Steppenwolf Отговорено Октомври 2, 2005 Отговорено Октомври 2, 2005 p.s. теоремата за квантуване на Nyquist, в университета ни я набиваха в главите още и като теория на Котелников, преподавателя си знаеше предмета, ама човека се е учил по времето на комунизма - та се сещате, че на всичко западно се е търсело аналогия - аве няма значение. Теорията на семплирането е известна още като теория на Whittaker-Nyquist-Kotelnikov-Shannon, защото върху нея са работили видни учени от цял свят и не виждам какво общо има комунизма с името на Акад.Котелников, който впрочем е починал тази година. Малко повече уважение към научните му трудове! Мисля, че човекът е искал да каже, че останалите имена не са се споменавали. Над теорията са работили и четиримата, но по-често се споменава името на Nyquist. Цитирай
IvanDTr Отговорено Октомври 2, 2005 Отговорено Октомври 2, 2005 и аз нищо не можах да дръпна вече час се мотам неще. моля пратете ми теорията и презентацията idinev@abv.bg Цитирай
Fortissimo Отговорено Октомври 3, 2005 Отговорено Октомври 3, 2005 аз като по-прост чета учебника на Опенхайм 'Сигнали и системи'. Цитирай
progressive Отговорено Октомври 5, 2005 Отговорено Октомври 5, 2005 аз като по-прост чета учебника на Опенхайм 'Сигнали и системи'. май трябва да се потърси... ако можеш го качи някъде... Цитирай
Fortissimo Отговорено Октомври 5, 2005 Отговорено Октомври 5, 2005 около 500 страници е ,ако по4на да сканирам, ше се побаркам. А ина4е по него се учи в Масачузет, оня техническия дето са мутантите на света. Цитирай
Steppenwolf Отговорено Октомври 5, 2005 Отговорено Октомври 5, 2005 Подобно на една книга по акустика, която имам - над 600 страници идеше май. Включва и сигнали. Вероятно и тук метода е да се почне от АБ и елементарности и плавно изкачване нагоре. Цитирай
Fortissimo Отговорено Октомври 5, 2005 Отговорено Октомври 5, 2005 тези дискретизации и квантизации и Фуриета и ФФТ-та си ги четях за лека нощ, по време на сериозната ми част от докторантурата. Много теория и формули да ееее. Цитирай
Steppenwolf Отговорено Октомври 5, 2005 Отговорено Октомври 5, 2005 (Редактирано) Че как искаш да е другояче. Ако има желаещи и за такова, освен поисканото в темата, може да им наблъскаме и това в главите, а те да си го дооблъскват после. Макар от тия формули после малко да остават у главо. Учене директно на математически език обикновено не е учене, а зубрене. И се помества в краткотрайната памет. Но както споменах, авторите на малко писания са си правили труда да го анализират, опростят, разложат и преведат. Па който иска да го разбере добре и от класическото, ще си мобилизира мисленето (че и въображението) и ще превежда сам. Редактирано Октомври 5, 2005 от Stone Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Октомври 8, 2005 Отговорено Октомври 8, 2005 И аз нищо не мога да дръпна. Моля ви някой да ми ги прати на evtaka@abv.bg! БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО. Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Октомври 9, 2005 Отговорено Октомври 9, 2005 Много мерси. Пиши кога да черпя по бира . Цитирай
Steppenwolf Отговорено Декември 3, 2005 Отговорено Декември 3, 2005 Ау, предложение за beering, това чак сега го виждам. Благодаря! С удоволствие, и то без значение кой ще черпи, стига да си от Русе-то. Или да имаш наминаване насам! Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Декември 3, 2005 Отговорено Декември 3, 2005 Може догодина . На срещи на форума няма ли да идваш? Цитирай
Recommended Posts