Jump to content
Българският форум за музиканти

Vasil Belezhkov

Members
 • Posts

  78
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Vasil Belezhkov last won the day on October 26

Vasil Belezhkov had the most liked content!

About Vasil Belezhkov

 • Birthday 03/13/1984

Previous Fields

 • Инструмент
  композитор и китарист

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.youtube.com/user/VasilBelezhkov
 • ICQ
  0
 • Yahoo
  vasil_belezhkov@yahoo.com

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  София
 • Interests
  фолклор, симфонична музика, класическа китара, рок и метъл, джаз, ...

Recent Profile Visitors

1146 profile views

Vasil Belezhkov's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

 • Conversation Starter Rare
 • Week One Done Rare
 • One Month Later Rare
 • One Year In Rare

Recent Badges

34

Reputation

 1. Имам удоволствието (наааай-после) да споделя и в този форум, че преди половин година излезе от печат моят сборник „Горски приказки“ - пиеси за класическа китара в неравноделни размери 01. Паяче 02. Игривото зайче 03. Мечо през гора вървеше 04. Д-р Кълвач 05. Светулки 06. Рибка 07. Ежковата риза 08. Орлово гнездо 09. Дъждовник 10. Катеричка За повече подробности може да ми пишете ЕТО ТУК.
 2. "Криво чирпанско хоро" е написано в памет на кларинетиста (изпълнител и преподавател) акад. Петко Радев броени дни след кончината му в края на септември 2017 г. Първоначалният вид на пиесата е за духов оркестър, но и този вариант е направен почти паралелно с него.
 3. https://www.youtube.com/playlist?list=PL6UJ7eDBcXcANGBteDQjTEVDDD8mOi3qc Сюита "Родни пътеки" за кавал и симфоничен оркестър е един своеобразен музикален разказ за пътуването на млад тракийски кавалджия из различни фолклорни области на България. Солистът Кирил Бележков тази година (2018) защити успешно своята докторска дисертация в област "Музикология", а съществена част от нея бяха именно пътуванията му до старите майстори-свирачи от различни краища на страната ни и изследването на характерните за тях орнаменти и похвати на свирене. И тъй като един докторски научен труд не е нещо, което всеки би прочел, композиторът Васил Бележков разказва тази приказка за пътуванията на своя брат чрез езика на симфоничната музика. Сюитата е от 7 части и в някои от тях ще откриете стари народни обичаи, свързани тясно с инструмента кавал, които са изключително редки в днешно време и почти са изчезнали. Написана е за около 8 дни в края на месец юли 2018 г. и с нея авторът се класира за финала на 18-ти "Международен конкурс за композиране на симфонично произведение в 7/8", създаден и организиран от д-р Георги Лазаров и неговата фондация "Св. Георги".
 4. И така, датата е 27 май, мястото е гр. Монтана. Аз за съжаление няма да мога да присъствам на церемонията и концерта, но пък ако някой случайно е на същата дата в град Русе, може да гледа нашата група "Епизод" край брега на Дунав.
 5. Ще има след по-малко от два месеца, още не знам организаторите в Община Монтана кои диригенти и оркестри са поканили за тази година. Това ще се случи на празниците на Дико Илиев в средата на месец май.
 6. Васил Бележков - "Димчева ръченица" (вариант за три китари и контрабас) Оригиналът на пиесата е за духов оркестър и с нея спечелих първа награда на конкурса "Дико Илиев" в гр. Монтана преди около 4 месеца. Междувременно направих кавър на самия себе си и онзи ден си го изсвирих вкъщи. Ръченицата е посветена на 95-годишнината от рождението на Делчо Димчев (08.10.1920-20.02.1956) - основател на Първомайската група. Пред месец се навършиха и 60 години от твърде ранната смърт на този голям музикант.
 7. Васил БЕЛЕЖКОВ - "Китчице, буйна лобода" (симфонични вариации) СОФИЙСКА ФИЛХАРМОНИЯ диригент: Мартин Пантелеев 2 ноември 2014 г. зала "България" 2-ра награда на 14-ти Международен конкурс за композиране на симфонично произведение в 7/8 организиран от Фондация "Св. Георги" (САЩ) и СОФИЙСКА ФИЛХАРМОНИЯ
 8. Приятели и колеги, Заповядайте след месец да чуете новото ми симфонично произведение (и да гласувате за него след концерта, ако Ви е харесало): 14-ти Международен конкурс за композиране на симфонично произведение в 7/8 Финалисти (по азбучен ред): АНТОН КУЗНЕЦОВ ВАСИЛ БЕЛЕЖКОВ КАЗУНОРИ МАРУЯМА РАДИ РАДЕВ Излъчването на победителя и подгласниците ще се осъществи чрез гласуване на публиката след концерта. 2 ноември 2014 г. (неделя) 17:00 ч. зала "България" П.П. Ако някой не е слушал творбите, с които спечелих награди на 11-тото и 12-тото издание на същия конкурс, може да го направи ето тук: Сюита "Златопръстият" за кавал и симфоничен оркестър https://www.youtube.com/playlist?list=PL10338C6157E19A52 "Боса копа" за саксофонен квартет и симфоничен оркестър https://www.youtube.com/watch?v=kOFBZ0Ws8Ek
 9. Завършено е юбилейно DVD "Рок група ЕПИЗОД 25 години на сцената"! В него са включени незаснети досега песни от целия период на групата, включително такива в изпълнение на предишните певци Димитър Аргиров, Васил Калпачки и Николай Урумов, както и на много гости и приятели. Вижте повече в рекламния видеоклип: https://www.youtube.com/watch?v=bc8snAy1rlc&feature=youtu.be ВАЖНО!!! Можете да го поръчате САМО с предварителна заявка от 1 до 15 октомври 2014 г. в офисите на „Еконт“ в цялата страна. Ще го получите до 30 октомври от същия офис, от който сте го поръчали. Изпратете ни двете си имена, мобилен телефон и 12 лв. (в тях е включена и доставката) на адрес: гр. София Офис на „Еконт“ на ул. „Цар Симеон“ За „Епизод“
 10. Васил Бележков - "Боса копа" за саксофонен квартет и симфоничен оркестър 8 октомври 2012 г.
 11. Васил Бележков "Три планински картини" - за класическа китара 1. "Шепнещата лира" 2. "Горският цар" 3. "Широта"
 12. Васил Бележков "Златопръстият" - сюита за кавал и симфоничен оркестър /в памет на Стоян Величков/ 1 ч. "Спомени" 2 ч. "... прочуло се е ..." 3 ч. "Горска картина" 4 ч. "Люлчена песен" 5 ч. "Пасторал" 6 ч. "Финал" НОВ СИМФОНИЧЕН ОРКЕСТЪР диригент: Боби Йоцов солист: Кирил Бележков (кавал) Видеозаписът е от концерт-финал на "11-ти международен конкурс за композиране на симфонично произведение в 7/8", където творбата печели втора награда. 17 октомври 2011 г., Концертна зала на НМУ "Любомир Пипков" - София
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.