oldman Публикувано Юни 10, 2008 Публикувано Юни 10, 2008 (Редактирано) Ето върху какво се потрудих през последните 20 дни -- получи се едно,много приятно от към звук и дизайн кабинетче -- към това се мъчих да се доближа - http://www.zzounds.com/item--MSH1960A --- говорителите подробно съм ги описал в предния си пост - http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=38950 --- 160в - на 8ома --- /снимките са правени с не-професионална камера и не са мн. качествени/ Ето това се получи: Редактирано Юни 10, 2008 от oldman Цитирай
oldman Отговорено Юни 10, 2008 Автор Отговорено Юни 10, 2008 (Редактирано) [/url] Редактирано Юни 10, 2008 от oldman Цитирай
oldman Отговорено Юни 10, 2008 Автор Отговорено Юни 10, 2008 Това са използваните материали : Говорители – 4х60лв = 240лв Шпертплат 1 лист = 55лв Лепило С-200 – 3 банки = 12лв Винтове – всички = 10лв Шкурка 2.50м = 3лв Кит за дърво 1 банка 1кг = 4.60лв Летви – масив чам = 7лв Ъгли метални – внос – Белгия – 8бр = 8лв Дръжки метални – внос – Белгия – 2бр = 16лв Кабел мн-жилен 4кв/мм – 3м меден = 6лв Легенче + женски жак = 2лв Колелца – ротъри 4бр = 16лв Коноп за лицев панел = 7лв Боя черна – алкидна 3к = 12лв Мрежа – винил 3кв.м = 8лв Спрей – черен = 5лв = 411.60ЛВ -- логото ми го прави приятел - безплатно Цитирай
Nikifena Отговорено Юни 10, 2008 Отговорено Юни 10, 2008 Ами какво да кажа ... Изглежда като купешко. Супер е!! Доста масивни сглобки си направил. Само за протоколо това чудо колко тежи, и с колко мм шперплат го прави? (май е с 1.8мм) Крайната цена също е задоволителна Цитирай
Trysth Отговорено Юни 10, 2008 Отговорено Юни 10, 2008 Много добре се е получило на външен вид. Остава да му чуем гласеца. Предвиждаш ли да произвеждаш подобни кабинети по поръчка, или само за себе си си ги направил тия? Цитирай
oldman Отговорено Юни 10, 2008 Автор Отговорено Юни 10, 2008 да - такъв е шпертплата -- на места са използвани двойни дебелини - а килограмите са - 35,2 -- Цитирай
oldman Отговорено Юни 10, 2008 Автор Отговорено Юни 10, 2008 Много добре се е получило на външен вид. Остава да му чуем гласеца. Предвиждаш ли да произвеждаш подобни кабинети по поръчка, или само за себе си си ги направил тия? ами този е поръчка за един съфорумец и след няколко дни ще пътува за Сф. -- 2х12 също смятям да го освободя защото нямам много място вкъщи -- много хора питаха за серийно производство,но на този етап нямам мн свободно време -- може би в бъдеще........ Цитирай
Parni_Valjak Отговорено Юни 10, 2008 Отговорено Юни 10, 2008 Крайната цена също е задоволителна Хич не е задоволителна! Това са само материалите. Човека безплатно ли работи? Нека добави труда в часове/дни, като не пропуска тичането по магазини, складове, приятели и т.н. Да го умножи по часовата си ставка, ама като за майстор, не чирак - качеството го доказва. Да не пропусне "евтиния" бензин и "евтиния" ток, все пак кола, ел.инструменти... Ааа, и амортизацията на машинките, че не са подарък и те! Тогава вече може да се говори по-точно. Най-обичам някой да ми опонира - "Ама частите струват толкова..." Взимам една торбичка, слагам частите вътре и ги раздрусвам, след което ги давам да си ги слуша с кеф... Извинете ме за отклонението, но нека нещата да си дойдат на мястото. В цената влиза и ТРУДЪТ! И колкото е по-качествен, толкова е по-скъп! 1 Цитирай
Nikifena Отговорено Юни 10, 2008 Отговорено Юни 10, 2008 ^Parni_Valjak, до моя пост човека не беше писал, че това го прави за някой и за ПАРИ. Съдейки от това сметнах, че просто ни е информирал с това колко би излезнал на всеки такъв проект да си го направи сам. В крайна сметка времето е пари за тези, които могат да печелят пари от времето. За останалите е просто да мине времето, а инструменти понякога се намират в гаража или от приятел Цитирай
