RZArector Публикувано Май 15, 2008 Публикувано Май 15, 2008 Понеже съм начинаещ и съм решил сериозно да започна да се занимавам със свирене възнамерявам и аз да си взема ел. китара да се упражнявам. Насочил съм се към Squier щото първо като цени ме удовлетворяват, пък и няма смисъл да взимам нещо скъпо при положение, че се уча. Понеже съм все още неук в тая област някои ще ми обясни ли каква е разликата между Stratocaster и Telecaster (попринцип доколкото знам в самото звучене си имат нещо характерно, но само дотук)??? Също така коя ще е по-подходяща за мен? Само да подчертая, че няма да се пробвам да свиря тежки стилове като метъл и т.н., защото по-ме кефи нещо от рода на блус, рок (Ерик Клептън, Бийтълс и т.н.). Също така като цени за Squier Strat. знам колко са горе-долу, но Telecaster средно в БГ на какви цени са? Цитирай
interman Отговорено Май 15, 2008 Отговорено Май 15, 2008 Ами те и двете китари са идеални за стиловете дето каза, а за разликата в тона - не вярвам да му обърнеш толкова внимание, ако не си свирил досега. Все пак виж коя ти е по-удобнаи и коя повече те кефи на външен вид (аз съм за страта). Която и да вземеш няма да сгрешиш Цитирай
BlueZone Отговорено Май 15, 2008 Отговорено Май 15, 2008 По принцип стратокастърите имат повече среди, докато телекастърите са по-звънливи. Не знам при Squier дали съществува такава разлика. Цитирай
spongebob Отговорено Май 15, 2008 Отговорено Май 15, 2008 Всички знаем кой внася Squier,в магазина има доста бройки в наличност,отиди и кажи,че се чудиш между двата модела,гарантирам,че ще ти дадат и двата да пробваш.Така се най-лесно се взима решение,инак сега да умуваш..... Цитирай
Dread Отговорено Май 15, 2008 Отговорено Май 15, 2008 Помни само, че дори не е необходимо да закупуваш чисто нова китара от този клас, защото съм много много сигурен, че ако се хванеш сериозно и напреднеш бързо ще искаш да я шитнеш по-скоро и да си вземеш някаква по-хубава. Моят искрен съвет е да се замислиш много сериозно относно закупуване на инструмент на старо тук от форума-обезателно ще излезе нещо от тези китари. Цитирай
Hillbilly Отговорено Май 15, 2008 Отговорено Май 15, 2008 http://www.youtube.com/ Ползвай търсачката и ще чуеш разликата м/у моделите, Цитирай
SviStyle Отговорено Май 15, 2008 Отговорено Май 15, 2008 (Редактирано) Ех, де да беше така когато започвах! Аз имах избор само от един магазин, и то между Орфей и Кремона. Дерзай.Сега има всичко.Ако едното не ти хареса, го продаваш и вземаш другото. А за да си угодиш, вземи и двете(няма да сбъркаш много). Редактирано Май 15, 2008 от SviStyle Цитирай
RZArector Отговорено Май 18, 2008 Автор Отговорено Май 18, 2008 a имам и още един въпрос за Стратовете. Гледам, че има различни серии Affinity Series, Bullet Series, Deluxe Series, Standard Series и т.н. Има ли някаква сериозна разлика в качеството при различните серии и като цени как са те горе-долу? Цитирай
DeadWing Отговорено Май 18, 2008 Отговорено Май 18, 2008 Има но много тънка...но естествено Стандарт сериите са най-добри.Само булета от изброените е много мизерен.Ако имаш 400 - 500 лева вземи си нещо не Squier от форума.Това,че първата китара трябва да е някакъв боклук не е вярно.Колкото по готина е,толкова по яко ти се свири. Цитирай
Overdrive Отговорено Май 18, 2008 Отговорено Май 18, 2008 бих препоръчал standard, ако имаш повече пари - vintage modified Цитирай
dzodzo Отговорено Май 19, 2008 Отговорено Май 19, 2008 Освен всичко за звука си реши и коя е по имиджарска за теб. ей го на, как да не му се радваш на бащицата.... Цитирай
RZArector Отговорено Май 22, 2008 Автор Отговорено Май 22, 2008 а попринцип сега Squier Standart Strat. на какви цени вървят по София? Поне за xxxx ми казаха, че имат. А в София къде още продават Скуиъри? Цитирай
Gibson Отговорено Май 22, 2008 Отговорено Май 22, 2008 а попринцип сега Squier Standart Strat. на какви цени вървят по София?Поне за xxxx ми казаха, че имат. А в София къде още продават Скуиъри? около 400-500 лева са, но отиди до Райзинг Форса и разгледай и Винтидж модифайд скуайърите, те са някъде около 600 кинта, ама са доста по-барнати от стандарт, макар че и стандартите не са зле, аз имам такъв за 500 кинта и съм доволен. Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Май 22, 2008 Отговорено Май 22, 2008 Мисля, че често изпадат не много използвани скуаери на старо, така че разглеждай. Цитирай
Recommended Posts