Jump to content
Българският форум за музиканти

Oxus

Members
  • Мнения

    37
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от Oxus

  1. Здравейте, пленен съм от звука на този инструмент - МАГИЯ! Ще се намери ли някой добър човек, който да ми помогне да си намеря, за да се науча да свиря? Търся професионален саз и по-голям, 40 инча. Втора употреба, но готов за много свирене. Има в продавалника, но не е от музикант, а от прекупвач търговец и нямам доверие така, не се знае колко е надута цената и дали всъщност не ми продава някакъв боклук. Има един сайт Orientika, но той е твърде скъп. Поздрави, Влади Стоилов
  2. Здравейте! Къде от София мога да си купя платъци за кларинет Rico Plasticover с дебелина: три?
  3. Аз пък имам опит с учителите по гайда в Перник и предвид голямата си близост до София и със сигурност по-примамливите цени за обучението, смятам че си заслужава да споделя. Като дете ходих две години на уроци при Румен Анков, който е възпитаник на Широка Лъка и по онова време преподаваше музика в музикалното училище в Перник. За това време човекът си ме изгради като професионален гайдар и спечелихме три златни, два сребърни и много други отличия от национални надсвирвания. А най-хубавото е, че Румен си те взема присърце и иска да успееш, докато много хора днешно време имат знака на долара в очите си и не виждат нищо друго. Пишете ми на лично за телефона му.
  4. Честито за гайдата и успех! В началото ти препоръчвам да свириш без ручилото, родопската гайда и без друго харчи доста въздух. Също така те съветвам да си намериш учител. Разбира се ако желаеш да създаваш магия, а не просто да си скърцаш. Ако си от Перник или можеш да дойдеш тук някой път, можем да се разберем и да направим един безплатен приятелски урок(не се занимавам с платени уроци). За всякакви гайдарски въпроси: https://www.facebook.com/Vladislav.Stoilov
  5. Здравейте, търся два кавала втора ръка, но добре направени - готови за професионално използване(и без пукнатини). Единият ще отиде за приятел, който иска да се учи да свири, а другия за мен - професионален гайдар, който свири още на кларинет, пиано, флейти, и който иска да си чеша музикалната краста. Защо втора ръка? Защото прочетох тук във форума, че можеш да си намериш годен такъв инструмент сред кавалджийте и защото не ни се дават по 200+ лв.
  6. Здравейте! Свиря с един стар кларинет Вурлицер, мундщук Вандорен Б45 Лира. Можете ли да ми препоръчате платъци за свирене на открито, където се търси сила и в същото време да можеш да свириш дълго време? Благодаря предварително!!!
  7. Здравейте! Реших тези дни да си купя китара и искам вашето мнение, тъй като търся добър инструмент. Акустична китара до 210 лв. максимум. Харесал съм си ето това: WALDEN D350B Acoustic guitar - Standard series • Finish: Solid Black BODY STYLE: Dreadnought TOP: Spruce BACK: Mahogany SIDES: Mahogany NUT WIDTH: 1 11/16 " FINGERBOARD: Solid Rosewood TRUSS ROD: 2-way adjustable BINDING: White plastic SOUNDHOLE ROSETTE: 2-ring inlay TUNERS: Die-cast chrome BRIDGE: Walden Rosewood bridge 181 лв. ----------------------- Какво ще кажете?
  8. Поздрави! Радвам се, че имам един колега в повече . С въздуха е така в началото, но ще свикнеш и после ще си помпаш гумите на колелото с уста. Каба гайдата е най-въздухо-харчещата гайда. Съвета за без мях е напълно грешен.
  9. Здравейте, търся някой добър човек, който да сподели ноти за български хора. Уча се да свиря на кларинет, имам голямото желание да разчупя пръстите и разнообразия репрертоара. Ще бъда вечно признателен! Не знам никакво коляно по-изпъкващо за сватбарско хоро, а и ръченица също.
  10. Здравейте, бихте ли ми казали от къде в България в момента може да се закупи професионална гайда РЕ строй. Също така с възможност за пращане в Холандия. Много ще съм ви благодарен ако ме насочите към правилния човек!
  11. Благодаря на вече писалите и се надявам повече хора да вземат участие. исон цените , които съм дал тук са + такса доставка. Само не знам, ако флейтите ги карат от Китай, дали няма да ми искат мито на границата.
