N.S.S. Публикувано Октомври 17, 2008 Публикувано Октомври 17, 2008 Здравейте на всички ви! Този път искам да ви потормозя с един друг въпрос... Тъй като усилено оглеждам усилватели.. и ми попаднаха 2 на които що-годе се спрях.. за жалост за единия няма никакви отзиви Harley Benton HB-80R.. другият е Behringer GMX210.. Та въпроса ми е следния: Някой сблъсквал ли се е с Harley Benton като марка и има ли представа за какво иде реч, като качество и звук? За Behringer GMX210 като характеристика са поставени следните неща: Behringer V-Tone GMX210 - true analog modeling 2 x 30watt stereo guitar amp with 2x independent channels. Each featuring 27 modeled sounds, FX processor, tuner and MIDI control, Dimensions HWD: 473 x 605 x 255 mm, Weight: 18kg А за Harley Benton HB-80R пише следното: Harley Benton HB-80R - 65W guitar combo with 12" Celestion speaker, 40W @ 8 Ohms, 65W @ 4 Ohms (with external 8 Ohm Speaker). Gain, voice, volume, 2-band EQ on channel 1; gain, volume, 3-band EQ on channel 2; reverb, channel switch, footswitch socket (for channel and gain switching), line out, external speaker out, Dimensions WHD: 51cm x 51cm x 26,5cm, weight ca. 15 kg Разликата в цената е около 40 лева (Берингера е по-скъп) и откровено казано не мога да избера... Който може да помогне в избора... Мерси предварително! Поздрави! Цитирай
npokonu Отговорено Октомври 17, 2008 Отговорено Октомври 17, 2008 (Редактирано) Имал съм глава GMX1200H, което е същото без говорителите. За тия пари просто си е страхотно изпълнение. Два симулатора от типа "СансАмп" на всеки канал, които докарват много приличен драйв, а от процесора можеш да си избереш някакви други ефекти, които за съжаление са фиксирани комбинации и настройки и не могат да се променят, но никак не са лоши. Тунер, футсуич с два бутона(в комплекта). Може би откъм говорител другия амп е по-добре, но аз лично бих избрал Берингера. И даже има гаранция в БГ, дори ако си го взел от чужбина. Моя беше от Мюзикстор и се обадих да питам, в Динакорд ги подържат. Дано съм ти бил полезен! Редактирано Октомври 17, 2008 от npokonu Цитирай
N.S.S. Отговорено Октомври 18, 2008 Автор Отговорено Октомври 18, 2008 Мерси пич, но не търся толкова ефектите, колкото естествения звук на говорителите.. Като ефекти ползвам камиончета.. Въпроса ми е по-скоро като качество на звук? Понеже съм чувал, че Берингер, преди да ги закупиш от магазина трябва задължително да пробваш 2-3... Нещо свързано с гворителите ако не се лъжа... И понеже Харли Бентън ми е невероятно неизвестна марка.. Някой срещал ли се? Поздрави! Цитирай
ultramega Отговорено Октомври 18, 2008 Отговорено Октомври 18, 2008 Аз бих предпочел Берингера, а нищо чудно и вградените му ефекти да с по добре от камиончетата ти. Иначе за дефекти в изработката при Бери и аз съм чувал и то немалко. Цитирай
npokonu Отговорено Октомври 18, 2008 Отговорено Октомври 18, 2008 (Редактирано) Аз бих предпочел Берингера, а нищо чудно и вградените му ефекти да с по добре от камиончетата ти. Иначе за дефекти в изработката при Бери и аз съм чувал и то немалко. На моя му скъсах гъза от свирене и нямаше проблем никакъв. Имах го една година точно. Аз лично предпочитам неговите ефекти, особено драйв пред повечето камиончета. Редактирано Октомври 18, 2008 от npokonu Цитирай
N.S.S. Отговорено Октомври 18, 2008 Автор Отговорено Октомври 18, 2008 Аз бих предпочел Берингера, а нищо чудно и вградените му ефекти да с по добре от камиончетата ти. Иначе за дефекти в изработката при Бери и аз съм чувал и то немалко. Е възможно... но ползвам Digitech и си мисля че все трябва да са малко по-добри от тия на Behringer-а.. Мерси... обаче все никой не отговаря... чувал ли е някой за Харли Бентън като фирма... правят китари/бас китари + съответните усилватели, калъфи, куфари... Обаче никъде никой не ги е спомнал като добри или лоши... :? Цитирай
