Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

Аз лично имам Boss Compressor/Sustainer в педалерията си. Volume-то му го държа на 2 часа - така мога да го използвам и за сола и за по-открояващи се чисти китари.

Минусът е, че вкарва малко шумове, затова гледам да го включвам точно в началото и края на нужните партии - иначе осирам пейзажа :)

Отговорено

Решението с драйв камиони тип Тюбскриймър/ДС-1 е удачно, но:

1. Сток версиите са гаднички;

2. Не работят навсякъде (скоро пробвах два Тюба в Маршал МГ50 и резултата бе нулев, защото драйва на тоя АМР е толкова напомпен и компресиран, че... На 1 и на 10 е еднакъв, по-добре да махнат пота и да сложат ЦК ключе).

Вариантът с EQ се използва от Том Морело например. В едно видео обяснява, че ползва ДОД педалче с флат честоти и леееко вдигнат левъл. Педала го активира, когато му трябва "да отиде на 11". Включен преди напомпен драйв канал с много компресия също не знам дали ще има файда обаче...

Волюм педалът е не особено удачно решение, защото нямаш така да се каже фиксирани стойности и нивото постоянно ще ти бяга. Хем ще разбъзикваш постоянно общия баланс (обезмисляйки до голяма степен саундчека), хем ще се сбиеш с озвучителя и в най-вероятния вариант просто ще се самопрецакаш и няма да се чуваш дори докато нямаш сола. В крайна сметка финалния фейдър е при озвучителя, нали. ;)

Мисля, че е доста важно да се прецени какъв вариант ще е най-подходящ за конкретната апаратура...

Отговорено (Редактирано)

^ Волюм педала може да е с потенциометър, с който да се фиксира нивото.

Редактирано от DILETANT
Отговорено

Ммм, интересно... Фиксира се най-намаленото да е еди_колко_си, така ли (най-усиленото е ясно че е без ник'во съпротивление)? Често срещана "екстра" ли е или по-скоро изключение? Питам, защото не съм се интересувал от волюм педали досега и не съм запознат в детайли, а пък ми трябва за една работа нещо подобно. Тенкс! :)

Отговорено
Ммм, интересно... Фиксира се най-намаленото да е еди_колко_си, така ли (най-усиленото е ясно че е без ник'во съпротивление)? Често срещана "екстра" ли е или по-скоро изключение? Питам, защото не съм се интересувал от волюм педали досега и не съм запознат в детайли, а пък ми трябва за една работа нещо подобно. Тенкс! :)

Имам Boss FV-500L може наистина да нагласи до колко да затваря - не при всички педали го има, но при някои модели на Boss и Earnie Ball съм го срещал допълнителни екстри са изходи за тунер и възможности за регулация на "твърдостта" на педала.