Jump to content
Българският форум за музиканти

Озвучаване на Духови иструменти?!


Recommended Posts

Здравейте , приятели! До сега съм свирил само с чужди оркестри и са ме озвучалавали с каквито е имало микрофончета, глухи Shur-чета и т.н.. Но сега сме захванали да правиме собствена група с едни момчета и нещата са сериозни. Решили сме да сме всичко това което другите в моят регион (Перник) не са и най-вече добър оркестър за народна музика :greenangel: .И сега разчитам на вашата помощ да ме посъветвате как най-добре да си озвуча иструментите. Свиря на каба гайда, джура гайда ,кларинет и малко и на клавир, но той не се брои( за сега :music336: ), по-натам ще купя и саксофон. Та как да озвуча тия дудуци?! Много ще съм ви благодарен за съветчета, защото нали знаете "Не питай старило, а питай патило! " :thumbs_up:. И така разчитам на вас да ми кажете някое хубаво микрофонче и ако някой е дупчил гайдуници за микрофонче да каже Фалшивеят ли?

Редактирано от Oxus
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това, което знам за озвучаване на духови инструменти веднага ми подсказва да Shure beta 56, Shure beta 52. Вторият микрофон се използва за озвучаване на духови инструменти с нисък регистър (туба например), а първият е универсален микрофон, който би свършил работа за тромпет, кларинет и тн. Също се използва и Shure sm 57.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте , приятели! До сега съм свирил само с чужди оркестри и са ме озвучалавали с каквито е имало микрофончета, глухи Shur-чета и т.н.. Но сега сме захванали да правиме собствена група с едни момчета и нещата са сериозни. Решили сме да сме всичко това което другите в моят регион (Перник) не са и най-вече добър оркестър за народна музика :) .И сега разчитам на вашата помощ да ме посъветвате как най-добре да си озвуча иструментите. Свиря на каба гайда, джура гайда ,кларинет и малко и на клавир, но той не се брои( за сега :cheers: ), по-натам ще купя и саксофон. Та как да озвуча тия дудуци?! Много ще съм ви благодарен за съветчета, защото нали знаете "Не питай старило, а питай патило! " :P. И така разчитам на вас да ми кажете някое хубаво микрофонче и ако някой е дупчил гайдуници за микрофонче да каже Фалшивеят ли?

 

 

Здравей,кларинета се озвучава най добре с два микрофона-един на клапите и един на корпус.За клапите ти препорачвам"Бета 58-или 58А,а за корпуса става и по обикновен микрофон само,че на този долу на клапите трябва да са намалени ниските честоти и трябва добър баланс между двата микрофона.Също така можеш да пробваш Електро войс PL-80

това е един стар модел,но много добър за кларинет.Успех!!!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 months later...

Ако имаш възможност пробвай бета 57А, специално за гайда и кавал гарантирам, че излизат супер...също и АКГ С 1000 може да ти свърши работа доста добре, но зависи и от бюджета с който разполагаш.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

thanks на Milansax и Telerig за съвтите.... а другите гледам по- незнаят от мен :D ... за каква акустична среда ми говорят и кондензаторни микрофони :D ... явно не са запознати с явлението "сватбарски музикант" :rolleyes: ...

хахах.... от утре започвам да пазаря сватбарите да правят сватбата в звукозаписно студия да гоним хубава акустична среда :hysterical::punkband::punk_guitar:

Редактирано от Oxus
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами ти много подвеждащо си написал темата,така че да нестава ясно за какво точно ще ги използваш за запис , концерт или хъм... сватба.Така че да нете учудват и прблизителните отговори.

 

А след като ти сам казваш не е от значение качеството , какво си се за кахарил за микрофони давай каквото имаш под ръка.Пък и чесно казано гайдата се чува през три планини в десета така че не е фатално ако нея усилваш с микрофон! :):metalist:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.