Jump to content
Българският форум за музиканти

Въпроси от мен...


Recommended Posts

Темата я копирах тук за да бъде прочетена от повече хора,както ме посъветваха:

Здравейте на всички! punk_guitar.gif Искам да ви попитам няколко неща.Така - слушам от 8 год. рок музика и най-накрая ми хрумна идеята на почна да свиря на барабани и след време ако се науча и ми харесва на свиря да сформирам с приятели група.И така,понеже като всеки на 15 ,незнам още но може желанието ми да свиря на е моментно и да ми доскучее(надявам се да не става).Та,въпросите ми са :

1.За начинаещ по-добре ли е с нови или със стари барабани?Има ли голяма разлика?

2.Къде в Интернет мога да видя сайт с барабани на поносими цени,да кажа НИСКИ цени,които горе долу могат да звучат задоволително,защото не искам да дам към 2000 лв. и да си свиря само у нас,или макс с приятели в някой гараж?

3.(Този въпрос леко се повтаря)Как е по-добре-да си взема нови,но евтини барабани-до 400-500 лв. или втора ръка-до същата цена,но с по-добро качество?

Надявам се да не ми триете темата,ако не е в правилния раздел,а...да я преместите само green_angel.gif

Ще имам още доста въпроси,защото когато се запаля по нещо искам да науча всичко за него преди да си го купя.

ЕДИТ: Сетовете от едни и съши ударни инструменти ли са или аз си избирам какво да включват?

ЕДИТ:Ако може да ме насочите на правилния сет втора ръка,който да е запазен и да не е на много висока цена.Независимо дали се продава тук или в др форум.Но ако НОВ,евтин ми върши същата работа,(и няма голяма разлика в звученето понеже аз няма да мога да я уловя,защото съм пълна новачка)моля да посочете и линк.)

Засега не съм събрала пари,но горе-долу МАКС бюджета с който ще разполагам за барабани е 400-500 лв.

Благодарко на всички предварително :drummer:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Брато, отговор:

1. Зависи от новите и старите, но като цяло всички сме почнали с избушени тупани, а когато усетиш, че това е част от живота ти вече, се замисляш за ъпгрейд. Но ако имаш възможността да си купиш нови, готини барабани, най-добре е да започнеш с удоволстие да свириш, отколкото да се мъчиш на кофти механизми и да си правиш сам стойки;

2. Барабани с поносими цени - гледаш тук, във форума, щото изпадат яки оферти понякога, а някои хора просто искат да се отърват от ненужния комплект, след като са се сдобили с нов. Иначе сайт за тупани на старо аз не знам. А за нови, можеш да се разходиш до дръм-стор-а на Yamaha, една пряка на "Раковски" близо до НДК се пада;

3. Определено моят съвет е в полза на втората ръка! За тия пари, пък ако ще и двойно да дадеш (1000 лв.), няма да вземеш качеството на старите, но запазени и добре звучащи барабани. Например има един Сонор дето върви сега по магазините, за 800 лева май, ама звучи отвратително. По-евтино ми излязоха барабаните с най-яките томове просто (благодарности на Владо от Троян!) :metalist: Може и да не са звезден комплект, но за репетиции на тоя етап са страхотни, запазени (сигурно са по-стари и от мен), а най-важното е, че взимаш по-качествена, макар и по-стара, техника. Например фус-машината ми е Zildjian, доста стабилна, а е над 15-годишна и сигурно е обиколила света. Но бачка без проблем.

Ако държиш комплектът да е нов и да те задоволява, то най-малко 1500-2000 лева ще трябва да изскочиш, не знам колегите к'во ще кажат за тая крупна сума.

Успех и добре дошъл в наркоманското сборище! От барабаните отърване няма, а почваш да мислиш за тях и в просъница, и училище, и в тоалетната, така че внимавай с какво се захващаш!

:drummer:

:)

ПП: Пардон за братото, систър!

Редактирано от THE_INEXORABLE
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Така,явно ще е 2-ра ръка и дано да събера парите до Коледа :D От Силитстра съм и няма да мога да отида до магазина,който каза,но ако има сайт със снимки(и ми дадете) ще поразгледам.

П.С. Готова съм да се включа в наркоманското сборище! ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За тези пари най-добре търси запазен Тактон,звучи доста по-добре от Амати и има по-здрав хардуер.А като понатрупаш опит и решиш,че това ще ти е най-малкото хоби,тогава може да помислиш и за марковите неща.Иначе първоначалната инвестиция в нещо марково,но от най-нисък клас,според мен не е оправдана.

Успех :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преглеждай раздела с продажбите редовно,също може да раздуеш из музикантските среди в твоя град какво търсиш.По принцип хубавите Тактон си държат цената и по-рядко изпадат добри оферти.Търпение му е майката :greenangel:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз да преглеждам,ама като незнам кое е добро и дали е подходящо...Се едно да гледам отвертки в магазина и да си избера-демек нищо не разбирам.И цял барабан да липвсва пак няа ми светне,така че ако може ме насочвайте :greenball:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Щом нещата стоят по този начин....не мисля,че някой може да ти помогне,освен ти самата.Отдели време и потърси инфо за устройството на комплект барабани-как се наричат всички основни компоненти и за какво служат,същото важи и за чинелите.Купи си чифт палки,намери си учител и учебни филми.Започни да си създаваш сама интереса към инструмента,за да разбереш дали въобще ще си струва да инвестираш пари в него,защото ако за някои е инвестиция,то за теб може да са хвърлени пари на вятъра.

поздрави и успех

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Подкрепям горните мнения! :icon_shithappens:

Аз също се захванах скоро с дръмса и обмислям покупка, ама да видим какви ще ги сътворя. :punk_guitar:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И за да не се сърдиш мислейки си,че целим да ти убием ентусиазма,ето ти една обява,макар и от друга страница.

http://www.dalavera.net/product/view/i/607635/c/4/

От там нататък ти си преценявай,а ако ще си хвърляш парите на вятъра, по-добре ги дай насам :thumbs_up:

Редактирано от vihro
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.