Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено
за металика с jb не би трябвало да има проблем - Мъстейн в килл ем алл май е ползвал такива

Ей ако можеше Мъстейн да прочете това, сигурно щеше да получи орга(ни)зъм :)

Горкия никога не е свирил в албум на Металика.

Отговорено
Хм, какво общо имат магнитите с шума?

Имаш предвид, че са с по-малък аутпут ли?

Не става въпрос за аутпута - не съм забелязал сериозна разлика в аутпута на полезния сигнал когато ударя всички струни максимално силно (за шума при липса на движение на струни е ясно, че има разлика в нивото), а би трябвало да се вижда в измерванията които правих. Бях се побъркал с моето JB, защото имаше бая шум по моите лични стандарти (като гледам на бая хора не им пука за това) и съответно бая време дискутирах темата във форума на Seymour Duncan. От там един пич даде идеята, че проблемът е в Алнико магнитите защото представляват сплав съдържаща метали и действат като антена. Веднага направих дисекция на JB, смених му магнитите с керамични от едни адаптерчета на Yamaha и адаптерът утихна сериозно и така си кара и до момента - JB с керамични магнити.

Адаптер с по-висок аутпут - Dimarzio Evolution, но с керамични магнити, вади значително по-малко шум (измерен на същата опитна постановка покрай измерванията на JB и Yamaha адаптерите, не само на слух).

Не знам дали си спомняш, бях пуснал тема и в този форум по въпроса вкл. с измерванията на шума?

Ето това е темата в SD форума:

http://www.seymourduncan.com/forum/showthread.php?t=67573

Ето я и тукашната:

http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=8882

Отговорено

Вярно, че Мъстейн не е участвал в запис на Металика, но предимно материалът за първите 2 албума е написан от него. Ако не беше Мъстейн Металика едва ли щяха да са в т.нар. American big four of thrash metal. Сравни Motorbreath, която е писана само от Хетфийлд и някоя друга и ще видиш голяма разлика. ;) А за останалите песни, в чиито композиции не е участвал Мъстейн е имало Клиф Бъртън.

Много се извинявам за офтопика :offtopic-001::greenangel:

Отговорено
Вярно, че Мъстейн не е участвал в запис на Металика, но предимно материалът за първите 2 албума е написан от него. Ако не беше Мъстейн Металика едва ли щяха да са в т.нар. American big four of thrash metal. Сравни Motorbreath, която е писана само от Хетфийлд и някоя друга и ще видиш голяма разлика. ;) А за останалите песни, в чиито композиции не е участвал Мъстейн е имало Клиф Бъртън.

Много се извинявам за офтопика ;):greenangel:

Благодаря за лекцията, въпреки че това няма нищо общо с темата за Seymour Duncan.

Само имай предвид че съм фен на Металика от 5 (пет) години преди да се родиш! :whistle:

Отговорено

Аз съм доста доволен от SD за страт - средния му викат Литъл дък, щото има едно гъделичкащо квакане..:icon_shithappens: Долния го водат некъв Джеф Бек модел, а горния Литъл'59 или от сорта, но тарикатското при послоедните два е че са хъмбъкери в сингълкойл формат и освен тва кат ги вържеш с едно копче могат да свират и по двата начина! Което си е далавера, щото разликата е видима и се едно имаш две китари:)

В моя случай става дума за ъпгрейд на Скуайър (не се смейте!) но тия адаптери от мойто дръвце вадат доста приличен дзвук.

Като сила, може би Хот релсите са по-силни, но за мойто блусарско свирене, тва хич не ме бърка...

Въобще мен лично таа фирма много ме радва.

Отговорено

^ виждам, че си със същата комбинация като мен.

Деленето в сингъл коил режим как си го реализирал -

с 1 или 2 ключета и дълбаене на дъпки в пикгарда или с пушпул пот?

Казваш, че като сингли работят доста добре?

Голяма разлика в аутпута, сравнено когато са в нормален (хъмбекинг режим) ?

Отговорено
^ виждам, че си със същата комбинация като мен.

Деленето в сингъл коил режим как си го реализирал -

с 1 или 2 ключета и дълбаене на дъпки в пикгарда или с пушпул пот?

Казваш, че като сингли работят доста добре?

Голяма разлика в аутпута, сравнено когато са в нормален (хъмбекинг режим) ?

Превключването съм го доверил на обикновено волумче, на средната дупка - на 0 е хумбъкер, на 10 - сингъл. Може да си го направиш и обратното - просто трябва да размениш първото с третото краче на потенциометъра - той е с огледално действие.

Разлика в нивото има, но не е чак толкова осезаема. Аз тоа девект го праа на ефект :greenangel: Гейна при хъм е видимо по-голям и кат ми требе жега за соло, туй-онуй, цъкмам на хъм и никви педали не са ми необходими.

2 в 1 едно, бе далавера си е.

Отговорено

не знаех за мъстейн - не съм чак толкова фен, просто съм гледал концерти на Металика в началото с него и помислих че са записали с него килл'ем алл

извинявам се ако съм подвел някой