Parni_Valjak Отговорено Юни 10, 2008 Отговорено Юни 10, 2008 Ники, мисля, че въпросът е принципен. Времето, амортизациите, трудът си струват парите. Ако притежателят на труда или инструментите реши да прави благотворителност, било на себе си или на някой друг, това е негово решение. Аз също си губя времето да помагам, и това е мое лично решение. То не може да се приеме като даденост и да бъде изискуемо. То е израз на Добра Воля. През това време сметките идват и някой трябва да ги отхвърля - ясно ти е като бял ден. СоциализЪма вече е различен... Не те репликирам, просто изяснявам една позиция, която трябва да бъде изяснена в рамките на форума, понеже бидейки в пазарна икономика (поне така се говори), няма как да сме едновременно и Съвет за Икономическа Взаимопомощ. Поне не по задължение. И така, ако цената е Х(разходи) и У(труд) то тя е Х+У. Ако човек реши може да иска само Х и да подари У, може да подари и Х+У - негова воля. Но крайната цена е Х+У! Това беше моят акцент, защото представата на повечото хора е, че форумът е благотворителна организация, ама не е! Успех с FireSound-a! Цитирай
Gregg Отговорено Юни 10, 2008 Отговорено Юни 10, 2008 Два забележки: 1/ Обикновено технологията на изработване на такъв кабинет е по-различна, особено ако отпред има някаква оригинална купешка мрежа, но и така е ОК. 2/ Когато към тези разходи се прибавят поне още 400 лева за по-маркови говорители /примерно G12T75/ както и поне още 50 лв за труд, ако ви го прави някой друг /друг въпрос е, че ще трябва да му стоите на главата и да му обяснявате какво трябва да прави/, тогава цената добива малко по-друг вид. Абсолютно неправилен е подходът стойността на нещо да се приравнява само към стойността на частите, които то съдържа. В повечето случаи никой не си начислява труда и времето, които понякога са значителни, а това също е основен разход, дори да става въпрос за хоби. Така че, забележките на колегата Parni_Valjak са напълно основателни. Сравнението на тези сметки с цените на готовите кабинети в магазина отговаря също така на въпроса, който често ми се задава, дали не правя кабинети. Цитирай
Overdrive Отговорено Юни 11, 2008 Отговорено Юни 11, 2008 Не съм много запознат, но хубавите готови кабинети не се ли правят с такива сглобки а видии и летвички само за заздравяване? Предполагам това има влияние върху звука, а и не може да се направи без специални машини Цитирай
oldman Отговорено Юни 11, 2008 Автор Отговорено Юни 11, 2008 Не съм много запознат, но хубавите готови кабинети не се ли правят с такива сглобки а видии и летвички само за заздравяване? Предполагам това има влияние върху звука, а и не може да се направи без специални машини Да - това е перфектната слобка,но за съжаление не разполагам с такава машина -- за да компенсирам този пропуск ,освен винтовете/4,5х60/ , хубавото немско лепило за дърво и летвите по всички вътрешни ъгли има и дървени дибли - на отстояние 8см - по всички шевове ---- а между впрочем тази сглобка,която си посочил ти, не е много препоръчителна за работа с шпертплат- но за масив е перфектна--------- видът сглобка,по никакъв начин не влияе на тона - но има други неща,които влияят и на които съм обърнал повишено внимание Цитирай
MrDeath Отговорено Юни 11, 2008 Отговорено Юни 11, 2008 Човек, кабинетът кърти. Най-малкото на външен вид от там на татък звукът зависи от хиляди неща. Отново евалата. Цитирай
Recommended Posts