bghunter Публикувано Август 15, 2008 Публикувано Август 15, 2008 да има некаде в бг да се продава goth explorer или че траа го поръвам от нета, търсих доста ама не намерих и за тва вече тука се обръщам за помощ Цитирай
chris_barnes Отговорено Август 15, 2008 Отговорено Август 15, 2008 в магазин не знам да внасят, ама може да видиш в сайта на Визиартс...там обаче е солено.... Цитирай
Slacoth Отговорено Август 15, 2008 Отговорено Август 15, 2008 (Редактирано) ^^И аз съм хвърлил око на този модел китари, но за съжаление май съм ги виждал само в thoman. Струваха около 700 лв. Редактирано Август 15, 2008 от Slacoth Цитирай
chris_barnes Отговорено Август 15, 2008 Отговорено Август 15, 2008 vovcho имаше точно същата и искаше да я продава..не знам дали го е направил..на вид китарата не е зле..ама когато я пипнах още свирех с Джаксъна и забелязах, че на Епифона грифа му е по дебел...което не ме кефи...друго нещо което трябва да се има предвид, е че баланса на тия китари с по-особените форми е малко под въпрос..така е и тази - леко си увисва грифа...затова съм против купуването по нет-а, проба си требе Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Август 15, 2008 Отговорено Август 15, 2008 (Редактирано) По принцип гибсъноподобнит китари често имат по-дебели грифове. Махагона не е клен и трябва да е малко по-дебеличък. На мен това лично ми харесва(може би защото съм големорък). По принцип дебелите грифове са малко по-неудобни за хора с малки ръце. Те имат и предимство - в общи линии нямат глухи тонове по грифа. Тънките грифове, освен ако нямат карбон вътре, често страдат от тоя проблем. Ако имат карбон пък - тогава се прави компромис с тона. Изобщо това с тънкия гриф по-скоро е мания, отколкото вкус, според мен. Аз винарги свиря на китари с умерено дебел гриф(метли) и леко дебеличък гриф(по-класически) и за мен това дава най-добър резултат. Плюс това, като казва "дебел гриф" никой не мери с шублер. Най-често неудобството идва от профила на грифа, а не от дебелината му в средата. Забелязал съм, че най-често на хората са им най-удобни C(D)shaped грифовете, докато U-shaped обикновено се приемат с много противоречия - на много хора им убиват, макар че в средата на грифа може да са мега-тънки. Редактирано Август 15, 2008 от Evtim Djerekarov Цитирай
ceco milanov Отговорено Август 15, 2008 Отговорено Август 15, 2008 И аз имам същия проблем. На китарата на която се уча в момента е с тънък гриф и понякога виждам голям зор. Като трябва да свира нещо от сорта на - Metallica - One едната струна много често я заглушавам. И при акордите е същата работа, а и сега лятото като ми се подуят пръстите е особенно гадно. Като реша да си купувам нова китара определено ще гледам да е с по- широк гриф. Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Август 15, 2008 Отговорено Август 15, 2008 (Редактирано) Имаш предвид широк гриф(като разстояние меджу 1-ва и 6-та сруна) ли? Ние говорим за дебел гриф(колко е дебел назад). Редактирано Август 15, 2008 от Evtim Djerekarov Цитирай
synchu Отговорено Август 15, 2008 Отговорено Август 15, 2008 ...... Те имат и предимство - в общи линии нямат глухи тонове по грифа. Тънките грифове, освен ако нямат карбон вътре, често страдат от тоя проблем. Ако имат карбон пък - тогава се прави компромис с тона.... Vigier (и други) имат карбон, пък не звучат лошо никак ... Това за дебелия гриф се научава малко по-после в развитието В началото изглежда по-лесно с тънък, но по-дебелия гриф уморява по-малко. Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Август 15, 2008 Отговорено Август 15, 2008 Vigier (и други) имат карбон, пък не звучат лошо никак ... Не съм пипал такава. Мнението ми относно карбона е копи-пейст от сайтове на лютиери. А Vigier може да правят разни магии .. Цитирай
MiroLambov Отговорено Август 15, 2008 Отговорено Август 15, 2008 Принципно някъде в БГ може ли да се пробват модели на Epiphone , щото съм хвърлил око на един ? Цитирай
synchu Отговорено Август 15, 2008 Отговорено Август 15, 2008 ^Никъде, доколкото знам - освен случайни бройки, които изпадат от време на време. За карбона - еми кат не си пипал, пиши че цитираш нечие мнение от нет-а. То такива има много. Екскалибур (Ултра) е зверска машина. Цитирай
sasoh Отговорено Август 15, 2008 Отговорено Август 15, 2008 Принципно само в някой познат, който има такава китара Цитирай
ceco milanov Отговорено Август 15, 2008 Отговорено Август 15, 2008 Имаш предвид широк гриф(като разстояние меджу 1-ва и 6-та сруна) ли?Ние говорим за дебел гриф(колко е дебел назад). Да, под широк имах предвид разстоянитето между 1-ва и 6-та струна. Незнаех, че има разлика и в дебелината назад. Ще го имам впредвид занапред За Epiphone доколкото си спомням от това, което съм чел във форума имат магазин в Солун (Гръция). Ако имаш парите и найстина си решил може да отидеш с рейс. Двупосочния билет е от порядъка на 80-90лв, но поне ще пипнеш преди да вземеш Цитирай
Hillbilly Отговорено Август 15, 2008 Отговорено Август 15, 2008 ^двупосочния с влак е 15 евро. Цитирай
ceco milanov Отговорено Август 15, 2008 Отговорено Август 15, 2008 ^двупосочния с влак е 15 евро. Значи има 2 опции Цитирай
Recommended Posts