Jump to content
Българският форум за музиканти

Любими китаристи


Egon

Recommended Posts

Моя безспорен фаворит е Alexi Laiho от Children of Bodom, просто невероятно свирене, присъствие на сцената... страхотно въздействие.Страшни сола,просто за мен е виртуоз. ;):pray: Естествено имам и други любимци като Jeff Hanneman и Kerry King от Slayer, Kirk Hammett от Metallica и др.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

напоследък сред любимците ми се намърда и Andy James, на пръв поглед изглежда ала-безмозъчен шредър, но всъщност изобщо не е така. Който си направи труда да намери негови парчета ще го разбере.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гледам, че е рефрешната темата та и аз да направя ъпдейт. Крис Бродерик малко хора го знаят, щото Джаг панцер е не много известна, но за сметка на това яка група, обаче сега Крис е новия китарист на МегаДЕЙВ и може да се каже, че чакам нов албум на Мегадет повече и от на Металика.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

MARK KNOPFLER и SANTANA са номер 1 за мен въпреки че не се доближават по стил аз много ги харесвам всеки е уникален и неповторим. На Марк бях на концерт сега следва Сантана (някои ден) :D. Пожелавам на всеки да види на жив о слоят лубим китарист. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вероятно такава тема е имало (ужас ако не е), но тъй като не я намерих, а ми е интересно, я пускам пак. Искам да разбера не само какви китаристи харесвате, но и кои от тях са ви повлияли най-вече. Ако може и защо?

Ако такава тема е съществувала, то моля модераторите да изстрият настоящата и да извадят старата.

Мерсаж.

има много добри китаристи, но музиката не е рисуване, което да обясняваш с модерни стилове и да се измъкнеш дори и некадърен да нарисуваш точка. Тези работи за ухото са друга работа и хора, които не могат да чувстват нещата са мъртъвци. един от най-чувствените китаристи на всички времена е Ричи Блякмор. Но в самостоятелно свирене не може да направи внушението, което е в пълен баланс при Дийп Пърпъл, а по-късно и в Рейнбоу. Велик е. Техника може да имат много музиканти, но да не знаят как да подредят нотите, паузите, на какво време да влизат, динамика, стил на свирене, а не безспирен хаос.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Joe Satriani, Stevie Ray Vaughan, Zakk Wylde, Yngwie Malmsteen,BB king,Eric Clapton,Buddy Guy, Steve Vai, Ritchie Blackmore, Billy GIbbons,........:music336:

според мен ти като се кефиш на дадени китаристи,даже и подсъзнателно ти си повлиян в дадено отношение от тях! ;):girl_witch::girl_witch:

 

здравейте, и аз да се включа. Аз се запалих да се уча да свиря на китара заради Ritchie Blackmore и Eric Clapton. Да не забравяме обаче и големич Иван Лечев. Сега като чуя Кай Хансен и Михаел Вайкат се пръскам направо. :):thumbdown::girl_witch:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.