Jump to content
Българският форум за музиканти

Ibanez Js100


WaNTeDd

Recommended Posts

Така реших да си купувам този модел китарка.Искам да ви питам кой вариант ще ми излезне по евтин.Да си я купя от Икономов или да я поръчам от интернет ? За Икономов видях че струва 1680лв ,а от интернет навсякъде е по 700$ ,а пък в официалния сайт на Ибанец е 933$.Освен това до тук има доставки чакане и трябва и да гледам точно от кой сайт да я поръчам.Давайте мнения и препоръки .Мерси :thumbs_up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Верно ли има такава разлика в цената?!?

Китарата не е от евтините, ако ще даваш толква пари, хубаво е да я пипнеш преди това. Може да се окаже, че не е твоята китара. Ако я поръчаш по интернет, добави и сумата за транспорт, нервите, дето ще хвърлиш, докато я чакаш, възможността нещо да се прецака! От друга страна разликата в цените не е малка!!!

Иначе за самата китара - тялото е липа, тремолото е ЕDGE 3, pick up - те са IBZ. Можеш да си намериш китара с такива характеристики и на доста по-ниска цена/пак Ibanez/. Общо взето плащаш толкова заради 'JS'-a. Ама ако тя ти е на сърце........ :thumbs_up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Китарата е фенска, но има няколко проблема:

1. Корейска, с евтини части среден клас.

2. Скъпа за това, което предлага. Едно 200$ ги даваш за табелката.

3. Подлежи на частичен ъпгрейд, който обаче генерира още маса разходи, а резултатът е съмнителен.

 

Моят съвет е да си вземеш JS1000 на старо за същите пари. Разликата е ДОСТА голяма в полза на JS1000 и поне знаеш, че имаш яка метла. Аз така направих и съм много доволен! Ей виж ма на: :greenangel:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз мога да кажа само, че когато взех моята, която е друг модел, цените на официалния сайт на Ибанес (ИБАНЕС, да взематда се научате, тези които казват ибанеЦ, как се произнася) цената в долари напълно съответстваше на тази в Икономов. По мои много груби сметки цената от сайта на Ибанес е около 1100 лева, а не 1600-1700, както е при Икономов. Това ме очудва, но какво да се прави. Не казвам нищо съществено, само споделям опит.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^^ Изобщо не ти е вярно произношението, вземи попрочети малко и се поинтересувай!

Тя цената на сайта хубаво е 1100 лева, ама как ще си я докараш и колко ще са пътните разходи + мита и ДДС и т.н. :girl_witch:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Именно защото съм чел и съм се интересувал ми е вярно, но това не е темата, в която тва трябва да се изяснява, имаше някъде някаква такава.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Само едно доуточнение като бивш собственик на тази серия.Китарите от JS-100 серията а и много от ефтините модели вече не се правят в Кореа а Индонезия.Тоест още по зле.С поред мен не си заслужава парите при положение че за 1600лв приблизително можеш да си вземеш RG MADE IN JAPAN.

Която е престиж а даже е и с куфар.

Но ако си решил няма лошо и успех.

А на колегата,казва се ИБАНЕЗ повярвай. :girl_witch:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Чудех се дали да обадя, че колегата KKertev имаше такава, ама ето че той сам се появи да даде мнение. Според мен е прав!

 

А за произношението след малко ще ви открехнем, защото нека всичко бъде както трябва да е! ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да направя и аз малко он и офф топик. :greenball:

 

Кое ще излезе по-евтино не е ясно.

След като си гледал редица сайтове, на които е $700, погледни на същите дали ще ти я изпратят до страната, където си (предполагам Бг) и колко ще струва услугата по доставка. Обикновено за китари цените са доста солени, тъй като се опаковат яко и са обемни пакети, които съдържат нещо чупливо. Според мен няма да е под $150.

От там нататък вече може да се смята колко ще ти излезе този вариант, защото ще може да се сметнат митото и ДДС, които най-вероятно ще се наложи да платиш като дойде тук, защото надали ще ти я декларират от магазина с ниска стойност - просто е много рисковано да го правят за инструмент на тази цена.