  12. Да се разбира, че абсолютно нищо не разбирам от флейти. Само дето един приятел имаше и съм чувал, че е по-добре с отворени дупки да е. Има и едни с 16 дупки вместо 17, но като един аматьор кларнетист и професионален гайдар знам, че повече дупки в духовата музика е на ДОБРО! Магазина е Ebay.co.uk Купувал съм си бамбукова индийска флейта за горе долу същите пари и беше супер фалшива. Тук съм поне спокоен, че ги правят по копие на Ямаха и няма как да са фалшиви. Наистина ми е нужен съвета ви.
  13. Привет, какво ще кажете за следните флейти китайки? Благодаря! 1. Beautiful color Plated Flute 2. Made from Real CUPRONICKEL 3. Open 17 Holes Design 4. Key of C 5. High Quality Pads 6. Precision Drawn Tone Holes 7. Split E Machine 8. Undercut beveled embouchure ЦЕНА: 140лв 17 Open holes flute C key+E Plated black nickel body , Plated gold color keys High quality imported pads from Germany Top grade genuine cupronickel Precision Drawn tone holes ЦЕНА: 180лв 1. Beautiful silver Plated Flute 2. Made from Real CUPRONICKEL 3. open 17 Holes Design 4. Key of C 5. High Quality Pads 6. Precision Drawn Tone Holes 7. Split E Machine 8. Undercut beveled embouchure 9. French stype arms ЦЕНА: 172 1. Beautiful Nickel Plated Flute 2. Made from Real CUPRONICKEL 3. Open 17 Holes Design 4. Key of C 5. High Quality Pads 6. Precision Drawn Tone Holes 7. Split E Machine 8. Undercut beveled embouchure ЦЕНА: 146лв 1. Beautiful Nickel Plated Flute 2. Made from Real CUPRONICKEL 3. Open 17 Holes Design 4. Key of C 5. High Quality Pads 6. Precision Drawn Tone Holes 7. Split E Machine 8. Undercut beveled embouchure ЦЕНА: 133лв Искам да си купя нещо с което просто да си чешам крастата. Няма да свиря в "Ла Скала". Всички ги продават с куфарче и разни части.
  14. Много добре идея! Купих си бансури от ибей(uk.co), но не се бях сетил за платъци. Сега погледнах и цените са даже по-добри от нашите мародерски . Като човек, който си пазарува редовно от там, какво би ме посъветвал? Има ли тънкости? Примерно продавач, които да предпочитам, друг, който да избягвам и т.н. Поздрави, ------ Ето това изглежда интересно, само, че е от американския ибей Rico Plasticover Bb # 4 Clarinet Reeds French file cut Излиза 21 лева с доставката, 5 платъка пластикавър размер 4, само че снимката е за на платъци за саксофон
  15. Точно от натуралното се бяга с тях, търсейки по-джазово звучене.
  16. Много ги харесвам , как звучат пък и вандорен са ми тежки(може и от кларинета да е).
  17. Здравейте, споделете от къде могат да се купят платъци за кларинет B на прилична цена (= . Аз по принцип си купувам от магазин Камертон в София, но от два дена се опитвам да си поръчам онлайн от тях и супер несериозно се държат. Търся Plasticover от 2 до 3 . П.П. Да не забравяме, че по куриер също е оферта, защото 4лв е с Еконт, а 3,5 е билетчето само в една посока от Перник до София.
  18. Хах... аз съм напълно идентична ситуация! esb91, можеш! (= Въпроса е искаш ли?. Който ти казва, че е късно те лъже, сърцето ако ти иска ще се научиш. Естествено, че умението да свириш на кавал ще ти е от полза учейки кларинета. Имаш основа в-у която да стъпиш и няма да го гледаш, като индианец. За 200 лв обаче кларинет не можеш да вземеш, за 400 също(лично мнение). Аз си взех немски(вурлицер) втора ръка за 600лв уж след основен ремонт и много хвалби от продавача(майстор на кларинети в Сф при пожарната), и после много патих.
  19. Здравейте, има ли някой, който би се наел да погледне кларинета ми на снимки? Съмнява ме, че нещо в дясната ръка трябва да се доизкосури. Купих го от един майстор хаймана на кларинети в София до пожарната след основен ремонт, а пък е като след война все едно.
