Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

От две години съм ги зарязал и пазарувам само от диджитал вилидж. Преди това на два пъти купувах от Томан разни неща и беше голямо мотане,писане, разкарване по пощи и късане на нерви. Единя път чаках два месеца и половина,никой не можеше да ми обясни какво става и се оправдаваха с коледните празници. Платих си на 6.12 а пакета ми пристигна на 16.2. На два пъти се опитвах да си договоря някаква отстъпка (поне фри шипинг) безуспешно. В единя случай заявката ми беше за над 1000 евро. Затова пък от диджитал вилидж веднага са готови да бият цената на Томан.

Добре поне че работят вече с куриер щото беше кошмар с така нареченият от тях DHL.

Отговорено

Как стои въпроса с поръчването на по-обемни и тежки неща като кабинети например? Много ли се оскъпява доставката, как стои въпроса с митниците, после до адреса ли пристига или трябва да се вземе доставката от някъде?

Отговорено

"Затова пък от диджитал вилидж веднага са готови да бият цената на Томан."

Toва как да го разбирам - в случай, че цената на нещо в Томан е по-ниска, пишеш на DV и те ти определят цена, по-ниска от Томан ли?

Отговорено
Как стои въпроса с поръчването на по-обемни и тежки неща като кабинети например? Много ли се оскъпява доставката, как стои въпроса с митниците, после до адреса ли пристига или трябва да се вземе доставката от някъде?

Томан = EU => няма мито (митници)

Отговорено
"Затова пък от диджитал вилидж веднага са готови да бият цената на Томан."

Toва как да го разбирам - в случай, че цената на нещо в Томан е по-ниска, пишеш на DV и те ти определят цена, по-ниска от Томан ли?

Ами ако разгледаш сайта ще видиш че има "Request Pricebeat" а и иматдоста промоций с фрее шипинг и т.н.

Отговорено

Мито ясно, но колко например би струвала самата доставка на нещо което тежи да кажем ~60кг. Много ли се качва от първоначално обявените 30 евро (може и да не са толкова, не помня).

Отговорено
Мито ясно, но колко например би струвала самата доставка на нещо което тежи да кажем ~60кг. Много ли се качва от първоначално обявените 30 евро (може и да не са толкова, не помня).

Аз съм купувал кабинет 2х12 (33 кг.), но не го взех от Томан, а от http://www.musicstore.de/. Тогава писах на няколко големи online търговци за доставката и всеки ми отговори за цените и времето за доставка. Мюзикстор бяха най-изгодни като доставка, работиха с (UPS, мисля) и ми доставиха кабинета пред вратата (даже не си бях в къщи и ми се обадиха, та го оставиха при съседката). От тогава не съм купувал неща над 15 кг и винаги ги взимам от Томан (30 евро). Сега мисля да взимам дребни неща (1 кг) и се чудя колко ще е доставката, но вероятно ще им пиша. Писал съм си с тях няколко пъти и винаги са били коректни. Доставят ми нещата директно в офиса.

Отговорено

Без значение колко дребни са нещата. 30 евро е твърдият минимум. Аз скоро също смятам да поръчвам едни дреболии оттам - книги и кабели. Ако не бързаш много, може да се разберем и да поръчаме заедно, за да разделим разходите.

• 5 months later...
Отговорено

Знаеш ли кой е най големия проблем на българите?Много разбират от вси4ко.нито един не ти е написал не6то което да ти помогне!Намери стоката във България това е спасението!Забрави за други магазини!Ве4е си купувам от тука и съм доволен!Ако иска6 6те ти пратя адрез откъде!

• 3 years later...
  • 2 months later...
Отговорено

Поръчвал съм няколко пъти от Thomann, но все през динакорд и досега никакъв проблем.

Ходил съм и на живо в магазина в Германия. Няма такова обслужване. Оставиха ме в една стая с всички китари, които посочих, а стаята беше пълна с усилватели от всякакъв тип да си тествам. затваряш вратата и един час благодат.

После си тръгнах и казах че нямам пари да си купя китара. А те ме попитаха, коя най-много ми е харесала и ми разпечатиха страничката с китарата, и номера и, ако желая да си я поръчам същата от Бг.