Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

Разбарх кое краче къде отива на ориг.схема!

По другия въпрос:По формулата R=U/I,да приемем ,че R=2,U=6 и I=3, и заместваме:100=U:0.3,то тогава ,за да получим напрежението формулата трябва да изглежда така:U=100.0.3=30V.

Така добре ли е?

Благодаря на Цветелина Гергова!

• Отговори 80
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Отговорено (Редактирано)

Да знаеш 2-3 формули нищо не значи :recourse:

Като си нямаш понятие поне вземи направи оригиналната платка и изкопирай 100% - тогава може и да проработи.

И пак казвам "може", защото не те знам колко можеш да запояваш и изобщо можеш ли.

EAmechaniX - престани да го защитаваш - има много момчета на 14-15, чиито родители нямат пари - и какво да купим на всяко китара на готово и да им подарим и дисторшъни ли???

Аз също нямах пари и с много зор година и половина събирах 230лева, с които си купих - тази китара за мен е много по-ценна, отколкото ако някой ми я беше подарил.

Иначе с електроника се занимавам от първи-втори клас и не съм почнал да правя дисторшъни, а схеми с 2-3 елемента - нр се тръгва от сложното.

Едва ли някой се интересува от мен, но давам всичко това като пример - не е такова удоволствието, като кажеш "свири ми се на китара" и някой ти връчи, както и не може да си сглобил 2 китчета и да почнеш да правиш платки или да проектираш схеми :headbang:

Редактирано от Overdrive
Отговорено (Редактирано)

@Overdrive

като е така да направи няколко схеми с 1 транзистор, като почне да ги прави добре да направи по-сложни и тн...
Това беше помощ а по-горният ти пост -НЕ.Ама ще се радвам ако ме разбереш някой път какво казвам.

Горният ми пост не беше защита а по-скоро обръщение към тези които не знаят,че момченцето е малко и неопитно,за да бъдат по-толерантни.

тази китара за мен е много по-ценна, отколкото ако някой ми я беше подарил.
Примерът който даваш със себе си по отношение на китарата ти...мнооо тъпо!

Дай сега всички да правим като тебе и да се сдобиваме по тоя начин с китари...много субективно!

Тая китара не му я подари НЯКОЙ А НИЕ.

Знам ,че изнервих много хора с постъпката си ,като събрах някой лев за китара на момчето ...ама знаеш ли кво?...

бОли ме шпека - по цялата му дължина!

Дано съм бил ясен тоя път.

Ако това ще те успокои ...моята първа китара струва 9000лв .Имам още доста неща на стойност 20-30000 евро включително

и 11 китари от все класа ,имам китари за които не си и чувал че съществуват а още не мога да изсвиря 10 последователни ноти без да сбъркам и всичко това съм го постигнал за има няма година и половина.Не ми се е налагало да се мъча с кухарка от 20 лв с екшън на струните 1 см.и се радвам ,че на Никчо също не му се наложи.Айде сега ме разпъни на кръст и ми разправяй дали заслужавам и как да започна да се уча да свиря и дрън-дрън-дрън .

Ти можеш ли така кат мене а!?...Така, че недей разправя как правиш това или онова от 1-2 клас.

Аз пък тръгнах да свиря на китара на 40 години ...Е..И..?!?

Нямането на пари абсолютно нищо не значи ....днес няма -утре има ,после пак няма и така...

има много момчета на 14-15, чиито родители нямат пари - и какво да купим на всяко китара на готово и да им подарим и дисторшъни ли?

Защо не!?...То от нас зависи а не от такива като теб.Иначе за какво е тоя форум,да си правим забележки ли !?

Аре със здраве сега и не ми се нерви ,че аман от расърдени!

Редактирано от EAmechaniX
Отговорено

За да проявя толерантност към адаша и към форума се наемам да направя читава платка, но само ко ми хареса проекта. На този смотан кранк платка няма да направя...

От тук нататък сте вие :P

Отговорено

Аз доколкото можах да се ориентирам, адаша ти е избрал Кранк-а поради това, че е лесна схемата и поради това, че е намерил указания как да си го сглоби. Предложи алтернатива, на която би се навил да направиш платка :P

Отговорено (Редактирано)

EAmechaniX - "бОли ме шпека" какви китари и колко пари имаш, нито пък се сравнявам с теб - с примера за "1-2 клас" се опитвах да му кажа, че опит се натрупва с години и платките не "тръгват" веднага - като иска да направи нещо поне да почне от елементарното и да добива малко по малко знания и опит ;)

Когато хвана китара веднага ли засвири шредове или се мъчи с няколко акорда?

Обаче ти веднага почна "имам 11 китари", "имам неща на стойност 20-30000 евро" - е изобщо не ме е** какво имаш - аз да съм казвал какво имам?

