Група Любе Публикувано Март 23, 2008 Share Публикувано Март 23, 2008 Един познат ми каза,че трябва в началото да си взема китара с найлонови струни защото в начлото много са болели пръстите вярно ли е?Имам и друг въпрос може ли да си взема китара с метални струни и да и сложа найлонови и обратното да взема с найлонови и да си ги сменям с метални? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Fender_str Отговорено Март 23, 2008 Share Отговорено Март 23, 2008 Почваш с китара на каквато си се свири ако ти се свири на акустична-акустична, ако ти се свири на класическа-класическа, ако ти се свири на ел тогава... И не не става тоя номер да трампиш струни има си китари за найлонови и за ментални. Аз лично почнах с метални. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
vurbito Отговорено Март 23, 2008 Share Отговорено Март 23, 2008 Найлонките долу! От стоманата по-хубаво няма. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
MoR4o Отговорено Март 23, 2008 Share Отговорено Март 23, 2008 На мен ми е интересно едно нещо свързано с металните струни: по какъв начин се образуват мазолите ако се свири с перце..щото имаше тук някъде една такава мазолеста тема и малко ме изненада.. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Feuermeister Отговорено Март 23, 2008 Share Отговорено Март 23, 2008 (Редактирано) На найлон съм свирил чак миналата година кат си купих акустична китара. След това скъсах струна и се наложи да ги сменям но в града нямаше найлонови и и шибнах едни метални. Обаче мен метала по ме радва Малко ми се п****а магаренцето ма ко та ибе Редактирано Март 23, 2008 от Feuermeister Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Fender_str Отговорено Март 23, 2008 Share Отговорено Март 23, 2008 Найлоновите струни са за свирена на калсическа, джаз и т.н. музика аз свиря с найлонови в момента и не бих ги сменил Ако обаче идеята ти е да подрънквате с компанията около някой огъна на палатки взимай с метални освен това акустичните са с по-тесни грифове и се свири по-лесно, отколкото на класическа (с найлонови струни) Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
9teen8t9 Отговорено Март 23, 2008 Share Отговорено Март 23, 2008 в твоя случай струните нямат значение Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Dread Отговорено Март 23, 2008 Share Отговорено Март 23, 2008 Струните действително нямат никакво значение в случая, но знай, че най-важна е личната ти преценка кого и за какво да послушаш. За целта най-приятелски те съветвам следното - отиди при вещ китарен човек, които да те насочи правилно, това ще ти спести време и нерви. Ако имаш 1 кг брашно няма да го дадеш на месар или железар, а на пекар! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Overdrive Отговорено Март 23, 2008 Share Отговорено Март 23, 2008 На мен ми е интересно едно нещо свързано с металните струни:по какъв начин се образуват мазолите ако се свири с перце..щото имаше тук някъде една такава мазолеста тема и малко ме изненада.. ами стават ама на другата ръка Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
MoR4o Отговорено Март 24, 2008 Share Отговорено Март 24, 2008 Ем прост съм и това си е! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Fenix Отговорено Март 24, 2008 Share Отговорено Март 24, 2008 На найлон съм свирил чак миналата година кат си купих акустична китара. След това скъсах струна и се наложи да ги сменям но в града нямаше найлонови и и шибнах едни метални. Обаче мен метала по ме радва Малко ми се п****а магаренцето ма ко та ибе И после всичко си е*а м****а... относно темата: в никакъв случай не се слагат метални струни на китра за найлонови и обратно и причините бол. Класическите китари (демек тия за найлонови стурни) нямат тръс род. С други думи едно желязо дето действа като "противотежест", ако искаш така го наречи, за да не се огъне грифа. Защото найлоновите струни причиняват по-малко напрежение от металните (найлона е по-лесно разтегателен от метала) Затова никога не се прави, защото след известно време китарата ти или ще звучи ужасно, или изобщо няма да звучи Почни на каквато ти харесва Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
JimBeam Отговорено Март 24, 2008 Share Отговорено Март 24, 2008 незнам ама аз като сложих метални струни на класическа и прагчетата почнаха да се стрържат,тоест да пада материала от тях и то в големи количества ама не ми пукаше щото не беше моя китарата Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
RockoBG Отговорено Март 24, 2008 Share Отговорено Март 24, 2008 На мен ми е интересно едно нещо свързано с металните струни:по какъв начин се образуват мазолите ако се свири с перце..щото имаше тук някъде една такава мазолеста тема и малко ме изненада.. ами стават ама на другата ръка :curse: :hysterical: Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
IgniteAll Отговорено Март 24, 2008 Share Отговорено Март 24, 2008 Олеле, каква тема... Извинявам се, но ще се наложи да я затворя. П.П. Китарата се избира спрямо нужите на китариста. Ако искаш метални, взимаш с метални, ако искаш с найлонови - действаш по въпроса. Ти решаваш, друже. Нашите съвети не са ти нужни, защото няма ние да свирим на китара, а ти. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts