Jump to content
Българският форум за музиканти

Bluthner


syko

Recommended Posts

Имам възможност да купя такова пиано, но незнам дали да го направя, поради следните причини:

1. пианото е с лош външен вид;

2. 4 бр. от клавишите му са за смяна;

3. незнам как се нарича това което прави пианото да няма постоянен сустейн( и то трябва да се смени);

4. мисля че има проблем с тонът До на втора или трета октава(не съм сигурен)

От друга страна пианото има страхотен звук; външният вид не ме притеснява, тъй като подлежи на реставрация; интересува ме механиката на пианото и дали тя е здрава(ще бъда благодарен за напътствия по този въпрос);цената му е $350(по малко от 500 лв); така или иначе в близката 1 година ще купя пиано, и Ви моля за компетентни и обосновани мнения. Благодаря

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

виж колега марката достатъчно говори за модела...аз самият сгреших акто продадох едно подобно ..макар че ме убеждаваха, че не става така че вземи някой който разбира от тези неща..не исакмд а ти давам съвет..за да не ти изиграе лоша шега ...но мсиял че си струива да го провериш успех

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

nщшо голяма простотия написах исках да кажа че ако може да се поправи това е една добра инвестиция..поинтересуваи се потърси меннеи на специалист и даваи смело...тази машина си струва

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Виж тука един мой пост в подобна тема ако ти свърши някаква работа....имах и доста по-подробно обяснение някъде из форума, но не мога да си го открия... :greenangel:

По принцип Блютнер са хубави пиана, но така както обясняваш ми се струва, че доста работа ще има по него...то и затова се продава на такава цена... :)

Гледай да няма скъсани струни, вирбелите да не изпускат (че това е едно от най-лошите неща), демпферите да прилепват равномерно и навсякъде, чукчетата да са наред с механиката...абе тия работи най-добре човек-специалист да ги гледа...защото казваш "еди кой си тон имал проблем", но не обясняваш проблема...а проблемът може да е много сериозен или пък обратно - незначителен, който се решава за 5 минути....същото се отнася и за десния педал - казваш, че не работи, но причината може да е много елементарна (разместено лостче, което да наместиш за секунди) или пък генерален проблем във всички демпфери...които между другото са точно 88 броя. ;)

Така че си заведи специалист, щом инструментът има толкова проблеми, за да ти каже какво ще коства да се върне в прилично състояние....да не стане после, че си купил мебел...а то и за мебел не ставало, поради лош външен вид... B)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Понеже съм от малък град и акордьор идва веднъж на две години(ние сме като тези села, които чакат да дойде лекар веднъж в седмицата) аз ще бъда "специалиста" по пиана. Ако някой има желание нека ми обясни по подробно как да проверя механиката му(не съм съвсем бос по темата) . Сега се сещам че акордьорът който идва толкова рядко е познат на собствениците на пианото и не ми се иска да разчитам на неговото мнение. Благодаря.

 

P.S. Както казах външният вид не ме притеснява. Държа на здрава механика( или поне подлежаща на поправка)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако в крайна сметка пианото ми излезе на 700-800-1000 лв (ремонт на механика и външен вид) за мен ще е добре. Въпросът е да не е безвъзвратно увредено.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за мненията. Засега спирам темата, докато собствениците си изяснят всичко относно продажбата на този инструмент. :lol:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.