vihro Отговорено Ноември 7, 2008 Отговорено Ноември 7, 2008 .....аха.... На базата на прочетеното до тук и не 100% еднозначни отговори,какво предлагате да правя.Лошото е,че при мен е повече от спешно,а не ми се плаща за банков превод.Банката ми е Про Кредит Банк.Сметката ми е левова,но ако ще стане с Виза Електрон,може да се направи картата да се захранва само с евро-това по сведение на банковите служители.Идеята е тогава дали ще я приемат в Томан? Някакви идеи??? Цитирай
SomeoneElse Отговорено Ноември 7, 2008 Отговорено Ноември 7, 2008 Aз имам опит с онлайн разплащането единствено за купуването на самолетни билети, не помня дори от кой сайт беше. Моята карта е дебитна Visa Electron на UniCredit Bulbank и също е в левове, но нямах никакви проблеми с разплащането в чужда валута (британски паунд, в моя случай). При мен просто си отне сумата в левове по съответния дневен курс на паунда... Цитирай
vihro Отговорено Ноември 7, 2008 Отговорено Ноември 7, 2008 Ок,но идеята е конкретно за този сайт-Томан.А те,както по-горе съм написал,официално ми отказаха разплащане с такава карта,а аз до колкото съм чувал-няма проблем при други хора и им приемат точно тази карта в точно този сайт. Цитирай
Baby Thomas Отговорено Ноември 7, 2008 Отговорено Ноември 7, 2008 Моята VISA е в левове, плащал съм на стотици места. Също има значение коя е банката-картоиздател, а не само типа на картата. Например някои банки имат % такса за всяко плащане, докато при мен е без такси... Цитирай
Blagoy Nikolov Отговорено Ноември 7, 2008 Отговорено Ноември 7, 2008 (Редактирано) ^^ да, ама не .Аз нямам проблеми с моята в левове, но си е кредитна карта. Не е Електрон. Моята VISA е в левове, плащал съм на стотици места.Също има значение коя е банката-картоиздател, а не само типа на картата. Например някои банки имат % такса за всяко плащане, докато при мен е без такси... Проблемът е при ДЕБИТНИ КАРТИ ВИЗА ЕЛЕКТРОН В ЛЕВА, не става въпрос за кредитни карти. Ако на въпросния сайт има опция за плащане с ВИЗА ЕЛЕКТРОН, то дори и сметката да е в лева, пак ще приемат плащането. Ако на сайта няма специална опция за плащане с ВИЗА ЕЛЕКТРОН, а има само ВИЗА (кредитна карта), тогава сметката ти и в злато да е, пак може да я отхвърлят. Това зависи от банката картоиздател и нивото на сигурност за разплащане, дадено на сайта от Виза, като оператор на плащанията. На мен лично ми е отхвърляло моята карта ВИЗА ЕЛЕКТРОН на някои места и я приема на други. Сметката ми е в евро в ЦКБ. Вариант е да се регистрира картата в ПЕЙПАЛ, от там да се тегли необходимата сума и да се плати чрез ПЕЙПАЛ. Не съм обаче сигурен какви ще са таксите и дали си заслужава. Редактирано Ноември 7, 2008 от Blagoy Nikolov Цитирай
badValue Отговорено Ноември 7, 2008 Отговорено Ноември 7, 2008 Вариант е да се регистрира картата в ПЕЙПАЛ, от там да се тегли необходимата сума и да се плати чрез ПЕЙПАЛ. Не съм обаче сигурен какви ще са таксите и дали си заслужава. Paypal работи БЕЗПЛАТНО (поне с мойта MasterCard).. не вярвам за другите видове да правят изключение.. но не съм пробвал с ВизаЕл.... Цитирай
Orion Отговорено Ноември 7, 2008 Отговорено Ноември 7, 2008 Само че, Thomann май не работят с Paypal... Цитирай
vihro Отговорено Ноември 7, 2008 Отговорено Ноември 7, 2008 Аз съм в матова ситуация сега.Чакам отговор от представител на сайта,като предполагам пак какво ще ми кажат,че НЕ става.Пей Пал също мисля не приемат,поне на сайта не е отбелязано-Visa card,Eurocard/Mastercard,American Express,Diners Club-това приемат!!! Цитирай
