oldman Публикувано Април 27, 2008 Share Публикувано Април 27, 2008 КИТАРЕН КАБИНЕТ 2Х12 - 4ома – 80вата Вчера завърших този кабинет и реших да Ви го представя. Размерите и вътрешния дизайн съм взел от - HIWATT SE2121C – с бридж оребряване м/у предния и задния панел. Говорителите са - BEAG HX 301-8 -- 40VA,8ohm,30 – 7000hz,97db,-- magnet - AlNiCo/ticonal/ - меко окачване – изключителна динамика и чувствителност. Сравнявах с Marshall MC212 – разликата е единствено в по-обемните ниски на правения/и по-малката мощност,разбира се – 80вата/. Външният дизайн е мой и модела е експериментален. Ще направя още няколко теста и ще продължа серията,до изчерпване количеството на говорителите/6бр/. Отворен съм към всякакви коментари/критики също/. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
oldman Отговорено Април 27, 2008 Автор Share Отговорено Април 27, 2008 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Hillbilly Отговорено Април 27, 2008 Share Отговорено Април 27, 2008 Сравнявах с Marshall MC212 – разликата е единствено в по-обемните ниски на правения/и по-малката мощност,разбира се – 80вата/.Това със същите говорители ли беше? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
oldman Отговорено Април 27, 2008 Автор Share Отговорено Април 27, 2008 Да - това са - BEAG HX 301-8 -- made in Hungary - 1982г. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Hillbilly Отговорено Април 27, 2008 Share Отговорено Април 27, 2008 (Редактирано) Махни му гърба ,да видиш как ще отпуши. В никакъв случай не ти давам акъл,но сме си играли с колони и кабинети и разликата м/у опен-бак и др. варианти е огромна. Редактирано Април 27, 2008 от Hillbilly Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Trysth Отговорено Април 27, 2008 Share Отговорено Април 27, 2008 Мен лично на външен вид доста ме радва. Предвидил ли си вариант да се маха гърба, за да стане open back? Също така долу-горе кви пари ти излезе цялото удоволствие? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
oldman Отговорено Април 27, 2008 Автор Share Отговорено Април 27, 2008 идеята ми беше да направя копие на HIWATT SE2121C - е - поне като размери и вътрешен дизаин - напълно херметизирана система Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
oldman Отговорено Април 27, 2008 Автор Share Отговорено Април 27, 2008 излезе ми точно - 255лв -- с брака,аксесоарите и опитите по външната облицовка -- без труда -- цял месец си играх Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
KingdomX Отговорено Април 28, 2008 Share Отговорено Април 28, 2008 Като цяло кабинета ми харесва, само оная зелена ивица не ме кефи Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
TONY Отговорено Април 28, 2008 Share Отговорено Април 28, 2008 Колко би ми струвал такъв кабинет без говорители и без облицовка? Ако искаш може и на ЛС. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
oldman Отговорено Април 28, 2008 Автор Share Отговорено Април 28, 2008 Колко би ми струвал такъв кабинет без говорители и без облицовка?Ако искаш може и на ЛС. имаш ЛС. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
shadow Отговорено Април 28, 2008 Share Отговорено Април 28, 2008 Надали повече от 100-150 лв ако си ги изработваш сам. На мен в момента ми трябват само говорителите(100-200 лв 1 бр). Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
oldman Отговорено Април 29, 2008 Автор Share Отговорено Април 29, 2008 Надали повече от 100-150 лв ако си ги изработваш сам.На мен в момента ми трябват само говорителите(100-200 лв 1 бр). себестойноста на изделието до голяма степен зависи от това - какви материали използваш,а ако искаш да се доближиш максимално до оригинала не трябва да правиш компромис с качествата им/на материалите/--- целта оправдава средствата Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ProjectHamsterdam Отговорено Април 29, 2008 Share Отговорено Април 29, 2008 А каква е дървесината (вид и дебелина)? Изглежда много добре. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
oldman Отговорено Април 29, 2008 Автор Share Отговорено Април 29, 2008 А каква е дървесината (вид и дебелина)? Изглежда много добре.основно - дъбов шпертплат - 18мм,и малко тополов 16мм - за бриджа,като бордовете на лицето са двойна дебелина - 18+18=36мм+4мм облицовка=40мм,преса - епоксидна смола+дибли --- отвътре всички ръбове/ъгли/ са инпрегнирани с чамови летви 25х30мм/сечение/ - пак същата сглобка Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts