Jump to content
Българският форум за музиканти

Hush

Members
 • Posts

  79
 • Joined

 • Last visited

About Hush

 • Birthday 01/20/1988

Previous Fields

 • Инструмент
  Китарка

Contact Methods

 • AIM
  vundev007
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Варна
 • Interests
  Да има йедине и пиинйе

Hush's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

3

Reputation

 1. Благодаря колега! Значи такива номера въртял, страшен е ей!
 2. Здравейте, Искам да запитам за мнения за тази кипърска агенция One Stop Entertainment. Някой работил ли е за тях, коректни ли са, бихте ли ги препоръчали. Моля ви мнения, защото си е риск човек на доверие да замине, а и съм чувал доста отрицателни отзиви като цяло за Кипър.. Благодаря предварително!
 3. Май в крайна сметка се връщам на стария вариант, просто да регулирам волюма на инструментите по отделно, вижда ми се най-лесния и най-малко времеконсумиращ вариант Благодатя все пак за идеите. И все пак, ако някой се сеща за по-лесен вариант да драсне.
 4. Да, за velocity ми е ясно, виж за expression не се бях сетил, или по скоро ми го дава като контрол само на realtime track, или да го реголирам само при живо свирене.
 5. Да, ако ги запаметя се запазват така, но търся начин, по който да ги изравня по числова стойност, за да могат да звучат еднакво, защото звучат много различно по сила, например да приравня всички на 100. Обикновенно правя така: приравнявам барабани и перкусии на всички мидита и от там донагласям останалите инструменти, но какво да правя когато уж приравнените барабани звучат доста различно по сила, това ме мъчи
 6. Здравейте, имам следния проблем, който ми създава много неприятности и ще съм много благодарен, ако някой даде идея как да го реша. Проблема се състои в следното: пускам миди файл с определена сила, пускам следващ, музиката гръмва или съответно се чува тихо. Това изисква постоянно донагласяне силата на звука от мастера, което е доста досадно и изисква допълнително внимание по време на живо свитене. Сега да поясня става въпрос за KORG PA 50 SD, също така знам от къде се увеличават и намалят инструментите по отделно, и въпреки изравняването на нивата по стойности дори абсолютно еднакви пак има значителни разлики. Чудя се дали има някаква допълнителна настройка, която засяга силата на звука на отделни мидита, ровех и търсех, но без резултат. Благодаря предварително за отделеното време и евентуални идеи!
 7. Моите уважения към univox, не знаех че е лютиер, но имах ясен въпрос. Просто съм забелязал, че много често темата на въпроса се измества и започват да пишат хора, които нямат отношение към въпроса. За това не исках да се отплесвам с излишна информация защо и как, а просто дали може да се изкара тръс рода. Благодаря на Evtim Djerekarov за точния отговор и се извинявам ако съм прозвучал нахално или нещо такова, но исках да се придържам към темата.
 8. Бих желал да получа информация дали може да се изкара тръс рода през основата на главата.
 9. Да аз питах може ли да се изкара през главата. Иначе не се наемам да разлепвам.
 10. Някой има ли представа как да махна стария тръс род, който е повреден. Става въпрос за ел китара с гриф тип Гибсън. Значи гледах клипчета, на накой китари им махат фретборда (сложна работа) на един бас човека го изкара просто от там, от където се затяга. Захванах го моя дърпам, ама не става. Дали въобще е възможно да се изкара така.
 11. Да това наистина е много добра идея и по този начин, когато не ти трябва тази функция може да си правиш потовете да намалят отново до край. А според вас този втория потенциометър за донастройка дали е по-добре да е логаритмичен или линеен??
 12. Благодаря ти много за изчерпателния отговор. Това е от което се интересувах. Поздрави.
 13. Здравейте, искам да попитам как правят потенциометрите, и по-специално волюм потенциометрите на китарата, така че да не се намалят до край, когато са на нула. Предполагам се досещате за какво става въпрос. Когато свиря с овърдрайв и искам да изчистя звука намалям, но не винаги в бързината се нацелва точното ниво, хем да се чува, хем да не е много кривоч. Благодаря за вниманието.
 14. Здравейте, извинявам се ако темата се дублира, но имам следния проблем: Както си свирих и изведнъж затихна. Като пусна драйв канала и се чува все едно съм го намалил до край, нали знаете като намалиш драйв канала до край как се чува съвсем тихо но се чува и заедно с това се чува не брум а по скоро свистене между ш и с и заедно с това от време на време се усилва за секунда примерно и после пак затихва, но свистенето си стои. Това стана просто така без да е ритано, заливано, изтървано. За улеснение ще изключа някой от възможностите за проблема: не е в кабела нито в китарата защото пробвах китарата на друго кубе с друг кабел. Също така понеже кубето има ефект лууп смея да твърдя че проблема е в секцията с преампа защото пуснах китарата на входа за пауър ампа и всичко си е наред там. Отворих го но всичко вътре е наред като чисто ново. Знам че най-добре да го заведа на специалист, но пиша първо тук защото някой може да е имал подобен проблем и да не е толкова сериозен и да мога да се справя сам. Поздрави
 15. Въпоса ми е някой от форума притежава ли такава китара les paul модел със silverburst finish. До колкото знам такива модели има само Gibson и Epiphone. По принцип ми е интерестно, защото имам голям мерак да се сдобия с такава, но малко по на татък. Ето за това става въпрос:
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.