Jump to content
Българският форум за музиканти

Винтидж модифайд серия


basis4eto

Recommended Posts

Дам наистина малко изкуствено изглежда но щом си те кефи така баса си е твой и щом нямаш намерение да го продаваш наслаждавай се не вярвам много хора да имат бас-китари износени по тоя начин така че нещо като твой собствен стил ще имаш. Аз съм виждал износен бас само а клип и то на клипа на "All for love" - Sting, Bryan Adams, Rod Stewart. Там Стинг свири на такъв ама на мен ми се стори че там където се ивжда дървото не е оставено на самото дърво а е лакирано отгоре с някакъв прозрачен лак - но може и така да ми се е сторило.

ТА се чудех такова едно състаряване при което дървото остава открито не е ли кофти за китарката?

Редактирано от Vrnko
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 31
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

По принцип разликата във вида е и от това, че едно време са били с нитроцелулозен лак инструментите, а днешния полиестер ли полиуретан е като пластмаса малко, още повече че нитро лака се нанася много по-тънък слой и пожълтява с годините.

 

Кефи ме идеята и аз бих направил така. А за цената - така става непродаваем баса, освен ако не е фен като теб човека, но такива са супер рядкост.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 months later...

басистчето, много сложна техника :D

аз мислех, че един бас се прави Винтидж като му махнеш грифа и карантийките(адаптери, глупости и дреболийки) и го оставиш по голо тяло, след което започваш да го блъскаш с нещо грапаво, остро и не много голямо, като внимаваш да не го счупиш прекалено сериозно. :dance:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ А-а-а-а. :) :) :hysterical: Тоя пич РУЛИРА!!! Само братушките могат да положат такова старание да съсипят нещо. :pray: :pray: :pray:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

тая темя ми е малко непонятна ...

 

занимавам се с кажи-речи точно обратното - от бракувани инструменти, или части от тях да направя инструмент годен за свирене. но не променям външният им вид генерално.

щом ти е кеф да свириш на инструмент който сам си изтезавал, и то целенасочено, то приятно музициране!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

За много години !

Абе , бейза е много готин както съм го направил , на много хора им е интересен , как така е толкова стар , и как съм го направил толкова стар . Това "съсипване" е просто едно модване на боята на китарата , което я прави от обикновена , много по-единствена . Още повече след като я направих фретлес , това е една ЕДИНСТВЕНА китара , с главно К . Едно от нещата , които ме запалиха по баса , е вида на Джаковия инструмент . Никога не бих посегнал на новия си бас , поради това , че Маркъс Милър е наложил баса му да изглежда така , както си е . Не че някой е наложил кенди ред бас да изглежда винтидж , просто това излезе от ума ми , и този бас е претърпял един ритуал на жертвопринушение ... сега свири по-красиво ! ... :surprise:

Редактирано от basis4eto
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Баса е супер, брато! Има само един по-готин и това е моят. Аз от доста време съм враг на лъскавите неща и умишлено състарявам (патинирам) почти всичките си вещи - телефони, плейъри и какво ли не. Така всичко изглежда много по-естествено и органично. Чистак новите неща имат дъх на пластмаса и USA. Дерзай!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ееееееееееееееееее това разби!!! :headbang: То не беше чукове ,пили,триони,палене,погребване ,бесене направо и скъсаха г*за на тая китара ужасТ! Пък ние си играем със шкурки някви ;)

Редактирано от Heartman
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Пълни простотии. Само тъпи комплексари, абсолютно сигурни, че никога няма да свирят като хората могат да търкат китарите. И какво като е изтъркана. Да не би да свири вече сама. Хвани се и свири яко, изтъркай китарата от свирене, защото не е излизала от ръцете ти години наред. Иначе си оставаш лешпер от Левуново.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^

^

^

ха-ха, само това мога да кажа относно предния пост. и какво като е лъскава и нова? все тая е. тук става дума единствено за дизайн.

мен лично ме кефи да е изкъртена.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Явно притежаваш изключителен поръчков инструмент. Произход Албания. Тъй де, тия от USA са пластмасови и лъскави. И свирят, ти да видиш! Ама теб свиренето явно не ти е приоритет. Далеч по-лесно е да търкаш с шкурка.

Я не дрънкай глупости и вместо да си губиш времето вземи поизтъркай свирката, ама от свирене.

Редактирано от Fats
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:yes: ^ какви са тия нападки бе брааааат? свиря колкото мога щото ме кефи супер много и си влагам сърцето в това. много неща са ми се случили през последните 12 години, но от свиренето не се отказах. това кой на какво набляга си е личен негов избор. ти освен това едва ли си човека, който трябва да ме категоризира!

 

успехи в личен план :greenball:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Кхъм, кхъм..."И аз ви виждам, и Господ ви вижда, нз че е папагал" :yes: , моля с нападките до тук.

 

Всеки има право на мнение. А споренето в нета е безсмислено.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.