Jump to content
Българският форум за музиканти

Дайте идея


Recommended Posts

Така де заглавието казва всичко. Ще мод-вам единия си Vintage, в следствие на което ще се наложи да отстраня единя пик-ът. Имам идея как би могло да стане, но ще съм благодарен ако някой, който вече е правил подобен ексеримент сподели опита си. Благодаря предварително!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мда, Мал е изрод и ги оставя дупките непокрити :hysterical:

 

Иначе има няколко начина ако искаш да покриеш или запълниш дупката. За запълване най-често се ползва дървена тапа с точните размери на дупката, която пасва идеално, по възможност от същото дърво и със същата посока на жилките. За покриване може да сложиш капачка от адаптер или да сложиш друг пикгарда, ако има пикгард, както и много други възможности, стига да знаем каква е хавата точно - кажи малко по-подробно и дай евентуално снимки, па ше мислим ;)

 

Поздрави,

Влад

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Оригинално китарата изглежда така:

razer_black.jpg

 

А ето как изглежда след предишното мод-ване с EMG:

DSCF0442.jpg

 

Тоя път мисля да махна всичко, с излючение на бридж-адаптора и 1 волум.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако ще махаш други неща, предполагам, че ще китосваш и пребоядисваш после... В такъв случай слагаш тапа от дърво най-добре... Не е задължително да спазва посоката на жилките или да е от същата дървесина, но е силно препоръчително :metalist: Тапата я правиш възможно най-близка до размерите на дупката, по възможност дори да влиза и да се вади трудно (за да се подсигуриш може да завиеш една видия в нея в случай, че се окаже прекалено голяма и трябва да се вади, а дупката от видията после лекуваш с кит еднократно и всичко заспива) и лепиш с ПВА, после хващаш здраво със стяга и оставяш да отлежи примерно 24 часа - в зависимост от това какво лепило ползваш и т.н. Не е голяма философия, ама изисква известно предварително планиране... Успех!

 

Поздрави,

Влад

Редактирано от vlex
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

м'да начина който си описал е доста удачен, но се опасявам че няма да работи за моя случай,защото китарата е сет-нек и ако реша да я пребоядисвам ще стане доста сложно. Затова мисля да запазя оригиналната боя, а върху дупката от пик-ъпа и липсващите потенциомерки да сложа стикети (и дървена или плекцигласова капачка първо). Може би днес ще ще я изкормя зада имам по-добра визуална представа какво ще се прави и ще почвам да го мисля. И без това още не са ми доставили новия волум-потенциометър.

Благодаря за съветите, vlex!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Едж, защо ще бъзикаш хубавата китара? Всеки вариант освен да направиш всичко наново с все китване и боядисване, ще е меко казано неестетичен. Демек или не я пипай или я прави "от - до". Китарата изглежда доста прилично и ще бъде жалко ако я "осакатиш":greenangel:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Навремето имах лицензно SG и му разкарах нек-а,оставяйки дупката,и звука му се промени малко-явно играеше като резон. отвор(беше с пикгард)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Aм... чисто практически защо го махаш тоя адаптер? :hysterical: Смис пречи ти нещо ли какво? Иначе може и да се сложи само капачка тип ЕМГ на мястото му, обаче би изглеждало леко грозновато... Не знам, аз лично ако я бъзиках, бих я бъзикал цялата от-до, както каза борето :) Каква ти е идеята все пак?

 

Поздрави,

Влад

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами основната идея е да се освободя от ненужния хардуер. Това ми е любимата за свирене китара и я ползвам най-често, но точно заради това може би се получи този дефект в потенциометъра. Дадох си сметка че никога не ползвам нек пик-ъп, а това от своя страна обезмисля присъствието на три-степенния ключ. Откакто сложих EMG H4 и другия ключ (за разделяне на отделните секции на оригиналния хъмбакер) също е абсолютно непотребен и само ми пречи. Не се притеснявам чак толкова ако китарата не изглежда добре. Това е китара-work horse :) и единственото , което ме касае е практичноста. Сега като се замисля, май ще е най-добре да остава нек пик-ъпа на мястото му, без да е свързан никъде :hysterical:, а само да разкарам превключвателите и тон-контролата. Това сякаш ще е най-безболезненото решение.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мда, в такъв случай ще е най-добре да оставиш адаптера и най-много да го разкараш, но да сложиш капачка тип ЕМГ на негово място и да разкараш от свързването всичко непотребно... За махането на ключа ще бъде тегаво, защото вероятно трудно ще запълниш дупката, а с тапа ще грознее, затва най-добре просто я преокабели, вместо да махаш излишните глЮпости по тялото :icon_shithappens: Аз първоначално реших, че гониш някакви естетически черти и затова :greenangel:

 

Поздрави,

Влад

Редактирано от vlex
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Различни хора, различни вкусове. Ако задължително трябва да запълниш дупката, пробвай с епоксидна смола смесена с нещо- като например трици.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

тази епоксидна каша не мислиш ли че би влияла утрепващо за звука??

според мен ако все пак решиши да махнеш нек адаптера и да се занимаваш с пребоядисване после варианта с трупче от същото или подобно дърво е най-добър - наскоро запълвах мид адаптера на една бг талпа и стана супер, само че трябва да се пребоядисва сега :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не, няма да се занимавам с глупости. Или оставям пик-ъпа без да е свързан или ще сложа пластмасова капачка на мястото му (ако намеря такава подходяща)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.