Dread Отговорено Октомври 18, 2008 Отговорено Октомври 18, 2008 Това, ако не се лъжа е марка от нисък клас, произведена специално за Томан. Никой не ги е пробвал и честно да ти кажа никой няма и да ги пробва, защото не си залужава да рискува човек за тази марка. Това поне е най-честото мнение, което съм чувал иначе може да са гениални, кой знае? Цитирай
ultramega Отговорено Октомври 18, 2008 Отговорено Октомври 18, 2008 Аз за Харли Бентън не мога да говоря от личен опит. Берингер е една от най-евтините марки с лоша слава за ниско качество.. А к'вото съм чувал за Харли бентън е че са по- евтина манджа дори от behringer. Всъщност, казано по нашенски , ти питаш от две скапани неща кое е по-добро. не мога да отговоря на 100% защото само с берингер съм си имал работа. звука ми харесва, за парите който съм му дал. Имал съм по зле звучащо кубе от по известна марка(Фендер) , но все пак говоря за нисък клас неща събрани в Китай, под нисък(или никакъв) контрол на качество. Почти съм сигурен че ефектите вътре в този модел който си споменал на бери ще ти харесат повече отколкото камионетките(ако ще и да са на Диджитек) ако ги ползваш на чистия канал(пък на мръсния изобщо не опитвай). Моето мнение е половинчат отговор на въпроса но пак е повече от нищо нали Все пак колкото и да си приказваме, трябва да чуеш и да разбереш сам. Цитирай
Baby Thomas Отговорено Октомври 21, 2008 Отговорено Октомври 21, 2008 Хубаво ги плюете без да сте ги пробвали, ама аз си взех студийни слушалки от другата тяхна марка T-Bone и за парите си са СУПЕР! Цитирай
Slacoth Отговорено Октомври 21, 2008 Отговорено Октомври 21, 2008 Harley Benton HB-80R - 65W guitar combo with 12" Celestion speaker, 40W @ 8 Ohms, 65W @ 4 Ohms (with external 8 Ohm Speaker). Gain, voice, volume, 2-band EQ on channel 1; gain, volume, 3-band EQ on channel 2; reverb, channel switch, footswitch socket (for channel and gain switching), line out, external speaker out, Dimensions WHD: 51cm x 51cm x 26,5cm, weight ca. 15 kg Ако този говорител наистина е Селешън 12, това определено е по-добрият усилвател от двата.Категорично. Но искам друго да ти отбележа: щом ще свириш с външен ефект, трябва да го включиш в чистият канал, където нямаш корекция на средите. Що се отнася до процесорните ефекти на Беринджър - пълна боза са.Това си е мое мнение. Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Октомври 21, 2008 Отговорено Октомври 21, 2008 Aз не бих могъл да заключа, че единият усилвател свири по-добре от другия само защото има някакъв(най-вероятно евтин) Celestion говорител в него... Цитирай
Slacoth Отговорено Октомври 22, 2008 Отговорено Октомври 22, 2008 Aз не бих могъл да заключа, че единият усилвател свири по-добре от другия само защото има някакъв(най-вероятно евтин) Celestion говорител в него... Въпросът не е само, че е хубав говорителят.Самата конфигурация на този усилвател е по-стандартна, няма фиксирани процесорни ефекти и най-важното - "кабинетът" му е по-голям. Цитирай
N.S.S. Отговорено Ноември 4, 2008 Автор Отговорено Ноември 4, 2008 И все пак това не дава отговор кое от 2-те ще да е по-добро.. Още не съм се хвърлил на професионална техника и затова търся нещо що-годе евтино и възможно по-качествено... Ползвам външни ефекти и ме интересува просто да избера между говорител Celestion или Bugera.. За Behringer-a реших да е GMX112 който е с 60 ватов Bugera говорител. Цитирай
liquid_death Отговорено Ноември 4, 2008 Отговорено Ноември 4, 2008 Да говорим теоретично можем, но дали е полезно.Моя съвет е да се чуят наживо!Другото е просто демагогстване.Ако е от чужд сайт офертата, то потърси от българските магазини нещо подобно и го тествай кое по ще ти хареса на звук.А за селешъна, ако е рокет 50 .... не е кой знае колко добър избор. Цитирай
Recommended Posts