Parni_Valjak Отговорено Август 9, 2008 Отговорено Август 9, 2008 (Редактирано) ^ bratmito, Къде видя в тази тема желание за развитие и научаване? Не виждаш ли, че същността е да бъдем тарикати, да хванем някой да ни сдъвче храната и да ние даде на аванта? Ще хванем "някой", без да мислим колко ще му коства да ни направи нещо за да не плащаме пари. Пари, пари и пак пари! Никъде не видях технически въпрос, на който да се отговори и да се завърти разговор по същество. Ама хайде вземете се в ръце и разсъждавайте! Що за настроение е да се защитава явно погрешен подход и тарикатско отношение? Никога не е отказвано да се помогне, но на тези които заслужават! На мен тарикатите и измекярите не са ми по вкуса. Който е мазохист, да се занимава с тях, но да не ми ги навира в носа, че и да ги поставя в позиция на онеправдани! Остава да се съберат и да направят парад, то вече стана бахтън от толерантност. Има и други понятия, като трудолюбие, ученолюбие, справедливост, честност, почтенност. Как пък няма хора на такава позиция, а все против нея? Е има, ама са налцинство... http://forum.muzikant.org/index.php?s=&...st&p=356838 http://forum.muzikant.org/index.php?s=&...st&p=356843 Ако на вас ви харесва форумът да се пълни с подобни малоумни теми, на мен не ми харесва. Затова и подкрепям идеята http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=43570&st=0 А показаното дотук отношение поражда само непрекъсната поява на нови малоумни теми, радвайте се! http://forum.muzikant.org/index.php?s=&...st&p=358442 Дали даже не е същия човек, че много си приличат постовете? Идеята е да си намеря схема и да я дам на специалист да изработи платка с тази схема а след това ще сглобя цяло кубе. с хубав говорител... въпроса ми е ако я дам тази схема на човек У който прави платки , може ли да ми направи платката , аз да си купя говорител и да си направя кутия и да ми излезе по-евтино от купешкия усилвател Оставям ви насаме със съвестта... Редактирано Август 9, 2008 от Parni_Valjak Цитирай
Overdrive Отговорено Август 9, 2008 Отговорено Август 9, 2008 ...дори и раздела не е познал. Българите сме такива - всеки всичко може и прави за да мине тънко или поне да си мисли, че е така Цитирай
lyubohar Отговорено Август 9, 2008 Отговорено Август 9, 2008 Напълнихте му темата с глупости и празнодумие.Като не искате да му помагате на човека се разкарайте се от този раздел.Има подходящ за целта -говорилня. Цитирай
Parni_Valjak Отговорено Август 9, 2008 Отговорено Август 9, 2008 lyubohar: Ти защо не му помогнеш? Като си ербап, дай личен пример. Направи му усилвателя, докажи на дело приказките си. И не се вживявай в ролята на партиен секретар на форума - защо ти не се разкараш, като не ти харесва? Какво си дал на форума, че имаш такова самочувствие? Цитирай
lyubohar Отговорено Август 9, 2008 Отговорено Август 9, 2008 1.Човека иска само схема. 2.Тук има хора ,които са специалисти- включително и Вие.Вие можете да му помогнете. 3.Не става въпрос само за конкретния случай.Вашите коментари винаги са подобни. Което е крайно неправилно и дразнещо.А аз съм само един любител. Нямам претенции в тази област.Е, направил съм доста неща преди 30 и повече години-напр.: Няма какво да Ви доказвам.Много ми е любопитно да видя нещо направено от Вас преди 30г.Как ли ще изглежда? http://media.snimka.bg/0290/006834867.jpg Цитирай
TONY Отговорено Август 9, 2008 Отговорено Август 9, 2008 1.Човека иска само схема. давам му схема http://www.drtube.com/schematics/marshall/jtm3-60-02.pdf http://www.drtube.com/schematics/marshall/jtm3-61-02.pdf ето това е схема на любимото ми маршалче, сигурно няма да е наясно защо са 2 схеми - затова ще поясня - първата е на предусилвателната част, втората на крайното тъпало. ръководство (менюъл) http://www.marshallamps.com/downloads/file...20hbk%20Eng.pdf не е лошо да го докара и на вид ( на снимката не се вижда, но е облицован с тип крокодайл кот, надявам се не са драли живи крокита, а просто така изглежда, ама е ефектно) Усилвателя съм го тествал във всевъзможни ситуации и затова го препоръчвам, ако е мераклия да го направи и като е готов - да се обади да направим АБ тест, на АБ теста отсега сте поканени, особено тези които си мислят, че е фасулска работа. Няма проблем да дам схема и на The JCM2000 DSL (Dual channel Super Lead) - стига да иска... Според мен теста ( ако изобщо се стигне до такъв) ще докаже думите на вижъндан. След като схемата е дадена, автора на темата да запретва ръкавите. Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Август 9, 2008 Отговорено Август 9, 2008 Нема смисъл от коментари. Смятал съм доста. Ако човек МОЖЕ и ЗНАЕ КАК да си направи усилвател, цената на материалите и частите ще му излезе около 30-40-50% от стойността на новия усилвател от магазина(понеже ги купува на дребно). Труда ще е в най-добрия случай(ако всичко мине ОК и усложнения няма) миниму едно 20-ина-30 часа. Като сметнеш и изгубеното време се получава така, че си минал с 30-50% по-тънко, но си изгубил сума ти време. Ако не можеш ти, а дадеш на човек, който да изгуби 30-на часа работа + 6-7 часа обикаляне + евентуално 20-на часа тстраняване на проблеми, смятай, че трябва да му платиш труда за работна седмица, което при квалифицирана работа смятайте колко е. За ученето - нека всеки се учи и се занимава - обаче фокуса на темата май не е баш това. Иначе, Гатев, питай Gregg, metalhammer, Parni_valjak - всеки може да каже цена. Цитирай
lyubohar Отговорено Август 9, 2008 Отговорено Август 9, 2008 Нема смисъл от коментари.Смятал съм доста. Ако човек МОЖЕ и ЗНАЕ КАК да си направи усилвател, цената на материалите и частите ще му излезе около 30-40-50% от стойността на новия усилвател от магазина(понеже ги купува на дребно). Труда ще е в най-добрия случай(ако всичко мине ОК и усложнения няма) миниму едно 20-ина-30 часа. Като сметнеш и изгубеното време се получава така, че си минал с 30-50% по-тънко, но си изгубил сума ти време. Ако не можеш ти, а дадеш на човек, който да изгуби 30-на часа работа + 6-7 часа обикаляне + евентуално 20-на часа тстраняване на проблеми, смятай, че трябва да му платиш труда за работна седмица, което при квалифицирана работа смятайте колко е. За ученето - нека всеки се учи и се занимава - обаче фокуса на темата май не е баш това. Иначе, Гатев, питай Gregg, metalhammer, Parni_valjak - всеки може да каже цена. Разбира се ,че е така и тона с който го обяснявате е подходящия,а не онзи менторски,назидателен и неуважителен. Цитирай
Parni_Valjak Отговорено Август 9, 2008 Отговорено Август 9, 2008 By Special Request.... Много ми е любопитно да видя нещо направено от Вас преди 30г.Как ли ще изглежда? По-професионално от твоето, нали? И защо все се опитваш да се мериш в чужда категория? За самодоказване ли? Е, няма как да стане... Цитирай
lyubohar Отговорено Август 9, 2008 Отговорено Август 9, 2008 (Редактирано) Няма как да убедите някой,че това е правено преди повече от 30 години и то ръчно. Че то тогава нямаше жакове на пазара,камо ли чинчове.Още карахме на тройки и петици. Взе да ми става смешно. Бъдете жив и здрав. Редактирано Август 9, 2008 от lyubohar Цитирай
EAmechaniX Отговорено Август 9, 2008 Отговорено Август 9, 2008 На мен тарикатите и измекярите не са ми по вкуса. Който е мазохист, да се занимава с тях, но да не ми ги навира в носа, че и да ги поставя в позиция на онеправдани! Остава да се съберат и да направят парад, то вече стана бахтън от толерантност. Няма как да го измисля по-точно. Сори за оффа ,мисля ,че трябва да се разреши а не да се забранява. Почти винаги е полезен с нещо! Цитирай
Nikifena Отговорено Август 9, 2008 Отговорено Август 9, 2008 Малко офф Айде стига вече ! Човека, който искаше схема изглежда не го интересува форума, или вие му развалихте мерака. Писа се достатъчно за схеми. Схеми в нета бол. Който както иска да се оправя, който не може негов проблем. Нека модераторите да затворят темата. Няма нужда от излишни спорове. Цитирай
Recommended Posts