synchu Отговорено Август 15, 2008 Отговорено Август 15, 2008 Вероятно е и в процесора и в начина на свирене и в положението на луната донякъде Чекни китарата, смени адаптерите, след това ако не ти харесва смени процесора. Т'ва си е път един вид. Въриш си по него и важното е да свириш и да правиш музика Заигравките с тона и апаратурата никога няма да спрат Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Август 15, 2008 Отговорено Август 15, 2008 (Редактирано) Струва ми се, че въпросните 7-струнни модели имат звук, който е по-скопен в средите, някак си е направен за "алтернативна" музика. Китаристите пък очакват китарата да има типичния ясен хевиметълски 80-тарски тон, обаче да има ч струна повече. Явно за да се получи отчетливостта на обикновените метълски китари, трябва да си поиграе човек с адаптерите. Редактирано Август 15, 2008 от Evtim Djerekarov Цитирай
galingit Отговорено Август 16, 2008 Отговорено Август 16, 2008 притежавам същия Ibanez Prestige RG 1527 и съм на мнение ,че адаптрите са си о.к.,имат достатъчно силен и чист изходен сигнал , без да маже както се случва при някои модели на DiMarzio,например... имал съм възможност да пробвам доста модели на DiMarzio и Seymor Duncan и доста от тях,особено DiMarzio имат проблем с чистия тон... та с други думи се присъединявам към колегата ,който те посъветва да намалиш гейн-a ,аз например свиря с gain на 3-4 за ритъм и на 5-6 за сола... според мен истински добрия тон на китара включва като свириш -"да чуваш струната" ,през драйва...,ако се заслушаш всички от "големите" - Malmsteen,Satriani,Morse,Gambale,Beck,Henderson ,Petrucci,дори и Allan Holdswoth(!!!!),свирят с немного драйв за по-отчетлив тон ,само Steve Vai е изключение,но специално според мен звука му напоследък е умишлено "дигитализиран"...(за сравнение погледни G3 изданието със Инви и Сатриани,по време на джема). ако китарата е с адаптери с по-силен сигнал,като DiMarzio и Seymor Duncan,може още да намалиш гейн-а,защото адаптрите са вече "подгряти"... всичко е въпрос на вкус естествено,просто трябва доста да си "поиграеш " със звука... между другото свиря с процесор от подобен клас на "звукомоделиране" - Line 6 POD XT Live... Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Август 16, 2008 Отговорено Август 16, 2008 Постнете, ако е възможно чист(без преамп или обработка) звук от вашите 7-струнни китари, свирейки намо на 6 струни. След това може да запишете с 6-струнна китара същото(без процесинг). Така ще стане ясно каква е разликата между адаптерите. Цитирай
SomeoneElse Отговорено Август 16, 2008 Отговорено Август 16, 2008 според мен истински добрия тон на китара включва като свириш -"да чуваш струната" ,през драйва... +100. Точно това си мислих онзи ден, но ти го каза с 5 думи - "да чуваш струната през драйва". Сега се подсетих за една мисъл, не помня на кой е, а и ще я допълня малко. Беше нещо от сорта на "Един китарист е достигнал музикална зрялост, когато при свирене с група започне да се намаля (и да намаля гейна)" Цитирай
Roshaff Отговорено Август 16, 2008 Автор Отговорено Август 16, 2008 Постнете, ако е възможно чист(без преамп или обработка) звук от вашите 7-струнни китари, свирейки намо на 6 струни.След това може да запишете с 6-струнна китара същото(без процесинг). Така ще стане ясно каква е разликата между адаптерите. Така е колеги,прави сте за гейна,само че понякога е трудно да не прекрачиш тънката линия м/у нужното количество и излишното,особено ако си играеш вкъщи да търсиш звука,а после на репетиция или на живо свириш с друга апаратура. Евтиме,имаш предвид да запиша чисто акустично китарите,от китарата направо в саунд картата?Ок,ще го направя,но китарата вчера я дадох на Диката,май утре ще я взема,но ще пътувам по работа и няма да стане тия дни.Другата седмица ще свърша тази работа Цитирай
