Jump to content
Българският форум за музиканти

Въпрос за Floyd Rose - а


pepata

Recommended Posts

Здравеите :) днес пробвах това http://www.camerton999.com/index.php?s=gallery&id=450 и стигнах до извода че това ще е моята китара ;) има само едно нещо което ме притеснява врътката :D (за финната настроика) на шеста струна може да се развърта доста повече от другите тоест струната да се сваля много повече от другите (които всички се развъртат до едно ниво) което е малко странно аз поне на такова нещо не съм попадал та въпроса ми е това дали е дефект или е нормално до колкото знам тремолото е ZR (Zero Resistance) Tremolo :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз лично нямам много опит с флойдове освен с моя и няколко други, честно казано съмнявам се това да е спецификация на зироу ризистънса, но в никакъв случай не мога да твърдя на 100% със ЗР вземане-даване съм нямал. Обаче силно се съмнявам да е дефект. Пък и да е то реално не ти пречи, дори ще можеш ако имаш желание да дропваш 6та, стига да позволява до толкова. Ама щом е повече от нормалното тряаа да може. И те така.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пробва ли съответно друга такава китара на място или не? Понеже съм чувал, че все пак мострите... Са си мостри! ;)

Ами не съм защото тази е единствената. А м/у и аз си помислих че това е направено за да може шеста струна да се сваля повечко защото това си е все пак малко металска китара :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И според мен е направено точно за това - да може да се минава от нормален в Drop строй, за Zero Resistance тремоло системите това не е проблем, така са замислени, че да могат да задържат строя с поне една отхлабена, дори скъсана струна. (аналогично е с нормален флойд с тремсетър, но това е друга тема).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^Абсолютен фейк :) Няма такова положение да може да държи строя , след скъсване на някоя струна. Инъче @pepata не се притеснявай за финните тунери - така са си. Ако почнеш да ги развърташ на 6-та струна спокойно ще можеш да го махнеш, докато другите стигат до едно положение, след което запъват и не искат повече да се развъртат. Ако ги напънеш вероятно и те ще се махнат :greenangel:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^Абсолютен фейк :) Няма такова положение да може да държи строя , след скъсване на някоя струна.

 

Първо разучи какво е ZR Tremolo, после говори.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...
^Абсолютен фейк :thumbs_up: Няма такова положение да може да държи строя , след скъсване на някоя струна.

На теория трябва да може!!! Но дали е съвсем перфектно трябва да се пробва. Режеш една от струните с нек'ви клещи и мериш с тунер. :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.