Graveheart Публикувано Август 1, 2008 Публикувано Август 1, 2008 (Редактирано) Скивах оная тема дето се казва да не се пускат такива теми.Но я ми кажете в тоя форум като не мога да питам...то тогава къде? Та смятам да посъбера пари за 1 нова китарка и съм се спрял на тея двете: 1) Ibanez RGR420e http://cachepe.zzounds.com/media/quality,8...76546390e36.jpg 2) ESP LTD KH202 http://cachepe.zzounds.com/media/quality,8...315df046dcc.jpg някой ако ги е пробвал или има мнение моля да ми даде съвет.Благодаря от сега! Редактирано Август 1, 2008 от Graveheart Цитирай
Dread Отговорено Август 1, 2008 Отговорено Август 1, 2008 Така като ги гледам са от един клас, не мога да разбера какъв съвет искаш - някой да ти каже коя е по-добра ли? Е, ще те успокоя и двете са добри, аз съм имал досег за малко само с Ibanez-а. Пробвай ги, ако можеш и си прецени сам. Няма по-добра! Цитирай
chris_barnes Отговорено Август 1, 2008 Отговорено Август 1, 2008 гледай дървото и какъв тон гониш... Цитирай
Fender_str Отговорено Август 2, 2008 Отговорено Август 2, 2008 И още нещо флойдовете на Ibanez са няколко идеи по-стабилни при един и същи ценови клас Цитирай
MrDeath Отговорено Август 2, 2008 Отговорено Август 2, 2008 Относно флойдовете, май наистина го има тоя пиниз. Просто иеспитата за тея пари ако не са лъжа са с флойд роуз лиценсд, и от моя допир с тях до сега съм установил, че едж протата на Ибанес са доста по-добри, обаче така тряаа да се пробва, може аз да не съм попадал на бройки, така че наистина трябва да се пробва и ако на автоът на темата му е невъзможно да пробва, то тогава да има до някъде предвид тези неща за флойдовете. Цитирай
Graveheart Отговорено Август 2, 2008 Автор Отговорено Август 2, 2008 Значи и мен сякаш Ibanez-a повече ми харесва и вие съвсем налконихте везните на там Сега остава само бюджета да оправя и ще къртя Цитирай
James Hetfield Отговорено Август 2, 2008 Отговорено Август 2, 2008 Бе хубуу флойда е стабилен, ами тая липа... Заради нея Ibanez-a ше е по-назаднал в тоново отношение. Цитирай
sasog Отговорено Август 2, 2008 Отговорено Август 2, 2008 (Редактирано) Аз искам да кажа две неща: 1.Това, че ЕSP-то се води КH202 не значи , че има много общо с Кърк Хамет.Това само, за да не се подведеш. 2.Китарата на Вей е от липа, пък не се оплаква от тона (Така де-една от китарите му Клюц) П.С: за да не ме оплюете предварително казвам, че знам, че китарите са от различни класове.Просто отбелязвам, че липата не е за подценяване Редактирано Август 2, 2008 от sasog Цитирай
James Hetfield Отговорено Август 2, 2008 Отговорено Август 2, 2008 Е долкото знам голяма част от ESP са махагонови (поправете ме ако греша). Не става дума за бат' Кърки, а чиста проба дървесина. Хич не ми се нрави тона на липата. Лично мнение. Ibanez са си добра марка ама в звуково отношение може и по-добре. Цитирай
sasog Отговорено Август 2, 2008 Отговорено Август 2, 2008 ^ Само една корекция ще внеса, ако позволиш : Китарите на Кърк и на Лайхо са или елша или липа (каквато е и КH202, впрочем ) (взех тез двамцата като случаен пример).Действително има много махагонови модели, но в случая говорим за KH-a . И така.Относно флойда е известно, че Ибанеците имат най-хубавия лицензен флойд Цитирай
edgecrusher Отговорено Август 2, 2008 Отговорено Август 2, 2008 Престанете да си купувате китари, само защото някоя легенда си е оставил името на тях! Това не ги прави с нищо по-добри, само по-скъпи! Факт!!! Който има да каже нещо напреки да заповяда! Цитирай
EAmechaniX Отговорено Август 3, 2008 Отговорено Август 3, 2008 ^Това звучи много ангажиращо... Ами идвай да сравняваме...пък квото сабя покаже. Цитирай
MrDeath Отговорено Август 3, 2008 Отговорено Август 3, 2008 edgecrusher, малко е крайно да се каже престанете да... в смисъл всеки купува каквото си иска, парите са си негови, каква е причината е нещо което нас не ни засяга. Съвсем отделен е въпросът, че никъде в темата не се споменава, че авторът иска да си купи модел КН, защото е голям фен на Хамет. Посочил е просто този модел, който по мой вкус е най-добре изглеждащото иеспи и явно по негов също, харесало му е и е решил да пита. Още по-отделен е въпросът с политиката на форума спрямо такива теми, чак се учудих, че не видях неща от рода на "има хиляди теми, ползвай търсачката и т.н." Цитирай
Roshaff Отговорено Август 3, 2008 Отговорено Август 3, 2008 Добре! Аз съм и винаги съм бил 100 % за Ibanez,верен до гроб. Обаче...не значи ,че не уважавам и други марки. Наистина е по-добре да пробваш и сам да вземеш решението.Не съм пробвал никоя от двете. Все пак вярвам,че Ibz-а е по-качествен от LTD-то.Много е важно и къде са произведени.Мой съвет,не купувай нищо различно от американско или японско Цените и без това са паднали много на оригиналните.Колко е Ibz-a?По-малко от 1000 лв трябва да е... Цитирай
Graveheart Отговорено Август 3, 2008 Автор Отговорено Август 3, 2008 edgecrusher не съм си харесал КХ само защото е на Кърк И друго да ви попитам не съм от София,но сега съм тук и мога да пробвам ЕСП в Динакорд,но не знам магазин,в който продават Айбанез.Някой ще ме светне ли малко П.С. Рошафф дам по-малко е-към 800 лв Цитирай
Recommended Posts