ljbomir Публикувано Август 17, 2008 Публикувано Август 17, 2008 здравейте, от скоро имам китара с Флойд Роуз, и то не евтин модел Ibanez 2020X prestige при използване на тремолото ми пада настройката с почти половин тон. сега отивам да експериментирам разни варианти..... чувал съм за разни стабилизиращи системи като tremsetter, ама като гледах видеото с инсталацията се панирах... сложил съм 4 пружини в двата края по две, и струни 11-49 настроени засега в "ре" Очаквам съвети Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Август 17, 2008 Отговорено Август 17, 2008 Не е нормално да разстройва толкова. В интерес на истината, дори тремола без никакви заключвания не разстройват, особено ако са добре настроени. Да видиш къде е проблема е въпрос на елементарно оглеждане и донастройване. Друг вариант е да има дефект. Ако не се чувстваш сигурен в себе си, занеси я на лютиер. Цитирай
Valserp Отговорено Август 17, 2008 Отговорено Август 17, 2008 (Редактирано) Добре ли заключваш при нът-а? Можеш да провериш така - след като заключиш китарата, дръпни една струна, а с лявата ръка натисни продължението на тази струна от другата страна на заключването(при главата). Пробвай го с всички струни. Ако тонът се повишава малко, докато манипулираш струната някъде зад заключването - значи не си заключил добре. (Бележка - внимавай да не скъсаш струната с прекален натиск отзад, де) Пружините хубаво са 4, ама стоят ли изпънати? Ако са прекалено твърди - може да стоят в полу-отпуснато състояние, което не е добре за баланса. Пробвай с 3 пружини. Редактирано Август 17, 2008 от Valserp Цитирай
Cutthroat Отговорено Август 17, 2008 Отговорено Август 17, 2008 здравейте,от скоро имам китара с Флойд Роуз, и то не евтин модел Ibanez 2020X prestige при използване на тремолото ми пада настройката с почти половин тон. сега отивам да експериментирам разни варианти..... чувал съм за разни стабилизиращи системи като tremsetter, ама като гледах видеото с инсталацията се панирах... сложил съм 4 пружини в двата края по две, и струни 11-49 настроени засега в "ре" Очаквам съвети Флойд Роуз може би нямаше да нарече механизма на себе си ако знаеше колко псувни ще отнесе Един добър човек от форума ми показа тоя сайт ти таман си с Ибанец : http://www.ibanezrules.com/tech/setup/ Цитирай
ljbomir Отговорено Август 17, 2008 Автор Отговорено Август 17, 2008 Благодаря на всички за съветите и линковете. Като поиграх с кръстата отверка върху двата винта които държат шината на пружините и взех да го докарвам малко, даже ако натегнеш повече и по същата логига вместо да пада се вдига малко строя. Имам и друг проблем, шината която натяга грифа не ми е с шестограм ами някакъв друг ключ ?! откъде мога да намеря такъв ? Цитирай
killer Отговорено Август 17, 2008 Отговорено Август 17, 2008 Относно разстройването тук можеш да намериш информация за проблема който описваш, дано ти свърши работа!!! Успех!!! Марио Цитирай
kkertev Отговорено Август 17, 2008 Отговорено Август 17, 2008 Това е скъп инструмент,ако не знаеш по добре го дай на някой да го направи,а не да експериментираш. Мой съвет не си играй сам за да не го прецакаш. Цитирай
Baby Thomas Отговорено Август 18, 2008 Отговорено Август 18, 2008 При мен имаше подобен проблем. Смених стъдовете и се оправи... Цитирай
ljbomir Отговорено Август 18, 2008 Автор Отговорено Август 18, 2008 Накрая я настроих, дори и с различен тип пружини. вярно че си поиграх доста , но пък занапред по-лесно ще ства. Даже вече виждам как ще стане с 12-ки струни Цитирай
Recommended Posts