  20. Здравей колега, в началото задължително свири с ручилото само в краен случай(за пред гости и т.н. ). Особено защото духалото ти е от старите и изпуска . И за професионален гайдар е голяма мъка да свири с изпускаща гайда и ручило едновременно. Иначе резултатите идват, когато имаш учител да те насочва в правилната посока. Но все пак ще се опитам да изброя най-важните неща, които трябва да знаеш. - дишай коремно и дълбоко за да не ти се вие свят и да имаш повече кислород. когато поемаш въздух се издува корема, не гърдите. - не стягай ръцете , където и да е(лакът, длан). пръстите ти трябва свободно да са легнали в-у гайдуницата, а не сякаш сграбчили секира - не запушваш дупките с върховете на пръстите, а с меката част. всички пръсти са прави. - пази пискуните, чупливи са. - не пренамотавай с конци връзките, може да се пукне дървото, като се издуе от влагата. - пази от вода дървото, меха - не се изисква толко сила, колкото техника И най-добре наистина е да посетиш учител, макар и само няколко пъти. Виждам един пост преди мен е писал и един от най-добрите ни гайдари в страната Венци , който гледаме в тв Скат в предаването От българско, по-българско, и който ми е давал няколко уроци. Все пак аз ти препоръчвам човека, който ме направи гайдар Румен Анков(от Перник е), защото знае всичко нужно и няма да те обере.... доста евтино взима. Ако се интересуваш ми пиши на лична за да ти дам кординатите му.
  21. Емили трябват ли ти още инструкции?
  22. Здравей колега, нямам представа как точно ти е било духалото до сега, а също така и не съм голям експерт със старомодните духала, където клапата се намира на самото духало. Но тъй, като нещата са много прости, ще ти обясня на кратко, как да си изработиш що годе работеща клапа. трябва ти: - тънък конец - ламаринка(капачка от бурканите без резба става) - парченце кожа интрументи: - ножица - лепилце каноколид(не е задължително) Взимаш парчето кожа и поставяш духалото в-у него. Отрязваш точно както е формата му, като само в едната страна оставяш опашчица, която трябва да отговаря според мястото издълбано в духалото за нея. Не я прави заострена за да не се измъква лесно. Взимаш капачката от буркан или там каквото имаш и правиш една лентичка пак според твоето духало. След , като си направил тия неща, слагаш кожичката , като можеш да капнеш една капчица каноколид за всеки случай. Слагаш отгоре и ламаринката, която си отрязъл и идва място на конеца. Ламаринката май се слагаше огъната на 115 градуса. Намотаваш конец умерено, нито хлабаво да ти се измъква, нито стегнато, защото , като посвириш и навлажниш дървото ще се надуе и може да пукне. Не съм чувал за заместител на лойта и маста.... може би с някакъв зехтин, естествено масло... ще стане.
  23. Здравейте, може ли малко съветчета какви корекции са нужни за доброто озвучаване на гайда(предимно джура сол строй, но понякога и каба) и кларинет(Вурлицер пълен биом, строй B, B45 лира, rico royal plasticover 2 1/2) на един канал? Основния еквалилайзер на мишпултчето е настроен в "чайка". БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО!
  24. Здравей, Здравко . Много се радвам, че млад човек, като теб се занимава с това. За съжаление всички знаем горчивата, наша българска истина и че всякакви плевели виреят тук, но не и красивото. Три пъти се пробвах да ти пратя имейл от сайта ти в полето за контакт, но не стана. За това тук ще копирам написаното:
  25. хехех пич браво ! Много си готин с гайдата, честно . Аз яко ти се кефех . А иначе, инструмента си е за майстор според мен.... няма как да е годен, като не е пипан толкова време. Отделно мога да ти кажа две неща: едно хубаво и едно лошо. Лошото е, че си се хванал с може би световно най-смръдливия, претенциозен и непостоянен инструмент, а хубавото е, че в теб е всичко нужно за да станеш ако щеш и магьосник гайдар - волята. При каквито и да е колегиални въпроси ще се радвам да ти отговоря, а защо не и да си поприказваме на скайп: vladi_sagittarius . УСПЕХ!
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.