Jump to content
Българският форум за музиканти

N.S.S.

новаци
  • Мнения

    24
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от N.S.S.

  1. Окей.. Съобщиха ми сума (приблизителна) Сега.. Къде в София има лютиер на който да мога да я занеса, като знам че ще се справи блестящо?
  2. Имам само една забележка по точка 2 чукната е в предната част... :? предно/странично. А и колко пари би излезнала една подобна операция?
  3. Всякакви извратеняци има.. И все пак.. по темата?
  4. Стикери не искам Ще я дам на който трябва, но първо в кви пари ще ме вмести и второ може ли въобще да се оправи без цялостно пребоядисване? Ето и няколко снимки:
  5. Случи се преди няколко часа и съм бесен... По стечение на обстоятелствата падна от един стол.. И се олющи парченце от лака.. Китарата е черен Ибанез правен в Индонезия.. Въпроса ми е има ли възможност това нещо да се оправи и ако да, към кого мога да се обърна? Мерси предварително!
  6. Здравей колега! Преди време имах същия проблем, а от време на време се появява отново. Ако свириш просто по таблатури е препоръчително да си харесаш някоя примрно класическа българска песен - Атлас - Кукла примерно, научи акордите и преминаването един в друг, след това можеш да хванеш нещо 1 идея по-сложно: кухарската партитура на The Idol - W.A.S.P. Идеята е трябва да се мъчиш непрекъснато да постигаш нещо ново с китарата, да се стремиш да бъдеш по-добър и по-добър, качвай трудността непрекъснато! Мъчи един риф ако трябва половин час, но ще се чувстваш много удовлетворен когато го изкараш както трябва. Просто се помъчи, не мързелувай! Качвай трудността непрекъснато, но умерено! Поздрави!
  7. N.S.S.

    Дилема..

    Здравейте отново! Така.. след като реших да кача цифрата срещу която търся усилватели се спрях на 2 основни: Laney LX65R: 1x65W Celestion 2 канала Reverb; А другия е: Fender FM210R 2x10'' Fender Special Speaker (65W общо) 2 канала Reverb; И двата имат възможност за footswitch. Но идеята е кое от 2-те е по-доброто? Поздрави!
  8. И все пак това не дава отговор кое от 2-те ще да е по-добро.. Още не съм се хвърлил на професионална техника и затова търся нещо що-годе евтино и възможно по-качествено... Ползвам външни ефекти и ме интересува просто да избера между говорител Celestion или Bugera.. За Behringer-a реших да е GMX112 който е с 60 ватов Bugera говорител.
  9. Е възможно... но ползвам Digitech и си мисля че все трябва да са малко по-добри от тия на Behringer-а.. Мерси... обаче все никой не отговаря... чувал ли е някой за Харли Бентън като фирма... правят китари/бас китари + съответните усилватели, калъфи, куфари... Обаче никъде никой не ги е спомнал като добри или лоши... :?
  10. Мерси пич, но не търся толкова ефектите, колкото естествения звук на говорителите.. Като ефекти ползвам камиончета.. Въпроса ми е по-скоро като качество на звук? Понеже съм чувал, че Берингер, преди да ги закупиш от магазина трябва задължително да пробваш 2-3... Нещо свързано с гворителите ако не се лъжа... И понеже Харли Бентън ми е невероятно неизвестна марка.. Някой срещал ли се? Поздрави!
  11. Здравейте на всички ви! Този път искам да ви потормозя с един друг въпрос... Тъй като усилено оглеждам усилватели.. и ми попаднаха 2 на които що-годе се спрях.. за жалост за единия няма никакви отзиви Harley Benton HB-80R.. другият е Behringer GMX210.. Та въпроса ми е следния: Някой сблъсквал ли се е с Harley Benton като марка и има ли представа за какво иде реч, като качество и звук? За Behringer GMX210 като характеристика са поставени следните неща: Behringer V-Tone GMX210 - true analog modeling 2 x 30watt stereo guitar amp with 2x independent channels. Each featuring 27 modeled sounds, FX processor, tuner and MIDI control, Dimensions HWD: 473 x 605 x 255 mm, Weight: 18kg А за Harley Benton HB-80R пише следното: Harley Benton HB-80R - 65W guitar combo with 12" Celestion speaker, 40W @ 8 Ohms, 65W @ 4 Ohms (with external 8 Ohm Speaker). Gain, voice, volume, 2-band EQ on channel 1; gain, volume, 3-band EQ on channel 2; reverb, channel switch, footswitch socket (for channel and gain switching), line out, external speaker out, Dimensions WHD: 51cm x 51cm x 26,5cm, weight ca. 15 kg Разликата в цената е около 40 лева (Берингера е по-скъп) и откровено казано не мога да избера... Който може да помогне в избора... Мерси предварително! Поздрави!
  12. N.S.S.

    Вярно ли е?

    Сега дойде явно дойде ред и аз да се изкажа по темата. Имам един принцип - не си давам: жената, бирата и китарата. Жената - е само моя си е по дяволите! Бирата - не искам да пия нечии плюнки. А китарата.. е там просто се циганя повече от нормалното... почти не я давам, евентуално на 1-2ма приятели... Реална причина да не я давам няма... просто гледам да си пазя вещите. Толкова от мен!
  13. С риск да пропусна още едно зареждане... ще кажа, че в xxxx ги пускат... Но няма такива от горе долу 2 месеца... А аз съм вече отчаян тъй като мойте 3 пъти ги оформях допълнително... То почти нищо не остана от тях!!! П.П. Мерси SomeoneElse!
  14. Пробва ли съответно друга такава китара на място или не? Понеже съм чувал, че все пак мострите... Са си мостри!
  15. Лзбопитно ми е нормално ли е, алуминиево перо, да го изхабявам за 1 седмица?
  16. За дебелина не мога да кажа със сигурност, под 1мм е, но е от метал:
  17. N.S.S.

    Fender или Ibanez

    Здравейте съфорумници, Тъй като не съм особено запознат с марка/качество/звук съотношението между електро-акустичните китари реших да се запитам до вас. Запитването ми се състои в следното: Издирвам да си купя Ел. Акустична китара, но имам 2 оферти които най-много ми харесват, а именно Fender и Ibanez. За Fender-а не съм особено сигурен за модела, но цената е нагоре с около 30 лева, докато Ibanez-а е V70CE-BK с цена около 340лв. Тъй като и 2-те оферти ми се виждат еднакво интригуващи, но не мога да преценя коя е по-добра и коя китара предлага по-добър звук и качество, реших да ви попитам: Коя от 2-те е по-добра, при положение че имат почти еднакви характеристики, еднакакъв еквивалайзер, струни, тяло, материал... Но коя е по-добрата?
  18. Разстройва се като не я пипам цял ден... горката реве та се къса! А сериозно ми се случва рядко но се случва дори и на моята китара която е със стандартно тремоло.
  19. N.S.S.

    Squier

    Абе да ви кажа честно като отидох да си купя адаптер за китарата двоен хъмбъкър там ме гледаха като китаец в Нигерия... 1. Обслужване под всякаква критика 2. Гледаха ме сякаш съм, дет' се вика "Изял таратора с вилица." 3. Имаш чувството, че ако пипнеш нещо, ще те накарат да го купиш... Сякаш си длъжен. Като цяло не съм доволен от магазина.
  20. Алелуя! Навързах го това животно! Тъкмо си мислех да пусна нова тема, но мерси на Nikifena за страхотната тема... Наистина се чудех яко как и ЗАЩО?? Но, след кратък прочит за 15 мин я развинтих споих и завинтих обратно! Мерси пак!
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.