sound_forge Отговорено Март 23, 2008 Отговорено Март 23, 2008 ^май си доста прав.Според мен липсата на достатъчно познания за отделните ефекти в процесорите,както и незнанието кой параметър за какво е,придружени от мързела да се рови и експериментира са основните причини за лошата слава на процесорите.Като пример мога да дам себе си-след дълги години с FENDER HOT ROD DELUXE и един куфар "автопарк"-вече не,SORRY,Line 6 Floor Pod Plus ми е напълно достатъчен и дори доста по-полезен.Компромис в саунда няма,дори е по- добър и не се мятам като степ танцьор докато си сменям блендите(а това се случва поне по 3 пъти на парче...).Някои си гурно ще се опитат да ме "разпнат" за този дози пост и ще ме захулят,че не съм разбирал от звук,но това е голата истина. Цитирай
bulby Отговорено Март 23, 2008 Отговорено Март 23, 2008 За мен пък най-готиния вариант е лампова глава с кабинет и качествен процесор (Vox Tonelab, Boss GT8, Zoom G9.2tt, G-major, etc.) в FX луупа Хубаво е, ако има възможност, човек да си носи някакво малко транзисторно комбо за back-up, все пак всичко се случва! Цитирай
stratevcaster2 Отговорено Март 23, 2008 Отговорено Март 23, 2008 определено едно кубе ще е подобре особено пред дигитален процесор ! Цитирай
Hillbilly Отговорено Март 23, 2008 Отговорено Март 23, 2008 Става и със Сансамп,а с овърдрайв пред него е още по яко. Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Март 23, 2008 Отговорено Март 23, 2008 определено едно кубе ще е подобре особено пред дигитален процесор ! Зависи какво кубе пред какъв процесор . Обзалагам се, че малко от вас са свирили с хубави и скъпи процесори. Според мен, макар и звука им да се различава от звука на ламповия амп, техния звук също е красив и приятен. Цитирай
7thString Отговорено Март 23, 2008 Отговорено Март 23, 2008 "Процесорът" с който бих свирил е Guitar Rig на лаптопчето и един МИДИ контролер Само дето заради прочутите ground loops ме е страх да нося лаптопа на репетиция преди да си взема DI, което ме лиши от възможността да сменям изгоряло дъно Цитирай
Overdrive Отговорено Март 23, 2008 Отговорено Март 23, 2008 кофти е - аз така бях изгорил на един лаптоп саунд картата Цитирай
7thString Отговорено Март 24, 2008 Отговорено Март 24, 2008 То ако е само картата- халал да е- наскоро сменяхме на един колега дъно, хард, CD, батерия... заради една трифазна педер@стка кафемашина, на която беше поставен... Цитирай
niki123bg Отговорено Март 24, 2008 Отговорено Март 24, 2008 Като за начало, никак не са ясни изискванията - какво значи мобилност? Как се придвижвате - с кон, магаре, каруца, кола, камион, самолет, лодка? Ако е с каруца - колко местна е тя, с колко конски/магарешки сили разполага и т.н. Ако е със самолет - ваш личен, на организаторите на концерта, на президента или на някоя low cost компания? Колко ви е бюджета за всеки концерт - покрива ли използването на личен самолет или трябва да ходите с градският транспорт? Освен това - кое повече те кефи като звук - лампов усилвател, транзисторен усилвател или процесор? В общи линии въпросът май винаги опира до желания и възможности - т.е. ако предположим, че те кефи лампов усилвател + две колони 4х12", следващата стъпка е да си изясниш можеш ли да си позволиш да ги транспортираш, ако не можеш - търсиш по-лесно за транспортиране решение (примерно процесор или пък няколко камиончета). Ако те кефи процесор и можеш да си позволиш да го мъкнеш, значи дилема няма. Въобще, риторични въпроси задавате... Цитирай
synchu Отговорено Март 24, 2008 Отговорено Март 24, 2008 определено едно кубе ще е подобре особено пред дигитален процесор ! Зависи какво кубе пред какъв процесор . Обзалагам се, че малко от вас са свирили с хубави и скъпи процесори. Според мен, макар и звука им да се различава от звука на ламповия амп, техния звук също е красив и приятен. Aз пък се обзалагам, че не е точно така, защото определено не са толкова недостъпни вече, вкл. и в БГ Предлагам да го ударим на либералния принцип - на кой каквото му харесва и му върши работа. Харесва ти и ти върши работа Зуум 505 - няма проблем - чудесно и прекрасно Въпросът е да не обясняваш на целия свят колко е прекрасен и чудесен по принцип, а да си кажеш "на мен лично ми върши работа и ми харесва", защото същия този един либерализъм е реципрочен. Цитирай
preIbanez Отговорено Март 24, 2008 Отговорено Март 24, 2008 ...перифразирайнки Галилей: "...и все пак звука на процесорите е лайнян..." Цитирай
7thString Отговорено Март 24, 2008 Отговорено Март 24, 2008 Между другото "бройка допълнителен багаж", както ще се води преноса на един лампов амп, излиза между 50 и 100$ в зависимост от авиокомпанията, така, че "ако си струва", не е кой-знае какъв допълнителен разход. Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Март 24, 2008 Отговорено Март 24, 2008 (Редактирано) Aз пък се обзалагам, че не е точно така, защото определено не са толкова недостъпни вече, вкл. и в БГ Предлагам да го ударим на либералния принцип - на кой каквото му харесва и му върши работа. Харесва ти и ти върши работа Зуум 505 - няма проблем - чудесно и прекрасно Въпросът е да не обясняваш на целия свят колко е прекрасен и чудесен по принцип, а да си кажеш "на мен лично ми върши работа и ми харесва", защото същия този един либерализъм е реципрочен. Имам предвид крайните мнения за лайняния звук. Аз никак не намирам звука на Roland VG-88, примерно за лош. Че не прилича много на звука на набичен лампов хай-гейн усилвател - не прилича. Това, обаче не го прави лош, или неприятно звучащ - напротив, на хората, които работеха с него, той има вършеше много по-добра работа, отколкото усилвател и кабинет. Китарата звучеше наистина много добре, при това без излишни децибели. Ако говорим за ултимативния хай-гейн 80-тарски, или пък за някой друг класически звук - очевидно най-лесния начин да се доближим до него е с усилвателя, който са ползвали тогава. Процесорите имат други недостатъци, както и други предимства. Хубавите процесори, каквото и да си говорим, обаче, звучат ДОБРЕ. Редактирано Март 24, 2008 от Evtim Djerekarov Цитирай
synchu Отговорено Март 24, 2008 Отговорено Март 24, 2008 (Редактирано) ^^..."според теб", ако си прочел втората част от поста С изключение на Fractal Audio AXE, който го няма наличен никъде, мисля че съм прекарал почти всичко, което може да се нарече читав процесор, а и известна част съм притежавал. Така че, "каквото и да си говорим" може да е валидно за някои, за други не е. За вършене на работа си е файн и ОК. Ако искам аз да си го харесвам звука - процесор - не, мерси. Това е според мен. Редактирано Март 24, 2008 от synchu Цитирай
Recommended Posts