Следва рискът дали ще пристигне и дали ще е цяла и т.н.

 

По отношение на китарата - аз съм пробвал такава китара в музикален магазин. (JS100)

Не е лоша като чувство, удобна и т.н., но и аз съм към групичката на хората, които казват, че не си заслужава.

Просто отвори официалния сайт на Ibanez (след малко за произношението ;) ) и сравни JS100 и JS1000. Ще видиш, че освен по външния вид не си приличат почти по нищо друго. Хардуерът на JS100 е много по-посредствен и т.н. и т.н. Правят се в различни страни / фабрики, т.е. най-вероятно дървото от които са направени също се различава по селекция и качество.

Предполагам, че JS100 е пусната за най-верните фенове на Joe, които не могат да си позволят истинските му модели.

Идеята е, че ако си наистина от тези върли фенове - може да си я купиш и ще си доволен от китарата, но както писаха по-горе за същите пари, че и по-малко може да се намери по-хубав инструмент, така че ти си реши какво искаш точно.

 

 

Сега за спорът в темата относно това как се произнася Ibanez.

Първото, което трябва да се направи като се твърди, че се произнася еди как си е да се уточни за произношението на кой език иде реч.

Аз съм сигурен в малко неща, но в това, как се произнася на американски английски съм 100% сигурен. За британците не мога да твърдя, че ще го произнесат точно по този начин.

И така на английски е еквивалентно на eye-bah-nez с ударение на eye. Изречено на нашенски звучи така 'Айбанез.

 

Който не вярва може да пробва с търсене в Нета с:

"How to pronounce Ibanez"

 

Ето един резултат:

"When they do the commercials for Guitar Center in Chicago on the radio...they say eye-bah-nez...accent on the eye.

 

А също така да чуе песента Paul Gilbert, Andy Timmons, Steve Vai - All Day, All Night от Ibanez 90th Anniversary

 

На испански и португалски звучи по съвсем различен начин, но няма да го пиша, защото не съм 100% сигурен.

 

Случаят приключен!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сега относно доставките не знам кое, как, защо. Отново казвам каквато цена беше фиксирана на сайта, за такава ми я дадоха от Икономов, обърната във нашенска валута. Може да не е била до стотинка, но беше страшно близка. Относно произношението. Като ше го произнасяме Айбъниз по американски тертип, що ли не го произнасяме Ибаньес по испански (от където все пак е тръгнало всичко) Вашингтон или Уошингтън казвате? И като казвам Ибанес, че трябва да е на български, то това е така, защото това е най-близката транскрибция до оригиналната испанска. Нямаме го оня знак дето смекчава н-то и затова Ибанес, айде и със з да е пак става. Ама това с ц-то накрая няма никаква логика. Все едно меркедес или и аз не знам какво. Пак казвам имаше такава тема вече, тая достатъчно я оспамихме.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Та с коменарите по китарата почнахте да ме разубеждавате.Но вижте на какво се натъкнах днес- http://www.musiciansfriend.com/product/Gib...itar?sku=517030 Какво мислите?Не е стандарт сериите обаче мисля че все пак трябва да е по-добро от ибанеса?Как мислите?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не мисля че е така (мое лично мнение).свирил съм на оргинален гибсон,свиря и съм свирил на доста китари ибанез. Не може да се сравнява така.

Всичко е много относително.аналогично на това е да сравняваш Порше и Ферари ???????????

Ибанез си имат своите предимства и недостатъци както и Гипсон.За пореден път се казва в този форум.

Отиваш в магазина или в приятел или познат пробваш и преценяваш кое е най-добре за теб и най ти харесва,

в крайна сметка ти ще свириш на китарата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Еми на ибанеса съм свирил ,господина ми има такъв ,обаче той си е сменил хембъкарър със DiMarzio ,което подобрява нещата.Гибсънът няма как да го пробвам просто трябва да го поръчам по нета.Затова просто питам вас по опитните коя е китара за вас е по-добра Ибанез js100 или Гибсън Лес Пол Студио?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.