Angry Samoan Публикувано Юни 12, 2008 Публикувано Юни 12, 2008 (Редактирано) Вчера разглеждах сайта на music-store.de, понеже си търся китара тип Les Paul и попаднах на това Gibson Les Paul Studio Limited за 567 евро. Не е ли малко съмнително ниска тази цена, като по-принцип Les Paul Studio са ок.900 Евро или този Gibson е някаква супер евтина версия, която просто не си заслужава и тези пари. Нека някой "спец" по Les Paul да се каже мнението Редактирано Юни 12, 2008 от Angry Samoan
bulby Отговорено Юни 12, 2008 Отговорено Юни 12, 2008 Даже пише, че включва Gibson куфар. Със сигурност не е Made in USA, datz 4 sure (което не пречи да е добра китарката де)
synchu Отговорено Юни 12, 2008 Отговорено Юни 12, 2008 (Редактирано) Цената си е ОК за faded, а тя е 675 EUR (с MwSt, т.е. 19% немско ДДС, което липсва от тези 567 ). Движат се под 1000 USD в Щатите. Имай предвид, че китара е изцяло махагон, т.е. няма клен топ, което е файн стига да търсиш това, което си е разлика със стандартните студио модели. Плюс, че няма лак, така че разликата в парите, донякъде идва от тези две разлики (времето за изработка в по-голяма степен, а не цената на материалите ). Всички Гибсъни излизат от Щатската фабрика и винаги с куфар Търговците, какво мошеничестват е отделна работа, ако някой се опитва да ти продаде Гибсън без куфар, което по принцип се случва Съмненията ти може и да са правилни, но пише Gibson все пак Най-добре е ако може око да види, ръка да пипне. Редактирано Юни 12, 2008 от synchu
kolio_k Отговорено Юни 12, 2008 Отговорено Юни 12, 2008 Свирил съм два пъти с такава китара, добрата новина си е , че си чисто американска. Иначе е доста зле, което може да се очаква за цената и все пак, а саунда и е леко различен, някак си не толкова дървен като на нормално ЛП. Като цяло си много ОК за парите.
Angry Samoan Отговорено Юни 12, 2008 Автор Отговорено Юни 12, 2008 Цената си е ОК за faded- 675 EUR (с MwSt, т.е. 19% немско ДДС). Движат се под 1000 USD в Щатите. Имай предвид, че китара е изцяло махагон, т.е. няма клен топ, което е файн стига да търсиш това, което си е разлика със стандартните студио модели. Плюс, че няма лак, така че разликата в парите, донякъде идва от тези две разлики. Съмненията ти може и да са правилни, но пише Gibson все пак Най-добре е ако може око да види, ръка да пипне. значи разликата между Studio и стандартните модели е само в материалите /дървото/ и лака, нещо по електрониката, адаптерите? защото другият вариант който съм избрал е Epiphone Les Paul Custom Ebony 466 евро дали той е равностоен като изработка, материали и звук на Gibson-a, тъй като цените им са сравнително близки...
kmfb Отговорено Юни 12, 2008 Отговорено Юни 12, 2008 Оня ден бях в MusicStore-а и ги огледах тия китарки, за съжаление само през витрината. Бяха си наредени с останалите Лес Пол, всякакви сигничър модели за по хиляди евра. Честно казано, хваща окото доста добре, но не съм я хващал или свирил на нея. Все пак не ми се вярва швабите да сложат менте точно до оригиналните китари, но де да знаеш...
synchu Отговорено Юни 12, 2008 Отговорено Юни 12, 2008 Свирил съм два пъти с такава китара, добрата новина си е , че си чисто американска. Иначе е доста зле, което може да се очаква за цената и все пак, а саунда и е леко различен, някак си не толкова дървен като на нормално ЛП. Като цяло си много ОК за парите. Китарата си е чисто щатска. ^^ Адаптерите са същите бърстбъкери, които се слагат и на повечето Стандарт/Класик модели в последно време (макар че това е много трудно да се каже, 'щото има хиляда разновидности и 'секви слагат, но да кажем на повечето ). Така че в електрониката не би трябвало да има разлика. Разликата със стандартното студио е клена и лака, доколкото мога да видя на снимка и спецификация Made in China не бих сравнил с Made in US все пак, като качество (пак в повечето случаи, защото не добре направени китари излизат и от фабриката на Гибсън). Иначе звукът ще е различен, това е сигурно, но дали ще е по-добър е субективна преценка
EAmechaniX Отговорено Юни 12, 2008 Отговорено Юни 12, 2008 (Редактирано) Това трябва да е същата китара-Gibson Пише ,че е Limited Edition ,но не виждам разлика на пръв поглед. Редактирано Юни 12, 2008 от EAmechaniX
Overdrive Отговорено Юни 12, 2008 Отговорено Юни 12, 2008 студиото май са плоски (или бъркам??) - тялото не е заоблено отгоре като на нормален леспол, както е тази
Fashion Отговорено Юни 12, 2008 Отговорено Юни 12, 2008 ^^Китарата е същата. Има я в още един цвят . Всичко си е оригинално по нея . Финиша е по евтин и за това цената е по-ниска. Нали трябва да има и оригинални инструменти за хора с по-нисък бюджет. В последните години Гипсън явно се опитват да завладает по-широк пазар, затова са пуснали какви не разновидности на марката в широк щенови диапазон.
chlen Отговорено Юни 12, 2008 Отговорено Юни 12, 2008 ^^ Студиото са заоблени, плоски са Спешъл и Джуниър.
Hillbilly Отговорено Юни 12, 2008 Отговорено Юни 12, 2008 (Редактирано) Имай предвид, че китара е изцяло махагон, т.е. няма клен топ, което е файн стига да търсиш това, което си е разлика със стандартните студио моделиЕ точно такива са китарите Wintage (корейски),като изключиме грубостите в изработката като за под 300 евро звучат екстра.Ма Гибсън с това мейд ин ЮСА на тая цена...ще налазиме сигурно. едит-Но,не е ли по-добре да се спести за нещо по-истинско? Редактирано Юни 12, 2008 от Hillbilly
ho6imin Отговорено Юни 12, 2008 Отговорено Юни 12, 2008 свирил съм със L.P.Studio и впечатленията ми са повече от добри в сравнение с Epiphone. да не използвам по-силни думи,че ще се завихри една дискусия... удобството в сравнение с Епифона е в пъти по-добро,а и звука си е звук разбира се това са си мои впечатления,но ако реша да си купя Л.П.(а имам и такива намерения) то няма да е Еpiphone или Vintage(които също съм тормозил),а определено ще е Студио успех с избора
synchu Отговорено Юни 13, 2008 Отговорено Юни 13, 2008 едит-Но,не е ли по-добре да се спести за нещо по-истинско? Е то винаги е по-добре, ама Стандард или Класик е мин. 3 пъти повече от точно това Студио
Angry Samoan Отговорено Юни 13, 2008 Автор Отговорено Юни 13, 2008 Synchu, значи според теб Gibson дори LP Studio е по-добре от Epiphone бил той и Custom... Aз все пак си мисля че Epiphone Les Paul Custom да e чак толкова по-зле, доста хора го ползват дори и професионални музиканти, все пак за тези пари все пак получаваш почти точно копие на LP Custom...
Recommended Posts