Svanio Отговорено Юни 26, 2010 Отговорено Юни 26, 2010 И аз като колегата по долу съм учудена, че всеки се опитва да напише имена, които най малкото са за определен кръг слушатели ...В крайна сметка говорим за най!!! И критериите трябва да са малко по обширни За мен човекът, китарист и композитор от който всичко е започнало е Jimmy Page ...а негов добър ученик Slash .. Това не са просто китаристи! Препоръчвам да гледате концерта на Zeppelin в Madison Square Garden HD 1973 ! и Guns in Japan ! Ще добавя и Les Paul но по скоро за заслуги Разбира се всеки има право да има свой собствен вкус, но и всеки който не разбира, колко генеални са горе споменатите или е глух или първата среща с китара е била по главата Колежке, ти чу ли се какво каза... Всеки си пише неговите, какво ако са за определн кръг, нали идеята е всеки да си запише него кое най го радва, а не да напише най-големите признати имена в свиренето на китара, ако беше така нали всички щеха да пишат китаристите, които ти си писала,щото уж са най!... И аз ако не се кефя ни на Слаш, ни на Джими - какво не разбирам от свирене, от музика ли или какво?? wtf? ебати изказването, просто нямам думи.. заслуги всички големи имена имат..На мен пък солата на Хендрикс са ми скучни -и? да си изхвърля китарата ли Всеки да си пише каквото си иска, няма лош избор и не е задължително най-извйстнити да водят или нещо такова... нишо лично Цитирай
valitchy Отговорено Юни 27, 2010 Отговорено Юни 27, 2010 За днес любимите ми китаристи са: CJ Grimmark и Elias Viljanen за утре не знам, много са... Поздрави! Цитирай
wades Отговорено Юни 27, 2010 Отговорено Юни 27, 2010 На мен пък солата на Хендрикс са ми скучни -и? да си изхвърля китарата ли Да ! Цитирай
Jorko_Beliata Отговорено Юли 2, 2010 Отговорено Юли 2, 2010 Не знам какво ме прихвана, че се сетих за Ранди... Цитирай
bmo Отговорено Юли 4, 2010 Отговорено Юли 4, 2010 Не знам доколко се вписват в понятието китаристи, но все пак са музиканти, които основно са си правили музиката с китара и са ми изключително любими - Индия Ари, Лорън Хил и Линдън Дейвид Хол, лека му пръст на него. Цитирай
EpicMe Отговорено Юли 4, 2010 Отговорено Юли 4, 2010 Слаш,Кърт Кобейн,Били Джо Армстронг,Кирк Хамет,Ангъс Иънг,Ричи Блекмор Цитирай
Flame Отговорено Юли 29, 2010 Отговорено Юли 29, 2010 Buckethead Вярно, резачките му са интересни до някое време, затова и се преориентирах към по-спокойните му произведения Поздрав с една балада - Цитирай
Stareca Отговорено Юли 29, 2010 Отговорено Юли 29, 2010 А аз напоследък си падам много по Philip Sayce ! Доста здрав звук и страхотна техника! Цитирай
Yves Отговорено Юли 29, 2010 Отговорено Юли 29, 2010 Напоследък открих, че Гъс G е забележителен китарист, особено за човек с подобен псевдоним Нещата му с Firewind са просто покъртителни. Явно Ози продължава с тенденцията да взима под крилото си разни скрити в земята диаманти и да ги прави суперзвезди. Цитирай
BHStratocaster Отговорено Август 20, 2010 Отговорено Август 20, 2010 RITCHIE BLACKMORE BRIAN MAY MARK KNOPFLER ERIC CLAPTON CHET ATKINS DAVID GILMOUR JIMI HENDRIX STEVIE RAY VAUGHAN CHRIS REA VINNIE MOORE J. PAGE PATRICK RONDAT ANGUS YOUNG .................. Цитирай
lumpy Отговорено Август 20, 2010 Отговорено Август 20, 2010 (Редактирано) Eric Clapton, Steve Howe, Travis Meeks, Joe Satriani, Jimmy Page главно Редактирано Август 20, 2010 от lumpy Цитирай
fusion Отговорено Август 20, 2010 Отговорено Август 20, 2010 ^ Браво, освен всичко, за Steve Howe! Понякога имам чувството, че е прекалено рядко срещано име в тази тема, за сметка на някви китаристи на металики и пр. Уатевър, добър подбор П. С. Аз споменах ли Michael Romeo (Symphony X) ? Цитирай
lumpy Отговорено Август 20, 2010 Отговорено Август 20, 2010 ^ Напълно съгласна Чесно казано понякога чак се ядосвам, че е толкова пренабрегнат, а същевременно толкова велик китарист. Радвам се, че все пак има и хора, които са на същото мнение. Цитирай
ВанКо Пашов Отговорено Декември 2, 2010 Отговорено Декември 2, 2010 Моят топ 10: 1. Ritchie Blackmore - Най-големия, най-великия, просто най-. 2. Jimmy Hendrix - Най-големия изрод. Такъв друг няма. 3. Yngwie Malmsteen - Е кво да кажа... Нали и той от Ричи се е учил. 4. Jimmy Page 5. Kirk Hammett 6. Slash 7. Angus Young 8. Eddie Van Hallen 9. Steve Vai 10. Tommy Iommy Цитирай
Recommended Posts