aleks Публикувано Март 17, 2008 Публикувано Март 17, 2008 Здравейте,създавам тази тема поради факта че не намерих такава. Питането ми е такова.Имам група която има участия в България но и по западни фестивали. Мобилноста е задължителна но тогава идва и компромис с звукът. Та въпросът ми е такъв за тази цел кое е по подходящо,и кое е за предпочитане,как се справяте вие с тези неща, 1-Кубе с външни ефекти,класически звук,но трудно преносимо. 2-процесор с дигитален звук лесно преносим но компромис с звука. Тоест ако излизаш извън страната и разполагаш с кубе и външни ефекти,добавиш и ръчен багаж,китара,и всичко това трябва да го качиш на кораб,автобус и тн.за да имаш класически звук. Или просто процесора в сака с дрехи и си универсален дори пуснат в централното,но тогава правиш и компромис с звукът! Споделете,благодаря. Цитирай
Slacoth Отговорено Март 17, 2008 Отговорено Март 17, 2008 Вземи си хубав процесор щом не ти се влачи и не се извинявай на публиката че звукът ти не е добър щото си с влака. Има разни симулации на кабинети и т.н. екстри. Аз съм си зел Фендер 15 вата щото си ме кефи и го носа където се сета,но в твоят случай не ти върши работа. Иначе първото такова не ме задоволяваше,обаче сега е с реверб и иска само свирене. Цитирай
ho6imin Отговорено Март 17, 2008 Отговорено Март 17, 2008 на мен ми се налага да бъда мобилен и прилагам варианта процесора в сака с драхите и съм готов.просто кубе по самолетите - не благодаря.не знам доколко съм направил компромис със звука,защото съм доволен от процесора си-за тази ми работа е перфектен,като се има предвид,4е съм от лютите противници на процесорите. няма да споменавам марки и да сравнявам кубе с процесор,защото ще настане се4 в темата/то май е неизбежно/ бтв. пове4ето кораби разполагат с готини кубета Цитирай
jororock Отговорено Март 17, 2008 Отговорено Март 17, 2008 на мен ми се налага да бъда мобилен и прилагам варианта процесора в сака с драхите и съм готов.просто кубе по самолетите - не благодаря.не знам доколко съм направил компромис със звука,защото съм доволен от процесора си-за тази ми работа е перфектен,като се има предвид,4е съм от лютите противници на процесорите.няма да споменавам марки и да сравнявам кубе с процесор,защото ще настане се4 в темата/то май е неизбежно/ бтв. пове4ето кораби разполагат с готини кубета Неизбежно е!-кажи с какъв процесор си? Цитирай
preIbanez Отговорено Март 17, 2008 Отговорено Март 17, 2008 Мога да ти споделя как аз съм се борил с проблема: 1. ползвах процесори но не ме кефеха като звук и се отказах 2. минах на системата камиончета + местно кубе по участията. Резултата беше променлив и от това се се отказах. 3. купих си свое кубе. Звука беше готин но ме плашеше мобилността. 4. пак минах на процесори. Смених няколко вида и осъзнах че са долнопробни всичките до един. 5. взех си стак. Никога не съм звучал по-добре. В момента може да си позволим с групата ми да пътуваме с ван и общо взето мога да го мъкна по участия. Но има няколко проблема. От една страна изгори ли лампа и аз изгарям като звук. От друга ако свирим някаде далеч за едно участие наемнето н ван става икономически нерентабилно. И затова следващата стъпка в еволюцията е следната: 6. Стак & процесор за бекъп. Когато има възможност се мъкне Стака + процесора за бекъп. Когато няма възможност се ползва само процесорчето и се примиряваме с лайняния му звук. Цитирай
ho6imin Отговорено Март 17, 2008 Отговорено Март 17, 2008 на мен ми се налага да бъда мобилен и прилагам варианта процесора в сака с драхите и съм готов.просто кубе по самолетите - не благодаря.не знам доколко съм направил компромис със звука,защото съм доволен от процесора си-за тази ми работа е перфектен,като се има предвид,4е съм от лютите противници на процесорите.няма да споменавам марки и да сравнявам кубе с процесор,защото ще настане се4 в темата/то май е неизбежно/ бтв. пове4ето кораби разполагат с готини кубета Неизбежно е!-кажи с какъв процесор си? с P.O.D. съм Жоро Цитирай
