manolchev Публикувано Октомври 9, 2008 Публикувано Октомври 9, 2008 Здравейте тъй като обмислям поправка на едната ми китара и се чудех кой е най добрия лютиер в България който работи качествено и може да му се повери инструмент в ръцете.Всяка информация ще ми е от полза който е ремонтирал инструменти или си е правил китара и е доволен от работата но майстора ще съм много благодарен да сподели.Мерси предварително.
stevie wonder Отговорено Октомври 9, 2008 Отговорено Октомври 9, 2008 за поправки и сетъп аз лично съм най-доволен от валери градинарски -много добре си изпипва нещата ,прави ги по вкуса на клиента
kolio_k Отговорено Октомври 9, 2008 Отговорено Октомври 9, 2008 Според мен Диката и то без капка съмнение
manolchev Отговорено Октомври 9, 2008 Автор Отговорено Октомври 9, 2008 а ти имаш ли му някакви координати да се свържа евентуално с него?
kolio_k Отговорено Октомври 9, 2008 Отговорено Октомври 9, 2008 а ти имаш ли му някакви координати да се свържа евентуално с него? Пусни му ЛС във форума, влиза редовно, никаму е Dikata
chris_barnes Отговорено Октомври 9, 2008 Отговорено Октомври 9, 2008 Колега, не е лошо да уточниш за каква китара става дума - класическа, акустична, електрическа...щото има разлика...аз съм супер доволен от 1 човек при който нося моята китара в Казанлък (от там съм, въпреки че живея в софия) Знам, че той е 1 от най-добрите за акустични (уестърн) китари - казва се Галин Пенев. Естествено разбира и от електрически (моята е ел.) и за сетъп или ремонт му имам пълно доверие. Ако не е кой знае колко сериозен ремонта, се поогледай за нещо в твоя регион, щото няма смисъл ако си примерно от Русе да носиш нещо до софия...
manolchev Отговорено Октомври 9, 2008 Автор Отговорено Октомври 9, 2008 (Редактирано) става дума за електрическа китара.грифа и се скапа вече тотално и или направо нов гриф трябва да и направя или обмислям да си взема някоя друга китара и да ползвам изцяло механика и електрониката на моята защото става.макар че и варианта да направя и тяло и гриф нови също няма да е лош.затова и пуснах темата защото знам че има добри лютиери в България но нямам никакво инфо.Иначе във Варна Цецо доколкото знам прави неща но не знам дали искам той да работи по мой инструмент.Виждал съм басове главно и една китара но не са много добри особено китарата.При мен е общо взето проект това но трябва да го направя защото доста свиря и ми е необходим втори инструмент на сцената. Редактирано Октомври 9, 2008 от manolchev
Hillbilly Отговорено Октомври 9, 2008 Отговорено Октомври 9, 2008 Диката! Не е проблем да му пратиш нещо с куриер,без да сме се виждали пребоядиса/лакира тяло на стар Фендер в ужасно състояние и го направи като нов..
sa6tiat Отговорено Октомври 9, 2008 Отговорено Октомври 9, 2008 За Диката съм чувал хубави работи, но опит знам - Валери Градинарски. Ако искаш телефон, на ЛС.
dido73bg Отговорено Октомври 11, 2008 Отговорено Октомври 11, 2008 Валери Градинарски е човека да знаеш!!!
Nikifena Отговорено Октомври 11, 2008 Отговорено Октомври 11, 2008 +1 за Диката - най-добрия лютиер в България. Имал съм вземане-даване с други та знам. Последните години аз връзвам електрониката на всички китари на Диката, така че имам поглед над неговите китари. По-добра изработка в България не съм виждал.
black_waltz Отговорено Октомври 11, 2008 Отговорено Октомври 11, 2008 Имам китара правена от диката и съвсем отговорно мога да заявя, изработката и звуковите качества на този инструмент е класи над повечето китари серийно производство, които се продават тук. Просто няма детайл, който да не е изпипан до последно. Пипал съм и китари правени от разни други прехвалени в форума лютиери и по никакъв начин не бих могъл да направя паралел с работата на Диката. Та туй е, ако си поръчвам къстъм китара отново - пак ще е при него.
Recommended Posts