Baby Thomas Отговорено Август 18, 2008 Отговорено Август 18, 2008 Бе хората със 7-стринг по-западно от нас не случайно ползват специални АМР-ове, 15" спийкъри и т.н. Спецификациите и на моите АМР и спийкър подсказват, че толкова ниски тонове като тези на 7-ма струна не биха звучали ОК. Затова и само пръдня излиза. Комбинирайки с проц и то на Босс... Цитирай
Roshaff Отговорено Август 18, 2008 Автор Отговорено Август 18, 2008 Бе хората със 7-стринг по-западно от нас не случайно ползват специални АМР-ове, 15" спийкъри и т.н. Спецификациите и на моите АМР и спийкър подсказват, че толкова ниски тонове като тези на 7-ма струна не биха звучали ОК. Затова и само пръдня излиза.Комбинирайки с проц и то на Босс... Ок,колега!Вярвам,че си прав.Някакви пепоръки,съобразени с каквото разполагам? Благодаря! Цитирай
Baby Thomas Отговорено Август 19, 2008 Отговорено Август 19, 2008 Ако бях достатъчно в час по темата, досега щях да съм дал акъл. Ама не съм се занимавал със 7-стрингс активно (само съм пипал няколко пъти и то на обикновени АМР-ове, където попръцвакт). Нито съм чел из нета подробно, така че...сори. Цитирай
Roshaff Отговорено Август 19, 2008 Автор Отговорено Август 19, 2008 Нищо де!Явно все пак ще си стържа на пръдливата китара,сам си я избрах. Диката каза,че не е лоша,все пак не е това,което търся.Ма пустa мания и сляпо доверие в Ibanez...Такъв мерак в магазина-да я пробвам,да не я пробвам?!?!К'во да и пробвам?!?!?!Дръннах малко,ма дори не потърсих тона.Все пак остава вероятността да обади по-добре след като сложа DiMarzio адаптърите Наистина е хубава машина,ма трябваше да се насоча към нещо с HSH.Как можах и за миг да си помисля,че мога да се задоволя с HH. И какво се оказа сега,направих тема за Бос процесорите,а сме totally Продължаваме,забавно е... Плюйте ми Ibanez-a на воля,нищо не ме обижда... Цитирай
SomeoneElse Отговорено Август 19, 2008 Отговорено Август 19, 2008 Не бе човек, не е в китарата проблема, в процесора е! В смисъл, не в качеството на процесора по принцип, а в звука, който си си направил! Някой ден ако се засечем в репетиционната може да си чуем звуковете (не звуците ;Р ) и да повръткаме дружно Цитирай
black_waltz Отговорено Август 19, 2008 Отговорено Август 19, 2008 (Редактирано) ^ пробвал ли си как ти звучи ибанец-а с С-ампа на Фена, ако не си пробвай, може би ще бъдеш приятно изненадан. До скоро и аз имах седемструнна китара и свирех с Бос гт-5 който не е много по-различен от гт-6. Имах същите проблеми с звука, колкото и да ръчках процесора си беше мазня, то като цяло да докараш читав тон ниския диапазон май си е зор. От скоро минах на с-амп + лампов амп и нямам проблеми с отчетливостта. Тъй че по мое скромно мнение голяма част от проблема ти идва от процесора не толкова от китарата П.С. да не забравяме че и процесорите на бос (Гт серията, за другите незнам) са едни от на юзър НЕфрендли и в общи линий са си доста трудни за настройка. Редактирано Август 19, 2008 от black_waltz Цитирай
ProjectHamsterdam Отговорено Август 19, 2008 Отговорено Август 19, 2008 И аз не мисля, че проблемът е в китарата. . . Единственото, което намирам за кофти, е мензурата от 25.5 инча - ниското Си ще е по-хлабаво. Schecter правят техните 7-струнни модели с мензура 26.5 - там нещата са доста по-стабилни. Въпреки че това зависи и от настройката на китарата. В момента съм в drop Bb с нормален комплект 10-46, само че вместо 46 съм сложил 50 на последната струна и работи без проблеми. Това на мензура 25.5 инча. По принцип е трудно да се изкара звук в толкова ниска настройка. Много китаристи (чел съм интервюта с Carcass, Stone Sour) се оплакват от ниските настройки и казват, че биха предпочели да свирят по-високо, защото иначе "губят тон" (Carcass казват, че ако не свиреха в Си, биха препоръчали стандартно Ре като най-практичния строй - компромис). Аз не мисля че ти трябва 15' говорител, това по-скоро ще удави всичко в прекалено много бас, а и тези говорители са много тромави като време за реакция. 