Примера с китарата беше, защото във форума има сигурно 100 момчета на неговата възраст и без пари - и аз съм бил така и не завиждам по никакъв начин, опитвам се да помагам на който мога, но как мислиш че се чувстват други които са в неговото положение и четат това - сега всеки да отвори тема "искам китара+готова плака на дисторшън за метъл" или "искам китара+кубе за рок" или да направим фонд "китари за тиинейджъри, които нямат пари" - мислиш ли че е честно към всеки - точно за това не участвах за китарата, иначе не ми е никакъв проблем и си мислех да го направя.

И аз се надявам, че си ме разбрал ;)

Редактирано от Overdrive
Отговорено
И аз се надявам, че си ме разбрал :cheers2:

Ц,ц.....готов бой и го развалихте. ;):D

Понеже се дадоха доста мнения да се започне от нещо по-просто,ако се съгласиш с тях погленди този сайт ЛИНК .Има доста прости решения,които на първо време ще свършат работа,ако не за друго,то поне за да се започне отнякъде.Има и аудио семпли към повечето(даже мисля към всички),та ще можеш и да ги чуеш. ;)

А наистина,защо точно този ефект искаш да направиш?

Отговорено (Редактирано)

Ако искаш да помогнеш ,помагай ама тия глупости дето ги пишеш за това как си се сдобил с китара и видиш ли

как не трябва да се помага за такива неща на децата без пари ,си е излишно.Можеше да не го споменаваш в тази тема.

Уж искаш да помогнеш ,мислиш си го,ама после намираш причини да не помогнеш .Човеко ,противоречиш си!

сега всеки да отвори тема "искам китара+готова платка на дисторшън за метъл" или "искам китара+кубе за рок"

Това къде си го чел?...Аз лично, не съм чел такава тема във форума.

Ама четох една друга и реших да направя нещо.

Тази идея нещо не ти харесва а?....ама то така е !Никой не харесва това което не разбира.

Затова ,ти помагаш на другите със знания по електроника и даваш съвети .

Аз помагам с пари.Другите помагат ,кой с каквото може.

Сега забележи коя дума се повтаря в трите изречения!

Ей това е целта на форума.

Мисля ,че се изяснихме вече. ;)

п.с.Кви шредове ,аз до акордите не съм стигнал.

Редактирано от EAmechaniX
Отговорено (Редактирано)

Не отговори напълно на въпростите от миналото ми мнение.

Надявам се ако ти помагат, да е само с теория, защото ако ти казват отговорите, не научаваш нищо, а само се пъчиш из форумите.

Ето още малко задачки:

Фигура 1:

Намери търсеното напрежение и общата разсейвана топлина от всички резистори

Фигура 2:

Намери какъв ще е коефициента на усилване на стъпалото и колко ще е търсеното напрежение.

Фигура 3:

Обозначи кои крачета на чипа отговарят на обозначенията на принципната схема.

Как се нарича всеки извод и за какво служи?

electr1.JPG

Редактирано от Evtim Djerekarov
Отговорено

Евто, не мъчи момчето.Знанието, знаеш много добре, идва с времето.А времето ходи на разходка с търпението.

Никифена - не си играй да правиш, аз имам готов проект на този педал, само искам да се чуя с Никчо, за да преценя кой, колко заслужава.

Не се карайте, в крайна сметка всички сте прави, но реалността няма една страна,а не е и правилно да се карате с цел да убеждавате останалите в правотата на мнението си , което естествено е производно на личния ви опит и живот.

Спрете!

Както знаете този ефект го правя , така че аз ще помогнана на момчето но помежду нас си!

Ако някой иска да сподели нещо за ефекта, то нека заповяда, но не и мнения -" ама той добър ли е...."

ЕФЕКТА Е МНОГО ДОБЪР!МОМЧЕТО Е ИЗБРАЛО ПРАВИЛНО! Всичко останало би било глупост и офтопик.

Отговорено

Абе кавгата не беше излишна - ако не бях видял назряващото меле нямаше да изчета цялата статия от първа страница :)

Още малко оффтопик: валякът нещо разправяше за книжки по електроника и схемотехника - нещо да препоръчате?

Колкото до пича: Пич, не се шашкай - цъкай си и едновременно с това учи и чети - по-добър учител от теория и пракитка едновременно няма да намериш, вервай ми :)

Поздрави,

Влад

Отговорено

VLEX:

сайт на силистренските радиолюбители:

http://www.kn34pc.com/index_main.html

Поддиректории - Периодика, Книги, Схеми, Конструкции.

Силно препоръчвам колекцията от списанията РАДИО И ТЕЛЕВИЗИЯ. Колекцията е огромна - от 1952г. до 2002г. Много информация има в тях, и най-важното - достоверна, за разлика от ненадеждната информация в интернет.

Има раздели за начинаещи, нискочестотна техника, фабрични схеми...

Да, и да предупредя - животът не се върти само около дисторшънчета и китарки. За да се стигне до тях, се преминава през неприятните математика, физика, теоретична електротехника. Трудно е, и се изисква много усърдие за да има резултат. Който има желание - да действа!

В сайта на силистренските радиолюбители има и сканирани доста книги, които могат да бъдат полезни на търсещите източници на знания.