redhotsfan Публикувано Септември 13, 2008 Публикувано Септември 13, 2008 Темата я копирах тук за да бъде прочетена от повече хора,както ме посъветваха: Здравейте на всички! punk_guitar.gif Искам да ви попитам няколко неща.Така - слушам от 8 год. рок музика и най-накрая ми хрумна идеята на почна да свиря на барабани и след време ако се науча и ми харесва на свиря да сформирам с приятели група.И така,понеже като всеки на 15 ,незнам още но може желанието ми да свиря на е моментно и да ми доскучее(надявам се да не става).Та,въпросите ми са : 1.За начинаещ по-добре ли е с нови или със стари барабани?Има ли голяма разлика? 2.Къде в Интернет мога да видя сайт с барабани на поносими цени,да кажа НИСКИ цени,които горе долу могат да звучат задоволително,защото не искам да дам към 2000 лв. и да си свиря само у нас,или макс с приятели в някой гараж? 3.(Този въпрос леко се повтаря)Как е по-добре-да си взема нови,но евтини барабани-до 400-500 лв. или втора ръка-до същата цена,но с по-добро качество? Надявам се да не ми триете темата,ако не е в правилния раздел,а...да я преместите само green_angel.gif Ще имам още доста въпроси,защото когато се запаля по нещо искам да науча всичко за него преди да си го купя. ЕДИТ: Сетовете от едни и съши ударни инструменти ли са или аз си избирам какво да включват? ЕДИТ:Ако може да ме насочите на правилния сет втора ръка,който да е запазен и да не е на много висока цена.Независимо дали се продава тук или в др форум.Но ако НОВ,евтин ми върши същата работа,(и няма голяма разлика в звученето понеже аз няма да мога да я уловя,защото съм пълна новачка)моля да посочете и линк.) Засега не съм събрала пари,но горе-долу МАКС бюджета с който ще разполагам за барабани е 400-500 лв. Благодарко на всички предварително Цитирай
THE_INEXORABLE Отговорено Септември 14, 2008 Отговорено Септември 14, 2008 (Редактирано) Брато, отговор: 1. Зависи от новите и старите, но като цяло всички сме почнали с избушени тупани, а когато усетиш, че това е част от живота ти вече, се замисляш за ъпгрейд. Но ако имаш възможността да си купиш нови, готини барабани, най-добре е да започнеш с удоволстие да свириш, отколкото да се мъчиш на кофти механизми и да си правиш сам стойки; 2. Барабани с поносими цени - гледаш тук, във форума, щото изпадат яки оферти понякога, а някои хора просто искат да се отърват от ненужния комплект, след като са се сдобили с нов. Иначе сайт за тупани на старо аз не знам. А за нови, можеш да се разходиш до дръм-стор-а на Yamaha, една пряка на "Раковски" близо до НДК се пада; 3. Определено моят съвет е в полза на втората ръка! За тия пари, пък ако ще и двойно да дадеш (1000 лв.), няма да вземеш качеството на старите, но запазени и добре звучащи барабани. Например има един Сонор дето върви сега по магазините, за 800 лева май, ама звучи отвратително. По-евтино ми излязоха барабаните с най-яките томове просто (благодарности на Владо от Троян!) Може и да не са звезден комплект, но за репетиции на тоя етап са страхотни, запазени (сигурно са по-стари и от мен), а най-важното е, че взимаш по-качествена, макар и по-стара, техника. Например фус-машината ми е Zildjian, доста стабилна, а е над 15-годишна и сигурно е обиколила света. Но бачка без проблем. Ако държиш комплектът да е нов и да те задоволява, то най-малко 1500-2000 лева ще трябва да изскочиш, не знам колегите к'во ще кажат за тая крупна сума. Успех и добре дошъл в наркоманското сборище! От барабаните отърване няма, а почваш да мислиш за тях и в просъница, и училище, и в тоалетната, така че внимавай с какво се захващаш! ПП: Пардон за братото, систър! Редактирано Септември 14, 2008 от THE_INEXORABLE Цитирай
redhotsfan Отговорено Септември 14, 2008 Автор Отговорено Септември 14, 2008 Така,явно ще е 2-ра ръка и дано да събера парите до Коледа От Силитстра съм и няма да мога да отида до магазина,който каза,но ако има сайт със снимки(и ми дадете) ще поразгледам. П.С. Готова съм да се включа в наркоманското сборище! Цитирай
vihro Отговорено Септември 14, 2008 Отговорено Септември 14, 2008 За тези пари най-добре търси запазен Тактон,звучи доста по-добре от Амати и има по-здрав хардуер.А като понатрупаш опит и решиш,че това ще ти е най-малкото хоби,тогава може да помислиш и за марковите неща.Иначе първоначалната инвестиция в нещо марково,но от най-нисък клас,според мен не е оправдана. Успех Цитирай
redhotsfan Отговорено Септември 14, 2008 Автор Отговорено Септември 14, 2008 А може ли,понеже разбирате,да ми кажете коя обява ор раздела "Продавам" е подходяща за мен Цитирай
vihro Отговорено Септември 15, 2008 Отговорено Септември 15, 2008 Преглеждай раздела с продажбите редовно,също може да раздуеш из музикантските среди в твоя град какво търсиш.По принцип хубавите Тактон си държат цената и по-рядко изпадат добри оферти.Търпение му е майката Цитирай
redhotsfan Отговорено Септември 15, 2008 Автор Отговорено Септември 15, 2008 Аз да преглеждам,ама като незнам кое е добро и дали е подходящо...Се едно да гледам отвертки в магазина и да си избера-демек нищо не разбирам.И цял барабан да липвсва пак няа ми светне,така че ако може ме насочвайте Цитирай
vihro Отговорено Септември 18, 2008 Отговорено Септември 18, 2008 Щом нещата стоят по този начин....не мисля,че някой може да ти помогне,освен ти самата.Отдели време и потърси инфо за устройството на комплект барабани-как се наричат всички основни компоненти и за какво служат,същото важи и за чинелите.Купи си чифт палки,намери си учител и учебни филми.Започни да си създаваш сама интереса към инструмента,за да разбереш дали въобще ще си струва да инвестираш пари в него,защото ако за някои е инвестиция,то за теб може да са хвърлени пари на вятъра. поздрави и успех Цитирай
boreto Отговорено Септември 19, 2008 Отговорено Септември 19, 2008 (Редактирано) Редактирано Септември 19, 2008 от boreto Цитирай
Baby Thomas Отговорено Септември 19, 2008 Отговорено Септември 19, 2008 Подкрепям горните мнения! Аз също се захванах скоро с дръмса и обмислям покупка, ама да видим какви ще ги сътворя. Цитирай
vihro Отговорено Септември 19, 2008 Отговорено Септември 19, 2008 (Редактирано) И за да не се сърдиш мислейки си,че целим да ти убием ентусиазма,ето ти една обява,макар и от друга страница. http://www.dalavera.net/product/view/i/607635/c/4/ От там нататък ти си преценявай,а ако ще си хвърляш парите на вятъра, по-добре ги дай насам Редактирано Септември 19, 2008 от vihro Цитирай
Recommended Posts