fernandes Публикувано Май 20, 2008 Публикувано Май 20, 2008 (Редактирано) Дойде време да си сменям картата И сега идва въпросът "какво да си взема"... Колебая се между PCI и Firewire Interface. Ще пазарувам от щатите и ще гледам да взема нещо до (мах) 500-550$. За сега съм се насочил към Focusrite Saffire или Konnekt 24D на TC Electronic.Или Echo Layla3G PCI Audio Interface Искам да ви помоля за съвет за плюсовете и минусите на двата вида интерфейси? Вие какво предпочитате ( и зашо)? и т.н. Всеки съвет ще ми е от полза. Мерси предварително! Редактирано Май 20, 2008 от fernandes Цитирай
synchu Отговорено Май 20, 2008 Отговорено Май 20, 2008 (Редактирано) Укей - стандартния въпросник: - колко входа и изхода ти трябват (балансирани/небалансирани)? - трябват ли ти микрофонни предусилватели. А DI вход ? - искаш ли да включваш външни аудио процесори (компресори/еквилайзери/дилеи/т.н.)? - трябва ли ти преносимост на аудио интерфейса (щом разглеждаш и PCI опция явно не, но все пак)? - с каква операционна система ще я използваш? - трябват ли ти и какви цифрови формати ти трябват (SPDIF/ADAT/AES)? - искаш ли да може да работи самостоятелно (т.е. да конвертира аналогов сигнал към цифров изход без да е свързан към машината)? - и наистина последен по важност - какво ще записваш? Редактирано Май 20, 2008 от synchu Цитирай
fernandes Отговорено Май 20, 2008 Автор Отговорено Май 20, 2008 Значи...до сега бях с Mbox на Digidesign. Но поради "несходство в характерите" се разделихме По принцип търся нещо подобно, но да не е USB. Да има микрофонни предусилватели и DI вход , 2 входа и изхода са ми достатъчни ( балансирани), не държа на insert, но ако има, би било добре. Фантомно-задължително! Не ми е необходимо на този етап преносимост, така че и PCI e ok. Ползвам Windows ( за съжеление) . Компютърът ми е Pentium на 3 Гхц. 2Gb Ram. за цифровите формати...SPDIF най-вече. Записвам китари, вокали, перкусии... както с динамични,така и с кондензаторни mics. Най-вече ме интересува стабилноста на драйверите и "безпроблемната работа" Цитирай
synchu Отговорено Май 21, 2008 Отговорено Май 21, 2008 (Редактирано) Windows-a не е за съжаление Ам' коя версия - XP/Vista? Това има значение - все още някои производители нямат драйвери за Виста. Изискването за предусилватели и фантомно и DI изключват повечето PCI продукти, така че си се насочил на практика към Firewire Аз съм повече фен на PCI от гледна точка надеждност и стабилност, но... Има и добри Firewire решения обаче - това което покрива всичките ти изисквания си мисля + че осигурява добро ниво на стабилност (оносно 100% безпроблемната работа - няма хардуер или софтуер, които да ти ги гарантират) е RME Fireface 400 . От няколко години съм с различни RME-та (последно Multiface 2) и драйверите са страхотни просто - стабилност, стабилност & стабилност. Качеството на конверторите е към горната граница на средната работа Редактирано Май 21, 2008 от synchu Цитирай
fernandes Отговорено Май 21, 2008 Автор Отговорено Май 21, 2008 С ХР съм. RME Fireface 400 е прекрасен вариант,но...надхвърля моят бюджет повече от 2 пъти Трябва да се вместя до към 550$. Някакви коментари за Focusrite Saffire или Konnekt 24D? Също не излкючвам някакво ново решение. Примерно PCI Card +някакъв бюджетен пулт... Цитирай
synchu Отговорено Май 21, 2008 Отговорено Май 21, 2008 За Saffire нищо не мога да кажа, Конекта имаше някакви проблеми с драйверите и стабилноста, които между другото надълго и широко са обсъдени във форума на TC Така че не бих заложил на него. Ами аз дълго време оперирах с RME HDSP 9632 + Soundcraft Compact 4 и ми вършеха прекрасна работа Така че това също е вариант. Още един вариант е да потърсиш използван Fireface 400 в e-bay. Цитирай
f1_sound Отговорено Май 21, 2008 Отговорено Май 21, 2008 Аз имам /Focusrite spfire pro 26 / и за стабилността ти гарантирам, работи страхотно, има DI на първите два канала, обръщач на фазите на 1 канал адат оптики и доста прилични преампове на фокусрайт от клас "А" , филтри на всеки канал Имам го от година и половина вече и проблеми нямам, надежден е, конвертира по мойте критерии добре, и инструменталните входове са много добри, еми това е от мен за Sapfire, Проблема само е, че надхвърля бюджета ти с близо 200 и отгоре долара , НО има и вариант на Sapfire pro 10 който се вмества в бюджета ти но е поорязан от към екстри спрямо 26 цата Успех Работя със XP Цитирай
fernandes Отговорено Май 26, 2008 Автор Отговорено Май 26, 2008 Все още не мога да избера "моят интерфейс" Ще се радвам на още съвети и мнения! Цитирай
fernandes Отговорено Май 27, 2008 Автор Отговорено Май 27, 2008 Някакви мнения и впечатления за TASCAM FW-1082 ? http://www.sweetwater.com/store/detail/FW1082 Цитирай
Baby Thomas Отговорено Май 28, 2008 Отговорено Май 28, 2008 Аз съм си харесал едно добиче, което се вмества в бюджета ти. Не знам гледал ли си го и дали ти допада, но може да метнеш едно око: Edirol FA-66 / FA-101. Цитирай
fernandes Отговорено Май 28, 2008 Автор Отговорено Май 28, 2008 Гледах го и него.Абе общо взето всичко ,което се предлага на пазара прегледах Ама искам да събера мнения. На теб с какво ти допадна Edirol-а, сравнявайки го с други интерфейси в този ценови клас? А за Тascam-a какво мислиш? Цитирай
presly Отговорено Май 28, 2008 Отговорено Май 28, 2008 (Редактирано) TC Konnekt 24D /Live Последните драйвери са забележително стабилни, както и потенциометрите Само положителни отзиви, дори и при братята руснаци. Таскама няма такива преампове и ефекти. Редактирано Май 28, 2008 от presly Цитирай
fernandes Отговорено Май 29, 2008 Автор Отговорено Май 29, 2008 Konnekt-а беше първият ми избор, но точно за драйвърите чух мнения,че не били особено стабилни и много хора се оплаквали. Но твойто мнение е ценно за мен, така че ще попрегледам пак ревютата А Konnekt-а спрямо Focusrite Saffire kak ти се струва? Цитирай
Baby Thomas Отговорено Май 29, 2008 Отговорено Май 29, 2008 Ще ти кажа, но няма да ми се смееш много. Едирола, освен че отговаря на изискванията ми за инструментални, микрофонни, цифрови и МИДИ входове и изходи, го харесах най-вече заради това, че за МакОС не иска драйвер. Просто бодеш и тръгва! А за Таскам не знам, нито за ТС, нито за другите. Единствено с М-Аудио карти съм си играл до момента, а да четеш в нета не е като да пробваш, за да имаш след това добра преценка... Цитирай
fernandes Отговорено Май 29, 2008 Автор Отговорено Май 29, 2008 Нищо смешно няма За мен най-съществено значение има стабилността на системата,а щом в MacOS-a драйвърите са интегрирани-това предполага много по-малко грижи А и предполагам, че преампите и конверторите са приемливи за този клас интерфейси. Все пак е Roland. Цитирай
Recommended Posts