Zero Tolerance Публикувано Юли 31, 2008 Публикувано Юли 31, 2008 Здравейте . Напоследък имам някакви мераци да пробвам нещо ново , затова реших да взема нова китара по-добър клас от Йамахата (EG 012) .. Бях се ориентирал към Джаксън JS30KV King V™ , но днес видях в един музикален магазин във Варна една китарка Factor new line , която отначало помислих за Гибсън и се стреснах... Понеже не съм информиран и не намерих нищо в търсачката реших да попитам някой съфорумец свирил ли е на такава китара (Factor New line) и доволен ли е? Основната идея е да разбера коя от двете китари ( JS30KV / Factor) е по-добра тъй като не съм сигурен дали в София ще мога да пробвам някъде Фактора..Не мисля ,че стила на свирене в случая е от значение защото поне с Йамахата с правилния сетъп повечето неща звучаха добре . Мерси предварително .
Evtim Djerekarov Отговорено Юли 31, 2008 Отговорено Юли 31, 2008 (Редактирано) Зависи от цената. Фактор имат много евтини китари (200-300 лв.) и по-скъпи. На практика това са китари, произведени в китайски заводи, поръчани от магазин Фактор, с напечатано тяхно лого на главата. За разлика от други съфорумци, аз няма да изкажа крайно лошо мнение за тях, понеже съм пробвал и съм на мнение, че качеството им е същото като средностатистическото качество на китарите от този ценови клас. Чудеса от евтини китари, обаче, не очаквай - свирят в общи линии толкова, колкото и струват. Този фактор, ако е от тези под 300 лв свири като китара за под 300. Ако джаксъна е от тези, които са МАЛКО по-висок клас и струват малко повечко, логично е джаксъна да свири малко по-добре. Не знам за какъв фактор говориш. В София фактори има в магазин Фактор(читалище Лиляна Димитрова). Редактирано Юли 31, 2008 от Evtim Djerekarov
Zero Tolerance Отговорено Юли 31, 2008 Автор Отговорено Юли 31, 2008 (Редактирано) Мерси за мнението.Изобщо не бях запознат с цени/клас на китарите Фактор..Като прочетох Китайски заводи се поотказах . Фактора знам само че беше черен и приличаше на Гибсън по форма не мога да го намеря в интернет..Джаксъна който съм избрал е This one ,като го пробвах в магазина не звучеше никак зле за цена 650 лева..Мерси много за инфото ясна ми стана картинката . Редактирано Юли 31, 2008 от Zero Tolerance
Evtim Djerekarov Отговорено Юли 31, 2008 Отговорено Юли 31, 2008 (Редактирано) Качеството на почти всички китари в този ценови клас е такова и заводите, в които се произвеждат не са по-различни. И все пак: сравняваш метълски джаксън със класически лес пол - малко сокоизтисквачка vs. тостер се получава. ПС: Е, пич, за какво говориш тогава? Сравняваш китара за 200-300 с китара за 650. Има Фактори за 650, които може и да свирят по-добре от джаксъна, примерно, обаче твоето сравнение е неуместно. На твое място бих взел Blade за тия пари - лично мнение/вкус. Редактирано Юли 31, 2008 от Evtim Djerekarov
black_waltz Отговорено Юли 31, 2008 Отговорено Юли 31, 2008 само да кажа че JS серията по последно инфо е някаде към 520 кинта в Райзинг-а, незнам ти къде си ги гледал тия по 650 о.0
Zero Tolerance Отговорено Юли 31, 2008 Автор Отговорено Юли 31, 2008 (Редактирано) само да кажа че JS серията по последно инфо е някаде към 520 кинта в Райзинг-а, незнам ти къде си ги гледал тия по 650 о.0 В технополиса до Арена Младост . И пак мн мерси за подбробното инфо на Евтим . Редактирано Юли 31, 2008 от MDFk айде и аз се намесих тука :)
Evtim Djerekarov Отговорено Юли 31, 2008 Отговорено Юли 31, 2008 (Редактирано) Дай още малко редакция и ще го налучкаш <_>Радвам се, че съм бил полезен! Редактирано Юли 31, 2008 от Evtim Djerekarov
TerminalFrost Отговорено Юли 31, 2008 Отговорено Юли 31, 2008 От какъв материал са направени китарите на Фактор? Има ли сред тях талашитови?
