Jump to content
Българският форум за музиканти

Въпрос за картите М-Аудио (серията Делта)


Aresius

Recommended Posts

Предстои ми след няколко дена купуване на нов компютър и на нова звукова карта... Бях сигурен, че ще е М-Аудио, само дето имах някои съмнение относно това кой модел да взема. В крайна сметка стигнах до извода, че 2496 ме устройва напълно.

Напоследък изчетох доста неща за тази карта, както и за всички останали модели от Делта серията и преди два дена се натъкнах в официалния сайт на М-Аудио на нещо, което ми се видя много странно, та затова отварям тази тема.

 

Та значи в сайта пише, че когато се инсталирват драйверите на картата самата карта не трябва да е в компютъра. :rulez: Чак когато драйверите се инсталират, компа се изключва и тогава му се слага картата.

Това ми се струва доста... тъпо да го кажа. Това значи, че всеки път когато преинсталирвам Уиндоуса, трябва да отварям кутията, да вадя картата, да инсталирвам драйверите и после пак да връщам картата в компютъра! Ами ако компютъра е в гаранция (знаете, че се слагат лепенки, които се късат при отварянето на кутията на компютъра). :recourse:

 

Та искам да попитам най-вече собстениците на 2496 или на другите модели от серията Делта дали това наистина е вярно?

Наистина ли не може когато се инсталирват драйверите, да се инсталират без да се маха картата от PCI слота?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей. Аз имам и използвам точно такава карта. Няма и не съм чувал и виждал до момента да се налага подобни "операции" при инсталиране на драйвери :rulez: ! Иначе не е лоша придобивка... вярно не е "върхът на сладоледа" но за парите си е доста добър компромис! Имай предвид, че входът и е предназначен за сигнали със стандартно ниво и ако смяташ да включваш нещо като китара например ще ти е необходим някакъв преамп или "Di Box" Нивото на шума при окъсен вход е около -96db за сега не съм имал някакви сериозни проблеми с нея... общо взето съм доволен :rulez: . Tова е... Късмет с покупката и всичко добро :recourse: !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз съм с 2496. За хобисти без особени изисквания (като мен) е идеална. Драйверите се инсталират и деинсталират без проблем. Няма нужда да се демонтира картата.

 

ПП: Сега съм с драйвер версия 5.10.00.0048, не знам дали е този най-новия, но върви ОК. Успех.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Благодаря ви много за отговорите.

Абе предполагах аз, че нещо в описанието за инсталирване на драйвери не е наред, или пък не е задължително, защото то просто няма смисъл да се инсталват драйверите, преди да се сложи картата, пък и досега не бях чувал други карти да изискват подобно нещо.

И все пак товa си го пише в документацията дори е подчертано като IMPORTANT.

От вчера започнах да обмислям варианта да взема Ему 0404, но щом не е нужно/задължително да се демонтира картата, явно все пак ще си взема М-Аудиото :thumbs_up:

 

Имай предвид, че входът и е предназначен за сигнали със стандартно ниво и ако смяташ да включваш нещо като китара например ще ти е необходим някакъв преамп или "Di Box" Нивото на шума при окъсен вход е около -96db за сега не съм имал някакви сериозни проблеми с нея... общо взето съм доволен

 

Да, това го знам. Китарата ще минава през мискер или през предусилвател

Редактирано от Aresius
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 months later...

Това със слагането на драйвери, когато не е включено дадено устройство е 99% често срещано при външни устройства - визирам USB устройства, като принтери, скенери, външни звукови карти и тн. Предполагам, че м-аудио или са объркали нещо, или ти си се объркал.

 

Относно м-аудио картите аз лично смятам, че са по-добри от 0404...

 

Имам аудиофил 192 и до сега не съм имал проблеми.

 

Драйверите (поне при мен) се инсталират наистина малко куцо, но като свикнеш не ти пука.

 

Ето какво правя аз. Инсталирам ундоуса, инсталирам драйверите, след това отивам на дивайс мениджък - аудиофила още ми е с питанка, давам десен бутон и да търси драйвер. Тъй, като драйверите вече са качени то си намира всичко и вече си работи като хората. Този дефект от страна на М-аудио го забелязвам с драйвери от тази година. Миналата година нямах проблеми при инсталиране.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз пък предполагам, че за 2 месеца пича е намерил решение :hysterical:

 

Бобо, гледам че си изкопал още една вехта тема. Гледай датите на пост-овете все пак.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Има някои глупаво скалъпени драйвери, които наистина искат такава манипулация- при мен мисля че беше един тв тунер преди доста време.

 

Както и да е, има заобиколка- когато ти намери хардуера, отиваш в device manager и забраняваш дадената джаджа. Рестартираш, инсталираш, разрешаваш пак джаджата, рестарт и си готов

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз имам 2496 и не съм правил такива неща досега - директно инсталирам без да чета какво пише и няма проблеми :)

Обаче смятам, че м-аудио имат най-гадния съпорт изобщо - драйвъра за виста е излязал чак в началото на тази година (а виста има от кога...), все още няма драйвър за виста 64, която искам да ползвам, защото имам 4гб рам - има само някаква бета, който не е за свободен даунлоуд, трябват някакви регистрации, които попълвах един час и накрая ми казаха, че "не отговарям на изискванията" и ми писна тотално :)

 

Като оставим това съм доволен от картата - няма шум и звучи добре, евтина е...

Редактирано от Overdrive
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ поне вадят някви ъпдейти, докато ЕМУ и това не правят. 0404 е с драйви от 3 години сигурно :) никво развитие. Не че ваденето на нови драйвери ще прави картата ти по-яка, ама все пак :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ей драйверите на Ему 0404 са може би от първите които излязоха за всички висти (32 & 64) и то официално написано . Последните са от януари тази година :) (твоето ему все още бачка тука :) )

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.