Хр_Христов Отговорено Март 24, 2008 Отговорено Март 24, 2008 Пич, педалита (за бараби (а то и останалите) ) са като жените.... ако не можеш на една... не се натягай на повече Цитирай
JOSSBLASTING Отговорено Март 25, 2008 Отговорено Март 25, 2008 KАрдана е по-мобилен и удобен за настройка(кожата).Лично аз предпочитам да свира с два единични педала на 2 каси.Ноооо излиза скъпо. Цитирай
Danny47 Отговорено Март 25, 2008 Отговорено Март 25, 2008 (Редактирано) ^ Прав си, да не говорим за концерти. Иначе някой ден кат си купя яки чинели може и за 2ра каса да събера. Изглежда яко, по-метълско е и няма лаг на левия педал. Редактирано Март 25, 2008 от Danny47 Цитирай
kukls Отговорено Март 26, 2008 Отговорено Март 26, 2008 (Редактирано) понеже последните няколко години все свирих с някакъв кардан,стигнах до момент в който ако не присъства в сета ми двойният педал, все едно съм с една ръка. включвах го в употреба неволно и на места в които е напълно излишно, изградих си даже доста кофти навик. затова последният месец си направих "комуна"... за отказване като занесох кардана на вилата и го оставих там,че да не се изкушавам. сега си млатя само с едно педалче. като изключим факта че фабричният педал на ямаха7210 е леееееко дървен откъм бързина и цялостен контрол, усещам конкретна промяна в начинът ми на свирене с десният крак(ми "няма го" левия да помага или да се пречка). горещо препоръчвам на колегите с "двете каси" да зарежат металджийницата за месец Редактирано Март 26, 2008 от kukls Цитирай
TONY Отговорено Март 26, 2008 Отговорено Март 26, 2008 .... ако не можеш на една... не се натягай на повече много яко прозрение За траш метъл свирене, карадана може би е задължителен (говоря за треша като разтегливо понятие). От друга страна помислете какво правят Ян Пейс и Нико Мак Брейн с единичен педал. Чудеса. Както Нико казва, използването на кардан е "undrumerish" - на български " не съвсем по барабанистки". Е, и той използва такъв, но само в една песен от цялото творчество на Мейдън ( в последният албум), за която било наложително. Иначе, макар да не съм свирил с кой знае колко много софийски барабанисти, винаги са казвали "това парче не Мейън не може без кардан", а то реално е без.... Виждам niki123bg, който е китарист, като мен, после си взе бас ( и аз независимо от него - и сега се уча и напредвам с баса), сега май и барабани , даже от седмица се замислям дали да не взема и аз едни барабани ( хем знам, че не е никак лесно, а времето все е кът) ( всъщност съм имал много отдавна едни тактони, но бях пълен провал и ги продадох). Така де, приемете мнението ми, като на човек, който харесва да слуша барабанисти (и да свири с тях). Цитирай
p1v4o Отговорено Април 1, 2008 Отговорено Април 1, 2008 абе кардана е яко нещо. Изглежда някак космическо, а и това дет се свири с него не може да стане с един педал, освен ако не си някъв супер професионалист. Цитирай
boreto Отговорено Април 2, 2008 Отговорено Април 2, 2008 Честно да ви кажа, тази тема леко ме провокира. Преди около месец си взех кардан и така да се каже в "карданното" дело съм директен аматьор, но все пак обърнах внимание на неминуемото свикване. За да го избегна сега при всяко свирене свиря бийтовете първо само с левия, после само с десния крак и чак след това ползвам и двата. Все си мисля, че така ще съумея да се науча да използвам кардана правилно - като помощно средство, а не заместител. Все пак един кардан дава нови възможности, но и вероятността да циклиш само върху него, което е еднообразно и скучно. Цитирай
izhvurlen Отговорено Април 2, 2008 Отговорено Април 2, 2008 всичко което може да правиш със един кардан може да го изсвириш и със единичен педал :hysterical: това е за бисерите,след това изказване .. търси ме под масата... много искам да го видя това... яко нацепени 32-ини в темпо 200+ с единичен педал Трябва ли да отговарям на това....или просто се базикаш??? Ти въобще знаеш ли какво е 32-ини? Когато почнеш да свириш тремоло на соло барабанчето това са 32-ини в темпо м.м=120 и звукът който се чува е едно: "бжжжжжжжжжжжжжж" тоест не се различават отделни удари. Представи си ако темпото е 170?? дори и да може технически да се постигне все тая звука който щесе чува няма да се промени ни най-малко кво остава за 200 че и на касата да бъде Иначе кардана е голямо улеснение за всеки екстремен барабанист няма спор но тва незначи че неможе да се свири и с единичен. Скоро попаднах на този пичага, иначе съм за кардана.http://www.youtube.com/watch?v=Q4ZUPEgbzu0 Цитирай
ANGERDRUMS Отговорено Април 9, 2008 Отговорено Април 9, 2008 По повод бързината на темпото с което се свири дали е кардан или е един педал няма особено значение ако си развил достатъчно добра техника на краката единствения плюс на свирнята с два леви крака е че по лесно се постига динамичен звук при положение че почти нама как да се корегира амплитудата на удара с крак.Иначе да тикове ги има пробвай да си държиш левия крак на фуса винаги когато не ти трябва кардан. Цитирай
The-Drummer Отговорено Април 10, 2008 Отговорено Април 10, 2008 аз използвам кардана главно за изравняване на краиниците.Повече ме кефи с единичен незнам защо,но често използвам и кардана.Имам го от около 4-5 месеца.В началото мн се бях зарибил да свиря яко метал ама после сякаш ми омръзна и забелязвам че после като започнах да свиря повече единичен,че по друг начин вече мисля нещата мн по яко нз що Съгласен съм напълно с аладин Цитирай
ilianski Отговорено Април 11, 2008 Отговорено Април 11, 2008 Аз ползвам двоен педал и наистина зависи от музиката. Пример ако е някое супер бързо темпо то се усеща че не може да се изсвири с единичен штото то си има лимит в смисъл донякъде освен ако не си някав ненормалник штот и такива ги има- а ако вземеш и под внимание ако свириш с единичен бързо темпо крака ша ти умалее на 10 мин. И в този случай може да се ползва кардан и работата се разпределя между двата крака. Но това е лично мое мнение- ако обиждам някой сори просто казвам аз как виждам нещата. А за двете каси- незнам аз лично предпочитам една с кардан а тея с двете извинете за думата не са немалко гъзари В смисъл може същия звук и удар да го изкараш и с една!!! Поздрави на всички и ако съм обидил некой! Цитирай
kukls Отговорено Април 11, 2008 Отговорено Април 11, 2008 бързо темпо крака ша ти умалее на 10 мин. това са пълни глупости момче.... допреди 2 месеца имах друго мение , но единичният рулира Цитирай
Recommended Posts