Jump to content
Българският форум за музиканти

Help ?! Again O.o


Ashandarey

Recommended Posts

Таa иде реч за това и това

Намерих ги и двете като второто е със 150 кинта отгоре-та заслужават ли си заради разликата в китарите и +5 W и reverb на ампа??

мерси предварително (пак ;) )

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами ако не ти се дават 150 лв отгоре може и първия вариант....и да ги дадеш за някой евтин ефект/процесор...

...с тези +5W и ривърб няма да има кой знае каква разлика, но по-важното са китарите в тези пакове!

 

GSA и GRG серийте на Ибанец имат разлика в адаптери, бридж, форма, и т.н.....трябва и това да имаш предвид...

GSA са малко по-скъпи от GRG, но не задължително и по-добри..трябва индивидуално да си решиш..аз лично предпочитам GRG (RG) моделите....Разликата в адаптерите HSH(за GRG) и HSS (за GSA) има значение и върху това какво ще свириш (рок,блус, фънк, метъл...)..като GRG серията в за по твърда музика....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами по принцип GRX пакетът е маааааааалко по-удачен за по-тежки стилове(не вярвам в този ценови клас разликата да е огромна). Иначе един свестен ривърб така или иначе струва към 150лв, а 5W в повече никога не са излишни.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Оттук нататък следва излишното ми мнение за изборът, който си направил, може и да не го четеш.

 

И двете китари имат тремоло, с което ще береш много ядове. Говоря за "ръчките" им - нямат никакво заключване и смятам, че ще разстройват струните при всяка употреба. Дори и да не го ползваш - всеки път, когато bend-ваш някоя отделна струна или пък настройваш някоя самостоятелно, напрежението върху bridge-а ще се променя и всички останали струни ще се разстройват.

 

Като за начинаещ препоръчвам китара без никакви такива джаджи - най-добре си е bridge-а да си е твърд. По-късно, като взимаш втората си(и по-скъпа) китара, сам ще си решиш, дали искаш да имаш някакво тремоло.

 

Само за пример давам - http://www.visiarts.net/catalog/product_in...roducts_id=3130

 

Друг вариант е да си купиш поотделно евтина китара с евтино кубе. Може да малко по-скъпо, но не фрапиращо.

А ако НАИСТИНА искаш китара с "ръчка" - поне си вземи някоя, която има заключване - има модели с имитации на Floyd Rose, които вървят около 600-те лева.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много съм съгласен с Valserp.Аз също имам Ибанез пакет, но по различен от тези които си дал.Много съм доволен от него, но просто вече се стремя към нещо от по-висок клас.........та мисълта ми е че ако си начинаещ и нямаш кубе тези пакети са добри, но наистина не са качествени и ще имаш ядове с тремолото (препоръчвам ти есп-то което Valserp ти предложи).УСПЕХ С КИТАРАТА!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

амии..май трябва да перефразирам въпроса..заслужава ли си въобще да си взимам сет ?

от ~4 часа чета негативни коментари спрямо тях и почвам да се съмнявам че това е най-доброто което мога да направя с ~600 лв ...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Че ше е добра-добра ше е, ама е с флойд-роуз и ако не си много добре запознат с тая система, поразтърси се и прочети за нея. Щото ако не умееш да се оправяш, ше се научиш. Може и по трудния начин да е ама ше се научиш, обаче въпросът е дали си сигурен, че ти трябва и съответно искаш ли да имаш, щото ако тепърва ще се сблъскваш с тва, няма как да няма момент, в който да не я псуваш и проклинаш китарата :punk_guitar: Иначе за звученето, абе няма да звучи зле, обаче то си зависи от тва в какво я пускаш, как свириш и кой те слуша ;) , така че ако те кефи взимай я и няма да съжаляваш. Аз специално мога да кажа за тая китара, щото имам подобна, че просто няма такива грифове, тва е нещото което на 1во хващане ми направи най-силно впечатление ама то си е и въпрос на вкус.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За начинаещ 'флойд роуз' заключването на китарата си е направо проклятие...но е голям плюс и предимство! А както каза ти каза колегата ще свикнеш и ще научиш да боравиш с него и да го настройваш с малко повече врътки.. :-)

Един познат си взе ЕСП с 'флойд роуз' и направо се беше отчаял в началото..но сега всичко си му е ОК и не съжалява...

Все пак фиксирания бридж си е доста опростена за поддръжка и настрйока система в сравнение със заключването...

ЕСП пакета който ти предложи Valserp също е добър вариант за начинаещ...но ти си преценяваш с какви парички разполагаш и колко може да отделиш за пакет или за варианта поотделно китара и кубе..но се намират и доста изгодни варианти...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.