kkertev Публикувано Октомври 21, 2008 Публикувано Октомври 21, 2008 Така......да започна с това че вече 18г. се опитвам да свиря на китара(все още не успешно). Имал съм доста китари предимно Ибанез и Джаксан. Последната ми китара е Ибанез рг престиж H-S-H,преди 1 месец влязох в един магазин .............. и пробвах китара тип Фендер. Тази китарка просто заспа на ръката ми,усещане,удобство звук абе всичко за което се сетите.(поне според мен). Тръгнах си с нея,всичко беше чудесно но има един малък проблем.Китарата е S-S-S Адаптерите който съм сложил са Dimarzio HS-3 и трите. С групата ми свирим доста твърд метал.Мисля си че Фендера може (ще издъхне)по този начин. Имам възможност да заменя бриджа с Dimarzio steve special.Но ще трябва да сменя и пигарда с H-S-S. Определено предпочитам Фендера пред Ибанеза,по удобен ми е. Давайте съвет какво точно трябва да се случи според вас. Благодаря предварително. Поздрави KKertev Цитирай
sevenstring Отговорено Октомври 21, 2008 Отговорено Октомври 21, 2008 Ей, разгеле някой да каже и хубава дума за Fender в този форум! Не допускам да не си се сетил за това, но идеалното решение на тази дилема е single-sized humbucker. Един Super Distortion и си готов, според мен. Аз имам Fast Track 2 - също много мощен, но малко по-"среднист" ... въпрос на вкус. Цитирай
fLiSk Отговорено Октомври 21, 2008 Отговорено Октомври 21, 2008 Мда, както каза колегата отгоре. Макар че ако те кефи звука така, какво ще му издъхне на Фендера... Но поне за бридж си е готско един хъмбъкер сингъл размер, а на нек да си оставиш страт звука. Сиймър Дънкан имат много яки, но ти вече имаш ДиМарзио, пък и те имат яки модели. Цитирай
Hillbilly Отговорено Октомври 21, 2008 Отговорено Октомври 21, 2008 Сингъл сайз не звучи като двоен хъм-имах димарзио чопър на Фендера и го махнах,ако модела е издълбан изцяло под адаптерите като на Ам. стандарт най-добре сложи двоен (даже мога да ти предложа един SD trembucker)-ще звучи доста по здраво,стига да не те смущава "фасона" Цитирай
Packo Packomirov Отговорено Октомври 22, 2008 Отговорено Октомври 22, 2008 Ами щом имаш възможност направо си поръчай пикгард H-S-S (или H-H) и сменяй бридж адаптера...пък каквото излезе. предполагам, че за 'твърд метъл' ще е по-добро решение...другия вариант е да сложиш хъмбъкер в форма за сингъл и така няма да ти трябва нов пикгард... Цитирай
gotcha Отговорено Октомври 22, 2008 Отговорено Октомври 22, 2008 http://www.youtube.com/watch?v=YDx9dc0eiYc Здравей, ако разбереш това видео, значи вече знаеш какво трябва да направиш. Успех! Цитирай
TONY Отговорено Октомври 22, 2008 Отговорено Октомври 22, 2008 Кирил ти вече имаш хъм в сингъл сайз - Dimarzio HS-3. За Ингви, Мейдън драйв е напълно достатъчен. СъЩото е положението със Сеймър Дънкан - джеф бек джуниър. Според мен китарата ти не е дълбана за хъмбекър. Нямаш проблем - да пробваш моя Сеймър Дънкан - джеф бек джуниър, но едва ли ще е много по разлино от Dimarzio HS-3. А да дълбаеш китарата е работа за сериозен лютиер. Цитирай
sevenstring Отговорено Октомври 22, 2008 Отговорено Октомври 22, 2008 (Редактирано) Е, HS-3 наистина, конструктивно погледнато, е хъмбъкър, но е със слаб аутпут и е предназначен да звучи по-скоро като vintage сингъл. От друга страна и аз мисля, че, най-малкото на 2-ра позиция (бридж + мидъл) би трябвало комбинацията да е достатъчна за неаграрен метъл. Зависи как се настрои и апаратурата след китарата, все пак. Редактирано Октомври 22, 2008 от sevenstring Цитирай
Get off Отговорено Октомври 22, 2008 Отговорено Октомври 22, 2008 Подкрепям Тони. HS 3 са си хъмбукери с доста добро качество. Особеното при тях е че са с доста нисък output,коетоти дава предимството да дъниш преампа колкото си искаш.Оттук нататък ти трябва наистина добър преамп. Разбира се това е лично мое мнение. Цитирай
kkertev Отговорено Октомври 22, 2008 Автор Отговорено Октомври 22, 2008 Тони,фендерът е издълбан.проверих го.Свиря само на гейна на това,но малко ми е рехав фендера сравнение с ибанеза. Цитирай
DILETANT Отговорено Октомври 22, 2008 Отговорено Октомври 22, 2008 Кириле, удобството на китарата е най-важно. Щом Страта ти е лепнал добре, задръж го! За бриджа бих ти препоръчал DiMarzio Tonezone в сингъл формат. Цитирай
kkertev Отговорено Октомври 22, 2008 Автор Отговорено Октомври 22, 2008 Кириле, удобството на китарата е най-важно.Щом Страта ти е лепнал добре, задръж го! За бриджа бих ти препоръчал DiMarzio Tonezone в сингъл формат. Да както казах от начало имал съм доста китари,не помня вече. Това е ЕДИНСТВЕНАТА която ми легна толкова много. Учудващо за мен като въръл фен на ибанез,сега искам да си остана само с фендера,и да си свиря здрав метал........ Цитирай
kkertev Отговорено Октомври 22, 2008 Автор Отговорено Октомври 22, 2008 Благодаря на всички който помогнахте. Накрая се получи доста интересна къстъм китара. neck pu - Dimarzio Area61 middle pu - Dimaezio hs-3 bridge pu - Dimarzio Steve special Цитирай
Get off Отговорено Октомври 22, 2008 Отговорено Октомври 22, 2008 Честито! Може да пуснеш и малко семпли. Средния адаптер не ти ли глъхне в тази комбинация? Цитирай
Packo Packomirov Отговорено Октомври 22, 2008 Отговорено Октомври 22, 2008 (Редактирано) ^^ да,не каза сега след смяната на адаптера как е от към звук? доволен ли си или не? а капачетата на потенциометрите защо са ти различен цвят? сменени потенциометри? а удобството на китарата наистина е един от важните моменти за свирещия....с фендер или с ибанец важното е метъл да има Редактирано Октомври 22, 2008 от Packo Packomirov Цитирай
Recommended Posts