kkertev Отговорено Март 17, 2008 Отговорено Март 17, 2008 (Редактирано) на мен ми се налага да бъда мобилен и прилагам варианта процесора в сака с драхите и съм готов.просто кубе по самолетите - не благодаря.не знам доколко съм направил компромис със звука,защото съм доволен от процесора си-за тази ми работа е перфектен,като се има предвид,4е съм от лютите противници на процесорите.няма да споменавам марки и да сравнявам кубе с процесор,защото ще настане се4 в темата/то май е неизбежно/ бтв. пове4ето кораби разполагат с готини кубета Неизбежно е!-кажи с какъв процесор си? с P.O.D. съм Жоро Редактирано Март 17, 2008 от KKertev Цитирай
aleks Отговорено Март 17, 2008 Автор Отговорено Март 17, 2008 Е аз пък съм с line6 pod x3 live срещу marshall vs65r, а маршалският звук много ме кефи, но не мога да го замъкна до Украйна примерно. Ето за това става въпрос! Цитирай
Overdrive Отговорено Март 17, 2008 Отговорено Март 17, 2008 От една страна изгори ли лампа и аз изгарям като звук. ми носи си една за преампа и една за пауър ампа в джоба колко често изгаря лампа според теб? всъщност би могла да изгори ако е ползвана 30 години, но обикновено се сдухват преди да изгорят аз съм САМО ЗА ЛАМБИТЕ никакви процесори и симулации - всичко друго си е шит не ми обяснявайте че имало висок клас процесори и те са боза преди една две години имаше много такива теми които ставаха по 10 страници спор и свършваха със заключване - и тази май на там ще тръгне Цитирай
ho6imin Отговорено Март 17, 2008 Отговорено Март 17, 2008 overdrive,абсолютно съм съгласен с теб за звука,но колегата е писал,4е мобилността е задлжителна. ли4но на мен ми се налага по някога да прехвъплям по три самолета,за да стигна до там където трябва да ба4кам. съгласи се,4е няма как да мъкна любимото си кубе Цитирай
Overdrive Отговорено Март 17, 2008 Отговорено Март 17, 2008 ами има разни лампови преампи - пак са много напред в драйвовете от процесора - в такива случаи би могла да се ползва спикъ симулация Цитирай
dug_aldrich Отговорено Март 22, 2008 Отговорено Март 22, 2008 купуваш от пазара две магарета и си готов с готиния звук и мобилноста....хаха Цитирай
7thString Отговорено Март 22, 2008 Отговорено Март 22, 2008 Няма такова нещо компромис със звука- аз не знам кой музикант би стискал зъби и свирил "с удоволствие" докато наум псува колко отвратително звучи цялата работа. Всичко си зависи от публиката- ако са някви пияни свини на предгробна възраст по корабите- иди-доди- и с някое зуумче пак ще минеш Ако обаче си на място, където могат да ти се присмиват с основание заради кофти звук, еми няма начин. Ще споделя от съвсем скоро едно наблюдение- ходихме в едно новооткрито заведение да слушаме малко местни групи- та китариста на групата имаше интересни идеи -беше сравнително добър и като техника, и като представяне. Обаче тва го забелязах "на сухо"- след като се плъгна в един гаден зуум, който, освен това, не беше много добре сетъп-нат, всичко, което се чуваше беше една грозна мазня. И тъй, онази приказка, дето ако Сатриани бил седнел с един гаден смотан орфей, щял да отвее пак всички- ми вярна е, ама в известни граници Цитирай
preIbanez Отговорено Март 22, 2008 Отговорено Март 22, 2008 От една страна изгори ли лампа и аз изгарям като звук. ми носи си една за преампа и една за пауър ампа в джоба колко често изгаря лампа според теб? всъщност би могла да изгори ако е ползвана 30 години, но обикновено се сдухват преди да изгорят аз съм САМО ЗА ЛАМБИТЕ никакви процесори и симулации - всичко друго си е шит не ми обяснявайте че имало висок клас процесори и те са боза преди една две години имаше много такива теми които ставаха по 10 страници спор и свършваха със заключване - и тази май на там ще тръгне ...звука на всичките процесори е много или малко но винаги лайнян...за бекъп обаче не мога да се съглася че не ставт...тук не си говорим за това колко често изгаря лампа...по-добре е въобще да не изгори...обаче бекъп си трябва...аз примерно на живо смо веднъж съм късал струна...но от тогава винаги мъкна по две китари...от бекъп глава не боли... Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Март 22, 2008 Отговорено Март 22, 2008 (Редактирано) Aбе разлика в звука има, ама не прекалявайте де . Чувал съм немалко добри китаристи, как си свирят с хубави процесори (POD XT, POD 2.0, Roland VG-88, Variax) когато работят, и звука им няма нищо общо с неприятен, лош, или лайнян. За мен това са неща с които твърде много се спекулира. Редактирано Март 22, 2008 от Evtim Djerekarov Цитирай
Recommended Posts