Am-I-Evil Публикувано Май 19, 2008 Публикувано Май 19, 2008 Какво ползвате (адаптери, ефекти, усилватели, т.н.), за да получете нужното звучене, за свирене на блек, траш и дет метъл? Една приятелка е със Jackson JS30 Randy Rhoads и Line 6 Spider 3 30W, та проблема ни е свиренето на зверски блек метъл. Някакви предложения и мнения? Цитирай
vurbito Отговорено Май 19, 2008 Отговорено Май 19, 2008 Абе всичко на макс за блек метъла. По-елементарна музика няма. Цитирай
Am-I-Evil Отговорено Май 19, 2008 Автор Отговорено Май 19, 2008 Ъм... моя грешка става въпрос за настройки, ефекти и др. за дет метъл, не за блек. Цитирай
Valserp Отговорено Май 19, 2008 Отговорено Май 19, 2008 (Редактирано) Ами не съм ползвал Line 6 кубе, но така насляпо бих набрал "Metal" или "Instane" с гейн някъде между 75%-90%, ниски 45%-55%, среди 30%-40% и високи 60%-80%. Без никакви еха, фленджъри, хоруси или каквото и да е, когато става дума за ритъм. Адаптерите на китарата могат да се сменят с едни EMG-та, НЕзадължително активни. Аз даже предпочитам пасивните. Но не съм сигурен, дали тази китара си струва да се инвестира в нея. Редактирано Май 19, 2008 от Valserp Цитирай
chris_barnes Отговорено Май 19, 2008 Отговорено Май 19, 2008 еми не е много лесно да искараш добър звук. Ако имаш пари можеш да си купиш добри адаптери - ЕМГ или Сиймър Дънкан (Даймбъкър например) с по висок аутпут...а иначе за ефекти - Метал зон-а май е стандартното решение..има и други - САНС-амп и т.н потърси в форума Важно е да знаеш, че саунда дето те кефи вкъщи не винаги ще звучи добре на репетиция...може да е мазня.. ако искаш погледни 1на темичка има отгоре - контролите на китарния амп - ще ти е полезна..ако свириш вкъщи не купувай мощно кубе - не повече от 30 вата. за да звучи добре 1 усилвател трябва дасе усили поне наполовината на възможностите му... Цитирай
Overdrive Отговорено Май 19, 2008 Отговорено Май 19, 2008 фърли ги тея метълзони в коша не че не се кефя на марката Босс, нито пък свиря блек метъл, но не разбрахте ли че як брутален метълски звук става най-добре не с камиончета и процесори ами с ламби и китара от качествени материали - дървесина, хардуер и тогава адаптери Цитирай
Dilian Nedev Отговорено Май 19, 2008 Отговорено Май 19, 2008 ^ Айде свири си със сингъл койлите и ме питай след тва що на драйв ти се гърчи китарата ... По темата - много зависи от кубето и говорителя колко са ниските , колко са високите и колко средите ... да не говорим за гейна . Примерно за Лайн6 Спайдър 30 направо включвате на инсейн , високи на 8-9 , среди преди средата , ниски малко след средата . Гейн на 60% и сте готови . Бридж адаптери , тон и волум на китарата ест на макс . Цитирай
Trysth Отговорено Май 19, 2008 Отговорено Май 19, 2008 Мда, склонен съм да се съглася с колегата отгоре. От няколко години къртя с Метълзон-а, но нещо взе да ме дразни и се чудя кво да напрая. На края сигурно ще измисля няква лампа с бустер като събера драхми. vurbito, избягвам да се дърля за глупости, още повече във форума, ама що не си ебеш вуйната? Послушай малко блек метъл, повири малко блек метъл и нека го обсъдим като бели хора. Като не те кефи метъла (и подвидовете му) бъди тактичен и широкоскроен, а не пълен лумпен. Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Май 20, 2008 Отговорено Май 20, 2008 Примерно за Лайн6 Спайдър 30 направо включвате на инсейн , високи на 8-9 , среди преди средата , ниски малко след средата . Гейн на 60% и сте готови . Бридж адаптери , тон и волум на китарата ест на макс . Ъ-ъ-ъ, някой би ли пуснал семпли на тази комбинация? Цитирай
Dilian Nedev Отговорено Май 20, 2008 Отговорено Май 20, 2008 Казвам го по памет защото свирих на ампа в магазина и си спомням че ниските имаха нужда от пъмп ъп . Нещо против ? ... Отново , Евтиме ? Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Май 20, 2008 Отговорено Май 20, 2008 Не бе, просто ми е интересно как звучи. Предполагам има хора със спайдери, четящи темата. Цитирай
AXE Отговорено Май 20, 2008 Отговорено Май 20, 2008 Това с виртуалните съвети за конкретни настройки според мен е вятър работа. Има толкова много променливи по веригата - дърво, адаптери, кубе, личен вкус....., които обезмислят даването на конкретни настройки. (Но могат да служат за стартова позиция!) Сядаш с китарата и кубето, харесваш си една песен с як звук, която да ти е модел и да има място, където китарата свири сама. Важно е да няма бас и други смущаващи звукови елементи( ). От там нататък слушаш записа, слушаш си твоя звук и връткаш по усет. Може би в началото няма да е кой знае колко добър резултата, ама това е начина да си подобриш усета. , лично мнение и малко (анти)флейм: Според мен техниката е напълно достатъчна за постигане на задоволителен звук. От достоверни източници разбрах, че човека тази година не е от headliner-ите на Wacken, така че мисля ще преглътне липсата на техника за 5 бона. Тия съвети "купи си еди-кво-си" са малко все едно аз да питам "Как да стигна най-бързо от София до Бургас с Реното" и някой да ми каже "С Рено бързо не става, купи си Порше!". А на мен ми трябва просто да ме светнат за магистралата. Схванахте ми идеята Цитирай
satanas Отговорено Май 20, 2008 Отговорено Май 20, 2008 V-AMP 2 + миди кабел + софтуер, чрез който си го бъзикам през пц-то. Цитирай
ivocanibala Отговорено Май 20, 2008 Отговорено Май 20, 2008 щи кажем ся една схема ама не сам сигурен дали ще стане защото не сам я пробвал още но опитай тя е: овиличи си кубето на макс и саунда на китарата на много нисак и да е на клеар и даваи нагоре надоло да драскаш по парвите 3 струни ако не стане тъка опитай пък обратната да намалиш кубето доста и да усилиш на макс китарата ще чакам да чуя какво е станало Цитирай
sasoh Отговорено Май 20, 2008 Отговорено Май 20, 2008 offtopic Май трябва при регистрация да се слага и един тест за грамотност Цитирай
Recommended Posts