Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено
...и ако решиш да купуваш някакъв леспол, моят съвет е да пробваш добре дали ти е удобен, защото голяма част от свирещите намират ЛПто за много неудобна китара, поради това, че между грифа и тялото има ъгъл ...

То и на този BC Rich грифът е леко под ъгъл. Може би е по-малък от гибсънския, но го има.

• Отговори 46
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Отговорено
Ми на мене меракът ми е да си взема Bc Rich и после ако трябва да си сложа нови адаптери (след време) ,защото има много як вид -би трябвало да няма и проблеми с звука, защото няма тремло, флоид, които си струват пари , искам да кажа ,че така са отделили повече пари за другите неща.

Ако си вземеш BC Rich ще свириш само метал а с Les Paul може да свириш всичко а и BC Rich са с много по неудобна форма.

И ще ти дам един съвет:

Не трябва да гледаш как изглежда една китара на външен вид.Важно е какво чуваш.

А и това е недостатъка при online пазаруването,че не можеш да пробваш китарата която купуваш(примерно)

Но това е лично мое мнение.

Парите са твои и ги използвай както ти искаш.

Поздрави

Отговорено (Редактирано)

По мое мнение че копията на лес пол са само външния вид, нямат нищо общо с gipson се Едно стаговете копия стават за нещо(не искам да обийдам никои) и повечето са над възмойностите ми (епифоне,винтеж.......).

Редактирано от SLASH588
Отговорено

gibson.JPG

абе много се зачудих тоя ъгъл с каква цел е направен :):D и аз планирам да си купа ЛП но до сега не съм свирил на такова нещо чак днес го забелязах тоя ъгъл..

Отговорено
По мое мнение че копията на лес пол са само външния вид, нямат нищо общо с gipson се Едно стаговете копия стават за нещо(не искам да обийдам никои) и повечето са над възмойностите ми (епифоне,винтеж.......).

Нещо си осведомен грешно.Стаг не копират никой.

А и ако може били се изказал по ясно.Съобщението ти няма смисъл :)

Отговорено (Редактирано)

^^^ Водят го, че е за "better sustain", ама доколко е вярно, не е много ясно. Мензурата на китарата е по-малка (628 см) с 20 сантиметра от стандарта, съответно захващането на бриджа е по-близко отколкото на другите, при което човек е задължен да ползва стойка, близка до захвата на класическа китара, с изтегляне на самата китара повече към лявата ръка. Самият гриф е леко по-широк (което на мене доста ми харесва).

Редактирано от prayer4eto
Отговорено (Редактирано)
Ако си вземеш BC Rich ще свириш само метал а с Les Paul може да свириш всичко а и BC Rich са с много по неудобна форма.

Значи, мислех да си замълча,ама като видя подобни постинги и ..... не мога да се сдържа!

Имам всевъзможно различни по форма китари, но Уорлък ми е може би най-удобната за свирене. Не мисля че съм по-сбъркан от китаристите с 2 и половина години стаж, защото свиря от 19г....

А относно свиренето на различни стилове с дадена китара, все се каня да пусна един запис, който имам от преди време свирейки кънтри на Б.С.Рич! Пък тогава ми разправяйте с каква китара какво можело да се свири! Няма да споменавам какъв злобен грайд кор забиват някои групи с телекастъри...

Редактирано от edgecrusher
Отговорено

Нещо си осведомен грешно.Стаг не копират никой.

А и ако може били се изказал по ясно.Съобщението ти няма смисъл :punk_guitar:

Aбе Death Crusher Говориш абсолютни глупости! Вземи се малко в ръце и не заблуждавай хората!

Отговорено

Значи, мислех да си замълча,ама като видя подобни постинги и ..... не мога да се сдържа!

Имам всевъзможно различни по форма китари, но Уорлък ми е може би най-удобната за свирене. Не мисля че съм по-сбъркан от китаристите с 2 и половина години стаж, защото свиря от 19г....

А относно свиренето на различни стилове с дадена китара, все се каня да пусна един запис, който имам от преди време свирейки кънтри на Б.С.Рич! Пък тогава ми разправяйте с каква китара какво можело да се свири! Няма да споменавам какъв злобен грайд кор забиват някои групи с телекастъри...

1.На теб може да ти е удобна,но на други може да не е!

2.И аз мога да свиря Death Metal и Trash на Fender Squier или Telecaster,но не е същото ако го свириш на BC RICH,защото те са си предназначени за такива стилове.Адаптерите на BC RICH звучат много по-металски от Fender Squier или Telecaster.Вярно е че може да се сложат металски адаптери на Fender Squier (пример),но недостатъкът ще е това,че фендера е с 21 прагчета а BC RICH е с 24.

3.Пишеш глупости без да разбираш.

Отговорено (Редактирано)

Aбе Death Crusher Говориш абсолютни глупости! Вземи се малко в ръце и не заблуждавай хората!

и аз съм на твоето мнение :punk_guitar:

Реших да си взема от България китара защото открих че най-добре да я чуеш и пипнеш.

Благодаря на всички които ми помогнаха :punk_guitar:

Редактирано от SLASH588