Baby Thomas Отговорено Май 28, 2008 Отговорено Май 28, 2008 ФастФрета държи 6-7 месеца, ако се среже после може да изкара още някой друг месец, но в никакъв случай повече от година! За разлика от него Формула 65 на Дънлоп ползвам вече 2 години и не е мръднало да не кажа, ама... А цената е сходна. Освен това е МНОГО по-як (конкретно жълтото шишенце за фретборд)!!! Цитирай
Vasil Belezhkov Отговорено Май 28, 2008 Отговорено Май 28, 2008 Извинявайте за глупавия въпрос, но ще обясните ли за непросветените какво представлява Fast Fret и как се използва? Цитирай
ceco milanov Отговорено Май 28, 2008 Отговорено Май 28, 2008 Трябва да го пробвам този на Дънлоп. Цитирай
ceco milanov Отговорено Май 28, 2008 Отговорено Май 28, 2008 (Редактирано) Vasil Belezhkov ето го какво представлява Използва се за грифа на китарата. Предимствата на продукта според опаковката са: *Чисти струните *Позволява ти да свириш по- бързо *Изчиства звука *Удължава живота на грифа *Държи дълго Резултата може да видиш на 4-то прагче Добра работа върши Редактирано Май 28, 2008 от ceco milanov Цитирай
Black Bird Отговорено Май 28, 2008 Отговорено Май 28, 2008 (Редактирано) Як е...ползвам го. Но слагат толкова малко течност, че направо им се свиди на тия в УСА Или ни пращат изветрeли бройки... Редактирано Май 28, 2008 от Black Bird Цитирай
Orion Отговорено Май 28, 2008 Отговорено Май 28, 2008 (Редактирано) Aaaaaaaaaaaaa, сега на всички стана ясно каква е причината да свириш така!!! Сори за Редактирано Май 28, 2008 от ednet Цитирай
jocker Отговорено Май 28, 2008 Отговорено Май 28, 2008 ФастФрета държи 6-7 месеца, ако се среже после може да изкара още някой друг месец, но в никакъв случай повече от година!За разлика от него Формула 65 на Дънлоп ползвам вече 2 години и не е мръднало да не кажа, ама... А цената е сходна. Освен това е МНОГО по-як (конкретно жълтото шишенце за фретборд)!!! А като слагаме от тези вълшебства, колко често се сменят сруните? При домашно, нормално свирене : примерно около 1-2 часа на ден. Цитирай
DILETANT Отговорено Май 28, 2008 Отговорено Май 28, 2008 За номера със срязването на Fast Fret-a хич не се бях сетил. @ Baby Thomas - Благодаря!!! Пробвах и наистина се получава. Може да се изтиска още малко смазка от него. На мен страшно много ми се потят ръцете, особенно сега през лятото. Наистина удължава живота на струните, почиства ръждата и прави звученето по-ярко. Цитирай
kitaratapesho Отговорено Май 29, 2008 Отговорено Май 29, 2008 (Редактирано) Здрасти! @Black_Bird - По-скоро си попаднал на неслучайни изветрели бройки. Нормално... @DILETANT - След като памучето почернее, взимаш доста остър нож (по възможност без зъбци) и режеш много тънка част от памучето, заедно с придържащото тиксо (но без да го обелваш), точно както режеш луканка Средно нарязвам един Фаст Фрет на около 7-8 пъти. Ползвам го адски много (минавам с него струните по 10-20 пъти на ден) и издържа около два-три месеца. Но отново казвам, че го ползвам АКТИВНО Няма да ви казвам колко често сменям струни, че сигурно ще ме сметнете за луд Поздрави, Петър Редактирано Май 29, 2008 от kitaratapesho Цитирай
Mephistofel Отговорено Май 29, 2008 Отговорено Май 29, 2008 Ей, най-после! Отдавна търсех, ма нъцки! Иначе и аз ползвам Dunlop 65 по заместване и ми харесвам, но повече ми харесваше Fast Fret на GHS. Цитирай
Baby Thomas Отговорено Май 29, 2008 Отговорено Май 29, 2008 ...Или ни пращат изветрeли бройки... Мва-ха-ха-хааааа. Тихо, че ще ти сложат 40% надценка от Райзинг Фарс. ФастФрет-а е много хитър и готин продукт, но за чистене на фретборд сравнен с Формула65 на Дънлоп е като воден разтвор на водороден оксид, ифюноууораймийн... Чистих една древничка китара с ФастФрета и свърши чудесна работа. Но после реших да мина и с лимонената 65-ца и просто ми се доплака като видях още колко мизерии свали. А грифа стана по-чист от заводски! Цитирай
Black Bird Отговорено Май 29, 2008 Отговорено Май 29, 2008 (Редактирано) Ама фас-фрета никога не съм го ползвал за чистене на фретборда...изобщо даже не става за това... Само за струните. Звучат ясно, стават гладки и се свири по приятно. Тва е Нали има някъв минерал...за смазка Редактирано Май 29, 2008 от Black Bird Цитирай
Mephistofel Отговорено Май 29, 2008 Отговорено Май 29, 2008 ^ +1 ! За почистване на фингърборда и аз съм на Dunlop, но за струните - Fast Fret! Цитирай
ICO Отговорено Юли 11, 2008 Отговорено Юли 11, 2008 здравейте колеги. имам желанието да обсъдим този продукт Dunlop String Cleaner. Ако някой го е ползвал и има преки наблюдения моля да сподели. Имам проблем с струните - свиря с 9-42 и нямам намерение да слагам по-дебели. 1-ва и 2-ра струна издържат при мен 2-3 дни максимум. Обикновено ползвам струни дадарио, йамаха и деен маркли. Дали този продукт би помогнал в случай на силно замурсени и дори леко раждиви струни в моменти когато не е свирено дълго време на инструмента. Предполагам всички имат точно този проблем. Ако има такава друга тема в която тва е обсъждано моля за линк защото не я намерих. Цитирай
TerminalFrost Отговорено Юли 11, 2008 Отговорено Юли 11, 2008 2-3 дни за нови струни?! Как свириш? С какво? Препаратите за почистване на струни няма да ти помогнат срещу такова бясно свирене. Вероятно ще се наложи да преосмислиш техниката си. Аз също ползвам D'Addario, но не съм късал струни от години. Цитирай
Recommended Posts