Evtim Djerekarov Отговорено Юли 31, 2008 Отговорено Юли 31, 2008 (Редактирано) Талашитови по принцип няма. Виждал съм евтин Ibanez от MDF. При най-евтините factor съм виждал някакви агатис/смърч. Шперплат за сега не съм виждал там. виждал съм и евтин фактор страт от елша, доколкото помня, де. При по-скъпите материалите са по-добри. Редактирано Юли 31, 2008 от Evtim Djerekarov
SomeoneElse Отговорено Юли 31, 2008 Отговорено Юли 31, 2008 (Редактирано) Tалашитова китара, макар и най-евтината и долнопробна, според мен никой завод не си би позволил да прави. Всички много добре знаем как се рони и назъбва дори добре пресования и добре слепен талашит, и не мога да си представя как се очаква да се направят всичките извивки и скосяването под дясната ръка на такава китара и след това да се сложи приличен финиш отгоре. Това би означавало доста ръце кит отгоре, който да трябва да се заглажда, шлайфа и т.н., от което ще излезе, че 50% от работата по китарата е финиш... Шпертплатът е друго нещо, той е доста по-солиден от талашита. И аз съм виждал шпертплатова китара. На Фактор съм свирил, на точно такъв Les Paul имитация, макар и само един път и мога да кажа, че китарата, предвид цената си, беше приемлива. Вярно, нямаше никакъв "отговор" от дървото и тонът неше все едно да биеш одеало и да чакаш да дрънчи Не знам на какво се дължеше - лошо дърво, лоша конструкция, лоши струни (защото беше и с доста стари струни...)? Но все пак, Лес Пол тип китара за ~230 лв си е добре. Редактирано Юли 31, 2008 от SomeoneElse
jeordie14 Отговорено Февруари 23, 2009 Отговорено Февруари 23, 2009 точно тоя лес пол ся го има в варненския фактор - и аз като го видях са стреснах ама кат погледнеш главата ти става ясно пък и за 260 лева ... мисля да ходя да я пробвам с един фр ама ако има по добри копия на лес пол до 300 лева моля ва казвайте
sasog Отговорено Февруари 23, 2009 Отговорено Февруари 23, 2009 Като прочетох Китайски заводи се поотказах . Джаксъните от тоя клас мисля, че се произвеждат в Индонезия...Не че нещо, това не е определящо.Най-добре се довери на ушите си, а не на предразсъдъци.
Hush Отговорено Февруари 27, 2009 Отговорено Февруари 27, 2009 точно тоя лес пол ся го има в варненския фактор - и аз като го видях са стреснах ама кат погледнеш главата ти става ясно пък и за 260 лева ... мисля да ходя да я пробвам с един фр ама ако има по добри копия на лес пол до 300 лева моля ва казвайте :) hum странно.... точно по същотоо време ходих да питам за тоя лес пол и продавача ми каза че е 280 лв. разликата не е голяма но все пак ми е странно..... whatever...
Hillbilly Отговорено Февруари 28, 2009 Отговорено Февруари 28, 2009 Вярно, нямаше никакъв "отговор" от дървото и тонът неше все едно да биеш одеало и да чакаш да дрънчи Не знам на какво се дължеше - лошо дърво, лоша конструкция, лоши струниНе очаквай за толкова пари друго..по добре събери 550лв за Винтидж,поне има тон и състейн.
Heartman Отговорено Февруари 28, 2009 Отговорено Февруари 28, 2009 Всичко е ОК дето ти го разправят хората ,ама най-важното е китарата да ти пасва и честно казано аз никога не бих сикупил ричууд или фактор.Тва е все едно да се върнеш във времето на кремонеще и орефендер.Няма смисъл ,не винаги кинтите означават качество и винаги съм бил и ще бъда против тая теза,щото едва ли не ако нямаш кинти никога няма да станеш невероятен китарист или пък няма да можеш да изсвириш определени неща на евтина китара.Дерзай,пробвай и успех!
Recommended Posts