stelianski Публикувано Март 14, 2008 Публикувано Март 14, 2008 Здравейте, взех си въпросната карта, но понеже да сега не съм използвал професионални звукови карти, ами само вградени и нещо немога да схвана как да я подкарам. Кое точно трябва да свържа с тия кабели, че те ужасно много и незнам кой за какво е. Въпроса ми е: Какви кабели ще ми трябват за свържа картата със този миксер. Това което се чува през компа да излиза през миксера и това което се чува през миксера да мога да го записвам в компютъра. Простете отново за смешния въпрос. Ще очаквам конкретни отговори като какви кабели ще ми трябват и как ще стане схемата. Ето я картата link Цитирай
stelianski Отговорено Март 14, 2008 Автор Отговорено Март 14, 2008 Никой ли не иска да помогни Цитирай
stelianski Отговорено Март 15, 2008 Автор Отговорено Март 15, 2008 Ае ве хора! Неска е събота магазините бачкат, кажете кво трябва да се направи! Спешно е Цитирай
enuffZnuff Отговорено Март 15, 2008 Отговорено Март 15, 2008 ами ти прочетели книжката на звуковата карта там много добре и ясно си е описано кое за какво е ето ти "наръчника " всичко е описано точно и ясно с примери cachepe.samedaymusic.com/media/DELTA1010LTr3-2d71ed3d86b5e5c15f4af7249afb73e7.pdf Цитирай
stelianski Отговорено Март 15, 2008 Автор Отговорено Март 15, 2008 Какмо ми даваш на английски да чета. Изчетах я, ако ти от личен опит знаеш как става просто кажи. Цитирай
ultramega Отговорено Март 15, 2008 Отговорено Март 15, 2008 Тъй, като чета си мисля че не заслужаваш да имаш такава звукова карта Цитирай
niki123bg Отговорено Март 16, 2008 Отговорено Март 16, 2008 Използвай кръгли кабели Като за начало се образовай по основните въпроси - какви кабели се ползват по принцип (балансирани, небалансирани), какви конектори се ползват при различните кабели, какви са входните и изходните нива на пулта и звуковата карта (+4дб, -10дб). Следваща стъпка е да решиш как искаш да ползваш пулта - смяташ ли да връщаш сигнала от картата обратно в пулта или тя директно ще отива в мониторните колони. Ако ще връщаш обратно сигнала - какви са опциите при твоя пулт, предполагам му знаеш модела (аз по картинки трудно познавам такива животни), също така предполагам имаш книжка към пулта - в повечето книжки има доста подробно описание как да свържеш пулта запис, как да го свържеш за озвучаване на живо и т.н. Ако мислиш, че някой друг трябва вместо тебе да се образова за твоя конкретен хардуер, да ти смели информацията и да ти я даде на готово - мисля, че се лъжеш. Цитирай
stelianski Отговорено Март 16, 2008 Автор Отговорено Март 16, 2008 Оф добре, добре! Тука сте едни разбирачи всичките, много добре давате акъл Цитирай
yamaha Отговорено Март 16, 2008 Отговорено Март 16, 2008 Глей' сега...с право се ядосват хората. Ако зададеш конкретен въпрос, ще получиш конкретен отговор....но да молиш хората да ти обясняват подробно как да си включиш картата, миксера, вкл. и какви кабели да си купиш....ами по-добре да беше попитал в човека в магазина, когато си ги купувал....все пак това му влиза в работата и щеше да ти обясни, а можеше и направо да си закупиш кабелите от там в комплект. Разбира се, нямам представа дали не си ги купил втора употреба, но при всички положения да търсиш цялостно (начално) обучение по аудио конекции точно тук не е много подходящо. Ще се опитам да те насоча най-общо - основно ти трябват кабели чинч<->голям моно жак (тъй като делтата има небалансирани входове и изходи). Евентуално ще ти потрябват и стандартни чинч<->чинч кабели в случай, че решиш да ползваш tape in/tape out чинчовете (2-track е другата терминология) на миксера ти. Така като го гледам на картинката, по цвета ми прилича на Алесис 12 (USB варианта). Това означава, че не е подходящ за 8-те изхода и 8-те входа на делтата. Това разбира се не означава, че няма да можеш да го ползваш, но ще трябва да се ограничиш с първите 4 моно канала + стерео каналите или евентуално return-ите също можеш да ги ползваш за входове, тъй като миксера ти си има вътрешен ефект. По-лошото е, че доколкото си спомням този модел нямаше Insert-и (или поне абсолютно сигурно не и 8 броя, с които да захраниш гъвкаво входовете на делтата). В този случай ще ти се наложи да ползваш ALT3/4 изходите (на Алесис-а), през които да рутираш в произволни комбинации, различните канали на миксера. Ако ще записваш с микрофон, мисля, че е излишно да ти казвам, че ще ти трябва и микрофонен кабел ; за миди връзките - съответен такъв с петица (2 бр.). На първо време предполагам, че няма да ползваш цифровите входове/изходи, така че този момент ще го пропусна засега. Това е най-общо обяснението, но имай предвид, че този Алесис не е много подходящ за толкова входове/изходи от аудиокартата ти. Цитирай
q-tip Отговорено Март 18, 2008 Отговорено Март 18, 2008 ..... но имай предвид, че този Алесис не е много подходящ за толкова входове/изходи от аудиокартата ти. Аз пък мисля да купя същата саунд карта "M-Audio Delta 1010 LT" ,а миксера ми е "Soundcraft Compact 4". Добър избор ли е тази карта за миксера ми? Благодаря предварително! http://www.bg-audio.com/hardware/karti/pci/delta_1010Lt.html http://www.soundcraft.com/product_sheet.asp?product_id=121 Цитирай
synchu Отговорено Март 18, 2008 Отговорено Март 18, 2008 Какво ще и прави миксера на картата и обратно ? Иначе тъй като Компакт 4 предлага изцяло балансиран път на сигнала, аз бих ти препоръчал да се огледаш за някоя карта с балансирани входове изходи в зависимост от това колко канала ти трябват. Със сигурност с Компакт 4 повече от два микрофона не можеш да наръчкаш, както и със стандартни средства да запишеш/просвирваш повече от два канала на картата. Т.е. 1010ЛТ идва малко в повече от гледна точка на каналите за конкретния случай. Цитирай
Stoyko Lisichkov Отговорено Март 19, 2008 Отговорено Март 19, 2008 Добре, и аз като един любопитен човек ще попитам, за да не отварям нова тема - какво става при следното положение: Имам голям пулт (20 канала), входовете са балансирани - канон, direct output-те са моно 1/4" жак. 1-во - Какво се случва със балансирания сигнал като го подаваш на аудокартата от небалансираните изходи и голяма ли е драмата от това. 2-ро - Тази методика доколко ще е успешна за multitrack record на барабани примерно. 3-то Дайте идея за карта, която да е с поне 10 аналогови входа. Цитирай
Baby Thomas Отговорено Март 20, 2008 Отговорено Март 20, 2008 Едирол ФА-101. Аз мисля да си взема 6-каналната й версия... Цитирай
Recommended Posts