Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано (Редактирано)

Здравейте!

От известно време ме тормози въпроса, дали има някакъв начин да се поправи.

Китарата е тази: 

Ibanez-GRG-170-DX-BKN_1.jpg

Ibanez GRG 170 DX BKN

Тремолото е винтидж т.е. само дайв има, без опъване назад.(благодаря за инфото на BabyThomas  :thumbs_up:) Не се държи с резба като при повечето, а с магнитче, което очевидно е твърде слабо за масата на "ръчката" и при наклон на китарата (най - често напред) ръчката пада. Единствения начин, който ми беше хрумнал, а и отново BabyThomas потвърди, е да се смени магнитчето, с някое по-силно. Но незнам дали това е възможно при този модел или вобще. 

Магнитчета, разбрах за "неодим магнити" , които били доста здрави:

F0NM6URAZAEP27WQKA.MEDIUM.jpg

Въпроса ми към вас е, има ли начин да се смени магнитчето, ако да, как и дали има някакъв друг начин? 

п.с. предложиха ми да си купя направо floyd, но първо не разполагам с парите, второ , незнам дали си струва за тази китарка :)

Благодаря на всички отзовали се!

Марина

Редактирано от zombie
Отговорено (Редактирано)

http://cgi.ebay.co.uk/FLOYD-ROSE-LICENCED-...1QQcmdZViewItem

^ Тук има много евтини флойдове,за които може да прежалиш някакви пари.Друг вариант е да намериш подобен тип тремоло,но с нормално поставяне на "ръчката" и само да го смениш.Това с магнита май няма да стане.Ти не я ли пробва когато я купуваше китарата или тогава го нямаше този проблем? Ако китарата още е в гаранция-още по-лесно ще ти се реши проблема.

Редактирано от рахата
Отговорено

Хехе, китарата ми е първата китара, купена преди 1 година. Не съм я пробвала, защото е купена от ebay (риск на подобните купувания).

Интересно ми е ,има ли други със същата китара и такъв проблем, или проблема е единичен?

Отговорено

Абе тоя трем май не е винтидж стайл, ами "сингъл_локинг_полу-Флойд" или нещо от сорта. :thumbs_up:

А от лицензните...патихме си един път скоро, не са добра опция. Истинските пък са по-скъпи от китарата и пак не е оправдано. Евентуално ако може да се оправи някак проблема... Не съм виждал такава китара Ф2Ф, за да преценя може ли да стане трика с тез магнити. Изобщо много ми е странно да се държи ръчката от магнит...

Отговорено

Неодимовия магнит е в пъти по-силен от керамичния, който най-вероятно е там.

Просто трябва да се разглоби тремолото, ако е възможно и да се вземат мерките на съществуващия магнит, както и да се види къде са му полюсите.

Отговорено (Редактирано)

IMG_0342.JPG  

и

IMG_0344.JPG

А за разглобяването.. трябва да го погледне някой ,който разбира явно, аз не се наемам да си разглобявам сама нещо по китарата

Редактирано от zombie
Отговорено

Сигурно ли е, че ръчката я държи магнит?

Моята китара (Ibanez RG 370 DX) е с флойд, но също е с гладка ръчка, без резба. Тя обаче се затяга от едно болтче с шестограм, което е под горната равнина на флойда и се вижда единствено, ако натиснеш ръчката така, че струните да увиснат и флойдът да се вдигне почти 30-35 градуса спрямо тялото. Провери дали и ти нямаш такова нещо, макар, че ме съмнява.

Отговорено

При мен струните няма как да увиснат.. но като натисна, отдолу от страната на ръчката се вижда една съвсем мъничка кръгличка дупчица...

Отговорено

Ами да, болтчето е съвсем мъничко и прилича на дупчица първоначално. Всъщност за моето болтче трябва имбус 1мм.

Отговорено (Редактирано)

^^ Отзад на гърба имаш отвор - развинтваш и се показва нещо такова:

back

Таз' батерия, която е на картинката при тебе я няма. Потърси там някъде трябва да се поставя магнитчето - долу вдясно.

Ако не го откриваш, може би ще ти се наложи да си поиграеш малко, т.е. - да се опиташ да извадиш самото тремоло. Пружините ти опъват отдолу, но лесно се разкачат и закачат, а отгоре трябва да развиеш двата болта, които държат тремолото за корпуса.

Друг е въпросът дали има магнитче въобще или както казва SomeoneElse закрепването е малко тарикатско. Във Всеки случай виж какво е положението на гърба.

Редактирано от prayer4eto
Отговорено

В момента нямам с какво да я отворя, а и честно казано и да я отворя надали САМА ще мога да направя нещо...

За това май ще изчакам да си дойда в БГ и да видим какво може да се направи по въпроса... 

други мнения?

Отговорено

Я първо пробвай съвета на SomeoneElse! Натисни и затегни. Като във ВС телешоп. Тва затягане ти затяга самата ръчка, ще се върти по-мъчно, но според най-простата логика и ще пада по-мъчно.

Отговорено

Ами въобще не се знае дали изобщо се затяга така ръчката ;) По-вероятно е да не е от там, но все пак.

А към zombie - да махнеш задния капак е съвсем ама съвсем просто нещо, в което нищо не можеш да объркаш, затова ако ти се намери някоя отвер(т)ка махни го и погледни какво има отдолу. Аз на моята китара само дето не съм й махал грифа от тялото още и пак си свири и всичко й е наред :headbang: Флойд (и всичките му съставни части), адаптери, заключване...всичко е минало детайлна инспекция от моя страна :headbang: