Jump to content
Българският форум за музиканти

Въпрос...


chris_barnes

Recommended Posts

абе съгласен съм, че има разлика между добре направен кабел от качествени материали и набързо скалъпен лошо екраниран такъв, но също така съм съгласен и с Евтим, че не е нужно добре екранирания кабел да струва $100.

 

а иначе ползата от хубави кабели е очевадна - големи концерти с много много теника и стени с говорители - малкото брум в репетиционната и вкъщи ще се чува по друг начин на сцена... поне предполагам. на сцена не съм се качвал.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 37
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Преди 10тина години правех записи и експериментирах с доста неща вкл. и с различни кабели.Тогава установих че различните кабели дават чуваемо различен звук що се отнася до китарата ,особенно чистите китари.Примерно от 15найсетина различни нямаше два на които звука да се припокрива.Не казвам по-добър или по-лош.Според мен всеки различен кабел реже различни честоти или засилва други ,което евентуално зависи от изработката и материала.

П.с.

Спорил съм с професионален озвучител с 25г. стаж за влиянието на кабелите в/у звука на ел. китарата.След проба с негови 10 различни кабела на чиста ел.китара директно в пулта той се съгласи че влиянието е осезаемо.Тогава най-добре ми прозвуча кабел /monacor/ въпреки че беше микрофонен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А аз искам да попитам този кабел -> бива ли го ? Защото имам в момента един PROEL 3 метров, ама има яко брум. Не е от китарата, нито кубето - при кабела, който ми дадоха с китарата звука беше мечта, но се прецака.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз не мога да разбера това с постоянното научно обяснение. Не ми трябват никакви тестове и никакви мерения и подобни неща. Щом го чувам - чувам. Може наистина да има разлика, може да е само в главата ми. За мен е важно мене да ме кефи. Аз ще си ръсна парите за хубави кабели и ще се кефя. Който не чува - няма нужда да се занимава. Абсолютно подркепям тезата на musicman в случая. В неговата тема почти не чувам разлика между лайн 6а и елексира, но чувам разлика между това, което е означено лайн6 9 метра и то осезаема...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Миналата година ходих в магазин на Икономов и понеже човека е много контактен се разговорихме на различни теми,докато стана въпрос и за кабелите.Пусна ми последователно в един и същ Маршъл с един и същ скъп Ибанез РГ два различни кабела.И двата ги извади от опаковките им пред мен.Единия беше някакъв бюджетен кабел,а другия Планет Уейвс от близо 40 лв.Не си спомням дължините им,но бяха приблизително еднакво дълги.Бях скептично настроен и гледах с насмешка на теста помежду им.Разлика обаче чух и беше доста осезаема!С бюджетния кабел китарата си звучеше съвсем нормално,докато все пак не чух как звучи с Планет Уейвса-звук без шумове с явно чуваеми повече честоти-много по богат и звънлив тон!Никак не си въобразявам,даже преди теста бях убеден,че разлика няма да чуя :girl_witch:

Редактирано от рахата
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ :) Разбира се че има разлика.

 

Винаги ми е било чудно, как хората дават по няколко хиляди за ампове и китари, а да дадат 80 лева за кабел между ибанеца за два бона и маршала за 3 им се струва много...

Редактирано от Fenix
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Aз съм си правил китарен кабел от микрофонен, като използвам едно от жилата и оплетката за маса, другото жило не го ползвам. Правилно ли е това? Свиря с малко гейн, с кремона с единични адаптери съм, така че и да не е добър този самоделен кабел не съм забелязал. Може би не му е тук мястото, но правилно ли ми се струва че кремонските адаптери нямат хич високи, кабели които пропускат повече високите, макар и шумни сякаш по - добре ми звучат за нея?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това мисля, че ще ти е интересно.

 

Както и някои коментари по темата : http://forum.cockos.com/showthread.php?p=214695

Не само на него е било интересно ;)

 

А Междо др тия кабели Proel каква им е цената 2 лв на метар :whistle: и някои има ли инфо дали се продават в Dynacord BS :cheers:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.