Blagoy Nikolov Отговорено Ноември 7, 2008 Отговорено Ноември 7, 2008 (Редактирано) Paypal работи БЕЗПЛАТНО (поне с мойта MasterCard).. не вярвам за другите видове да правят изключение.. но не съм пробвал с ВизаЕл.... Зависи какво разбираш под работи. Има една графа при таксите: Multiple currency transactions - Exchange rate includes a 2.5% fee**. Както аз го разбирам има 2.5% такса заради конвертирането на валутата от лева в евро, но тъй като отдавна не съм ползвал ПЕЙПАЛ, нямам спомен как точно стоят нещата с таксите. Аз съм в матова ситуация сега.Чакам отговор от представител на сайта,като предполагам пак какво ще ми кажат,че НЕ става.Пей Пал също мисля не приемат,поне на сайта не е отбелязано-Visa card,Eurocard/Mastercard,American Express,Diners Club-това приемат!!! Помоли някой приятел с кредитна карта да ти плати поръчката и му дай парите. Друго не се сещам. Редактирано Ноември 7, 2008 от Blagoy Nikolov Цитирай
vihro Отговорено Ноември 7, 2008 Отговорено Ноември 7, 2008 Сигурно повече от 2 месеца търсих такъв човек тук във форума,имах и един огромен подпис,но не би-не се намери.А приятел с кредитна карта нямам Цитирай
Blagoy Nikolov Отговорено Ноември 7, 2008 Отговорено Ноември 7, 2008 Доколкото видях може и по банков път, но някой беше писал за доста сериозна такса по-нагоре. Друго не се сещам. Цитирай
vihro Отговорено Ноември 7, 2008 Отговорено Ноември 7, 2008 (Редактирано) Между 20 и 30 евро-зависи от сумата,но толкова е и пътя....малко не си струва така.Но мерси за помощта Редактирано Ноември 7, 2008 от vihro Цитирай
badValue Отговорено Ноември 7, 2008 Отговорено Ноември 7, 2008 Paypal работи БЕЗПЛАТНО (поне с мойта MasterCard).. не вярвам за другите видове да правят изключение.. но не съм пробвал с ВизаЕл.... Зависи какво разбираш под работи. Има една графа при таксите: Multiple currency transactions - Exchange rate includes a 2.5% fee**. Както аз го разбирам има 2.5% такса заради конвертирането на валутата от лева в евро, но тъй като отдавна не съм ползвал ПЕЙПАЛ, нямам спомен как точно стоят нещата с таксите. при пазаруване от eBay през пейПал еврото ми го таксува под 1.96(което бих казал че е като без такса) АУД(австрДолар) - .93 -- което до колкото съм гледал няма голяма промяна от обявения курс на ПИБ(там ми е КК) а за USD .. курса така подскача че не мога да преценя колко повече ми взима .. и дали има някакъФ процент имам чувство че пайПал(МастерКард) ми наказват КК с еди колкоси пари .. а банката ми ги "прихваща" по курса ... както и на плащане на ПОС устройства в чуджестранско... !!!!!!! това са мойте наблюдения по плащане с КК и ПейПал .. никога не съм се чувствал ****** с курса/такси и т.н. а вече в конкретния случай нямам идея как ще процедират Цитирай
Blagoy Nikolov Отговорено Ноември 7, 2008 Отговорено Ноември 7, 2008 Така или иначе е без значение, защото в конкретния случай ПЕЙПАЛ не е валиден метод за плащане, което ме учудва. Просто го изръсих без да проверя преди това, като очаквах, че ще го има. Цитирай
Baby Thomas Отговорено Ноември 7, 2008 Отговорено Ноември 7, 2008 ПейПал таксите са за сметка на получаващия парите! Четете, бе, хора... Не един път сме писали какви са таксите за банкови преводи, но по-малко от 22 евро не са! vihro, мен не ми пречи да ми пратиш пари и да платя с мойта кредитка. Обаче първо не знам онез дали ще искат да шипнат до теб и второ ако нещо се засере ситуацията не знам какво ще правим просто (не съм имал такива проблеми, но никога не е късно)... Цитирай
Recommended Posts