metalmorphosis Публикувано Март 22, 2008 Публикувано Март 22, 2008 На най-дебелата струна е заседнал bridge pin-а, но по някакъв доста странен начин. Изважда се почти до половината и дотам... Предполагам, че запира топчето на струната, но не мога да я бутна обратно навътре. Може би струната се е послепила в пин-а, защото той е пластмасов. Обмислям да счупа пин-а, и да купя нов-по колко вървят и има ли различни размери? Ако някой предложи друг вариянт,няма да е зле. Мерси! п.п.-китарата е нова Кремона-от оная кънтри серията,хубава е и не искам да издевателствам много над нея. Цитирай
Overdrive Отговорено Март 22, 2008 Отговорено Март 22, 2008 разпробии пина с настолна бормашина, но внимавай да не изкъртиш нещо Цитирай
metalmorphosis Отговорено Март 22, 2008 Автор Отговорено Март 22, 2008 Добре,явно ще се чупи pin-a. Ta по колко вървят пиновете,дъде ги има, и дали има само един размер? Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Март 22, 2008 Отговорено Март 22, 2008 (Редактирано) Дай снимка!! Ако говориш за това, бялото, дето държи струната в дупката - с какво се опитваш да го махнеш? Редактирано Март 22, 2008 от Evtim Djerekarov Цитирай
metalmorphosis Отговорено Март 22, 2008 Автор Отговорено Март 22, 2008 (Редактирано) Нямам снимка, а и мисля че няма нужда. Да,за това бялото става въпрос.За който не се сеща- Знам,че има такива инструментчета по магазините с които се вади, но не би помогнало за този случай-със сила няма да стане. Дърпах ги с ръка, за това проблемното специално пробвах и с клещи и с отвертка(като лост), като винаги подлагах картон, за да не одраскам бридж-а. Това което според мен е станало е,че струната е потънала в пластмасата, и не може да се отлепи. Мога да извадя пин-а почти до половината(или 1/3 може би), и после запира,където според мен е попаднало топчето. Редактирано Март 22, 2008 от metalmorphosis Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Март 22, 2008 Отговорено Март 22, 2008 Хм.. странна работа, може да пробваш да нагрееш струната с поялник в близост. Възможно е и главата да се е закачила отдолу. А между другото - как звучи китарката? Цитирай
vlex Отговорено Март 22, 2008 Отговорено Март 22, 2008 Аз те съветвам да извадиш пина на макс 4-5 мм от най-дълбокото положение, после да го хванеш здраво с една ръка, а с другата да натиснеш струната навътре, като целиш да вкараш по-голяма част от струната в резонаторната кутия. 100% ще стане - пластмасите, от които правят пиновете не са толкова меки, че да са здраво захванати едно към друго. Иначе пинове има почти навсякъде - цената им е около 1-1,20, като има и комплекти 6 пина + бонус страп пин, обаче тва е ако искаш да си сменяш всичките - иначе няма смисъл. Пинове съм виждал при капъша, в малкия цум (мисля), в динакорд на петте кьошета, в арлина в младост, и не съм сигурен за фактор до заимов... Успех! Поздрави, Влад Цитирай
nip Отговорено Март 25, 2008 Отговорено Март 25, 2008 Пробва ли да бръкнеш през отвора в тялото и да опипаш под бриджа за да добиеш повече представа за проблема? Отпускаш малко струнките, махаш резонаторната тапа ако имаш такава и... Цитирай
metalmorphosis Отговорено Март 29, 2008 Автор Отговорено Март 29, 2008 (Редактирано) С малко повечко джангър, и спраскването на един нокът вече всичко е наред @Evtim-Китарата не е моя, а не мога да я "обходя" както си трябва, защото съм лееворък, но слушайки я отстрани, вади много мек и топъл звук. Но беше последната бройка с кедров топ. Ако са останали, ще са със смърч. Грифа е страшно тънък за акустична китара, а с изработката е нямало проблеми досега-прагчетата са ок,врътките(ключовете) въртят гладко. Само тръс рода не сме барали. А тези със смърчов топ бяха и по евтини. Препоръчвам я! Редактирано Март 29, 2008 от metalmorphosis Цитирай
Recommended Posts