Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

Рекламата гласи, че не пада! Но не мислете, че съм ги пробвал, след като давам линк. Просто ги гледахме с един фен, той ми ги показа. Не сме тествали, така че не приемайте това като препоръка от човек ползвал продукта!!!

Отговорено (Редактирано)

Целуоид е един страшен материал от близките и не чак толкова близките соц годинки, когато се ръгаше къде ли не. Като се замисля колко китари са ми минали през ръцете или само съм зяпал с перлоидни пикгардове и сърцето ми се напълва. Мисля, че в един момент обаче откриват че е токсичен - както той, така и газовете, отделени при горене (от целуоида стават страшни димки :godbless: ), пък и не е достатъчно евтин и го зарязват... Сега има какви ли не малоумни полимери. Иначе от перлоид става, но не е най-якият вариант. Продават се и седефени мъниста, от които става изработката, но е много играчка и честно казано ако не си сръчен, нямаш дремел и/или проектът не е важен не бих съветвал никого да се заема. Иначе че има лютиери, които се занимават с изработката на собствени седефени инлеи с т.нар. "резбарски триончета", това е факт. Имах една тема за една китара с такива къстъм инлеи, но снимките заминаха, защото ги бях качвал на едно фтп, което го махнаха и суровата действителност отнесе своите жертви... Ще видя дали ще успея да намеря снимки да покажа :girl_witch:

Поздрави,

Влад

П.П. Лепенки = изтъркване! След като при не особено активно свирене за 2 месеца пада лак/байц/боя от грифа под определени струни на определени позиции, титаниеви ли ще да са тия лепенки, че да издържат? :D

Редактирано от vlex
Отговорено (Редактирано)

Такива лепенки съм ги заливал с авто лак и гаранция не мръдват!

Сега сме извадили снимки на илейни на стикери и скоро ще разберем резултата.

Е,хубаво е да си режеш ноктите редовно и няма опасност от изтъркване.

С уважение RDG

Редактирано от rdg_design
Отговорено

Въобще не говоря за търкане с нокти - струната е метална и какъвто и лак да има, при един бенд си тръква доста осезаемо лака. Ако се свири активно за не повече от половин година подобни лепенки ще са само спомен :thumbs_up: Аз затова не съм фен на лакираните грифове - палисандър и абанос със седеф - това е иситната и хем не може да ти се изтърка лака, щото няма, хем изглежда яко. :)

Поздрави,

Влад

Отговорено

Това за ноктите не го преимай лично.Всичко е в кръга на шегата.Онова,което казваш е напълно вярно, но засега можем да си позволим това.Абе тая световна криза не е излизала от нас.Не губим надежда, че един ден ще си тръгне и ще правим истински неща!

С уважение RDG

Отговорено

Здравейте,

Нуждая се от стабилизатор на напрежението,защото ми горят крушките на скутера.Лаик съм на тази тема и търся съдействие.Инсталация 12в,консуматори 100вата.Има ли надежда?

С уважение RDG

Отговорено
Здравейте,

Нуждая се от стабилизатор на напрежението,защото ми горят крушките на скутера.Лаик съм на тази тема и търся съдействие.Инсталация 12в,консуматори 100вата.Има ли надежда?

С уважение RDG

Нещо неразбрах... За какъв скутер става въпрос? А иначе от стабилизатори разбирам.

Отговорено (Редактирано)

Подозирам, че е е от тия китайските, дето улиците на София напролет ще се задръстят с тях. :)

Редактирано от patient
Отговорено (Редактирано)
Подозирам, че е е от тия китайските, дето улиците на София напролет ще се задръстят с тях. :thumbs_up:

Здравей,

Точно за тях става дума.За подробности,задавай въпроси!

С уважение RDG16bmy6e.jpg

Отговорено

Едно време, се занимавах с моторчета, та:

1.Има ли реле за зареждането(не може да няма, мисля....) и настроено ли е да зарежда на 12-13В?

2,дали отваря и затваря нормално релето?

това са нещата за които се сещам.Стабилизатор не ти трабва, защото дори и да сложиш такъв и да си решиш проблема с крушките, то ако има неизправност в релето ще имаш главоболия с акумолатора, които са по-опасни от горенето на крушки.

За измерване, палиш моторетката и вързваш на клеймите на релето мултицета и си ти, само внимавай че някои мултицети "полудяват" и се влияят от полето, предизвикано от кабела за свеща и лулата, като дсават грешни резултати.Ако се случи - друг мултицет.

Отговорено

Аха, значи за такъв скутер иде реч... :blink:

Колегата liquid_death доста подробно е отговорил. Напълно съм съгласен с него! Трябва не стабилизатор в случая, а алтернатор. Между другото ако слагаш фалшиви крушки - те така си горят, дори и да е наред алтернатора. :)

Отговорено (Редактирано)

Това е реле-регулатора.При замерване на напрежението при 7000 об,на акумулатора 13.8в,обаче на крушките 30в.Купих нов регулатор,никаква промяна в ситуацията.Вместо крушки на габаритите сложих светодиоди с резистор 1килоом,с тях няма проблем,но не са подходящи за основното осветление.Възможно ли е монтирането на реле-регулатор от алтернатор на автомобил?

205z7gj.jpg2nlwrix.jpg2zdoges.jpgofroms.jpg

С уважениеRDG

Относно крушките HELLA I PHILIPS