Oxus Публикувано Септември 6, 2008 Публикувано Септември 6, 2008 (Редактирано) Здравейте , приятели! До сега съм свирил само с чужди оркестри и са ме озвучалавали с каквито е имало микрофончета, глухи Shur-чета и т.н.. Но сега сме захванали да правиме собствена група с едни момчета и нещата са сериозни. Решили сме да сме всичко това което другите в моят регион (Перник) не са и най-вече добър оркестър за народна музика .И сега разчитам на вашата помощ да ме посъветвате как най-добре да си озвуча иструментите. Свиря на каба гайда, джура гайда ,кларинет и малко и на клавир, но той не се брои( за сега ), по-натам ще купя и саксофон. Та как да озвуча тия дудуци?! Много ще съм ви благодарен за съветчета, защото нали знаете "Не питай старило, а питай патило! " . И така разчитам на вас да ми кажете някое хубаво микрофонче и ако някой е дупчил гайдуници за микрофонче да каже Фалшивеят ли? Редактирано Септември 6, 2008 от Oxus Цитирай
Stoyko Lisichkov Отговорено Септември 8, 2008 Отговорено Септември 8, 2008 Това, което знам за озвучаване на духови инструменти веднага ми подсказва да Shure beta 56, Shure beta 52. Вторият микрофон се използва за озвучаване на духови инструменти с нисък регистър (туба например), а първият е универсален микрофон, който би свършил работа за тромпет, кларинет и тн. Също се използва и Shure sm 57. Цитирай
milansax Отговорено Септември 8, 2008 Отговорено Септември 8, 2008 Здравейте , приятели! До сега съм свирил само с чужди оркестри и са ме озвучалавали с каквито е имало микрофончета, глухи Shur-чета и т.н.. Но сега сме захванали да правиме собствена група с едни момчета и нещата са сериозни. Решили сме да сме всичко това което другите в моят регион (Перник) не са и най-вече добър оркестър за народна музика .И сега разчитам на вашата помощ да ме посъветвате как най-добре да си озвуча иструментите. Свиря на каба гайда, джура гайда ,кларинет и малко и на клавир, но той не се брои( за сега ), по-натам ще купя и саксофон. Та как да озвуча тия дудуци?! Много ще съм ви благодарен за съветчета, защото нали знаете "Не питай старило, а питай патило! " . И така разчитам на вас да ми кажете някое хубаво микрофонче и ако някой е дупчил гайдуници за микрофонче да каже Фалшивеят ли? Здравей,кларинета се озвучава най добре с два микрофона-един на клапите и един на корпус.За клапите ти препорачвам"Бета 58-или 58А,а за корпуса става и по обикновен микрофон само,че на този долу на клапите трябва да са намалени ниските честоти и трябва добър баланс между двата микрофона.Също така можеш да пробваш Електро войс PL-80 това е един стар модел,но много добър за кларинет.Успех!!!!! Цитирай
Telerig Отговорено Ноември 27, 2008 Отговорено Ноември 27, 2008 Ако имаш възможност пробвай бета 57А, специално за гайда и кавал гарантирам, че излизат супер...също и АКГ С 1000 може да ти свърши работа доста добре, но зависи и от бюджета с който разполагаш. Цитирай
kolio_k Отговорено Ноември 30, 2008 Отговорено Ноември 30, 2008 Духови се озвучават най вече с кондензаторни микрофони Цитирай
yellow nEuphoria Отговорено Ноември 30, 2008 Отговорено Ноември 30, 2008 ^ Точно така! Кондензаторни микрофони и хубава акустична среда за запис. Цитирай
Oxus Отговорено Януари 22, 2009 Автор Отговорено Януари 22, 2009 (Редактирано) thanks на Milansax и Telerig за съвтите.... а другите гледам по- незнаят от мен ... за каква акустична среда ми говорят и кондензаторни микрофони ... явно не са запознати с явлението "сватбарски музикант" ... хахах.... от утре започвам да пазаря сватбарите да правят сватбата в звукозаписно студия да гоним хубава акустична среда Редактирано Януари 22, 2009 от Oxus Цитирай
A-L-A-D-I-N Отговорено Януари 22, 2009 Отговорено Януари 22, 2009 Ами ти много подвеждащо си написал темата,така че да нестава ясно за какво точно ще ги използваш за запис , концерт или хъм... сватба.Така че да нете учудват и прблизителните отговори. А след като ти сам казваш не е от значение качеството , какво си се за кахарил за микрофони давай каквото имаш под ръка.Пък и чесно казано гайдата се чува през три планини в десета така че не е фатално ако нея усилваш с микрофон! Цитирай
SkitnikA Отговорено Януари 24, 2009 Отговорено Януари 24, 2009 (Редактирано) Аз съм за AKG-то...а ако можеш да стъкмиш нещо C519,мисля че чудесно ще работи. Редактирано Януари 24, 2009 от SkitnikA Цитирай
Recommended Posts