4х12 с хубави говорители е достатъчно. Проблемът според мен се корени в Бос GT-6 . Аз имах GT-8 - кошмар за живо свирене и за настройка на репетиция. Моята препоръка е да си вземеш час-два в репетиционната само ти и да направиш няколко вида настройки с усилвателя, който ползваш по принцип. Аз продадох моя GT-8 доста отдавна, но по спомени за ритъм тон пробвай с Tube Screamer с гейн 0 и ниво 50, после симулация на Меса Буги Трипъл Ректифайър (казва се нещо от сорта на Metal Stack или Metal Lead - няма да го намериш в графата Mesa, там са дуъл ректифайър симулации, които са доста далече от истината - защо е така не знам). Както и да е, пробвай Metal Stack или Metal Lead с гейн около 40-50 от 120 и с тюб скриймъра пред него. EQ на вкус, но пробвай да намалиш малко ниските среди (около 400hz-800hz) - при мен поне с експерименти установих, че там се запушва звукът и става "бумтящ" и неясен на ниските струни. Но гледай това да е само колкото да получиш малко яснота, да не е за сметка на средите. Направи си по този начин 3-4-5 или колкото искаш вида звук за ритъм с по-малко гейн и различни EQ корекции и ги запази в различни банки. После като се съберете с останалите от групата пробвай кои работят най-добре и с някои малки корекции на тази база би трябвало нещата да се подобрят. Ето някакъв стар запис, който бях правил приблизително с тези настройки с GT8 през усилвател: стар линк Не е върха, но става и мисля, че би се чул на репетиция. За съжаление аз не съм пробвал собствените си препоръки, защото продадох процесора преди да ми скъса нервите нацяло. А скоро след това престанах и да свиря с група. Цитирай
Roshaff Отговорено Август 19, 2008 Автор Отговорено Август 19, 2008 :) Колеги,много съм ви благодарен.Още утре ще пробвам с тези настройки на боса,а санса на наш Кольо какви пари върви?То ще е най-добре да се чуе преди да се закупи де.Ще видя какво ще правя.Мисля да дам на боса още 1 шанс.Някога ми късаше нервите,сега не много,по-скоро ми е смешно,тъй като вече не се занимавам,както преди,бих казал,че почти не свиря .Все пак ще е добре,когато го правя,да ми харесва. "Someone",може и да стане това някой път в репетиционната да пробваме да я вразумим тая машина,ма не знам кога ще свирим пак,че те моите "рок-звезди" са много трудни за събиране,1 път в седмицата им е много.Май идват повече,заради бирата+цацата и историите от едно време,които си разправяме а и само кавъри искат "Mu3epHuK",чух ти семпъла.Интересен е саунда,обаче това което ми се върти в главата можеш да го чуеш в семпъла,който съм качил в спейса на групата ми: Quake четвъртото в плей листа.Това ми е стар запис,както и другите,без последното(то е със 7 струнката) съм ги записвал с другата ми китара Ibanez RG 470.Някои са в "C#",конкретното е в "B",със струнки 12-56 на Ernie Ball и на единичен адаптър.Не разбирам как така със 6-струнката,настроена "B" си звуча така зверски,а с другата нe... Ползвам същите пресети на Боса,значи липсата на единичния е нещо съществено и това,че на другата струните бяха 12-56,по-късно 12-60,като 5та беше с дебелината на 7ма -0.52 коравооо Още веднъж,много ви благодаря момчета,ще пробвам,каквото ме съветвате.Спирам сега,че се усещам как тъпча на едно място и дрънкам глупости Айде,мощен метъл и безсмъртие!!! Който е спрял да свири,пак да започва Цитирай
Roshaff Отговорено Октомври 11, 2008 Автор Отговорено Октомври 11, 2008 Уважаеми колеги,отдавна не сме писали по въпроса :) Само да кажа(напиша),че съм живял в голяма заблуда,горкия аз :D:D:D:D 7 струнката и Бос-а ми вече звучат ето така: My 7string-Riff Аз,че не мога да се оправя с тоя процесор,не мога.Обаче някога явно съм можел или съм го направил случайно :) Така де,намерих без да искам пач-а,с който съм си записвал рифовете със 6 струнката и ето го резултата :) Още веднъж,благодаря на които се опитаха да помогнат,аз съм за бой,признавам Айде,чао! Цитирай
Recommended Posts