Jump to content
Българският форум за музиканти

syko

Members
  • Мнения

    36
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Относно syko

  • Рожден ден 10/03/1979

Previous Fields

  • Инструмент
    bass

Contact Methods

  • Website URL
    http://
  • ICQ
    0

Profile Information

  • Gender
    Male

syko's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. syko

    Bartolini

    Имам два "single" адаптера на тази фирма без кабели. Единствено от тях стърчат три жички не по дълги от три милиметра. Какво да направя за да открия коя каква е?
  2. Всичко е ясно/до следващият въпрос/. Благодаря.
  3. С общи усилия ще се разберем. Благодаря.
  4. Кондензатор с надпис 47к еднакъв ли е с кондензатор с надпис 473к?
  5. Може да се гръмна и всичко да свърши.
  6. Плочката с надписите и потенциометрите със самозалепващо фолио ли е правена?
  7. Смени ли кабелите(ако "да" какви сложи) или само махна екрана?
  8. Overdrive, благодаря за предложението. Истината е, че не харесвам в звука на баса да има прекалено много високи честоти. Но както и да е. Вариант 1: Глух звук; баса има обем, както и нужда от още високи честоти, които нямаше откъде да му дам. Вариант 2: Изчистен звук; много високи честоти; обема на баса се загуби, поради нуждата от ниски. Вариант 3: Леко глух звук, позволяващ да се свири "slap"; запазва се обема на звука; най-големи възможности за промяна на звука. Искам да отбележа, че направените изводи са субективни, тъй като са направени на база мойте лични предпочитания и вкус.
  9. Резултатите бяха точно такива, каквито ги описа. Понеже в момента на баса са сложени потенциометри 250к и кондензатор 104к третата проба ще изисква смяната единствено на кондензатора с 473к. Ако те интересува ще ти пиша какво е станало.
  10. Варианти 1 и 2 са изпробвани и са отчетени резултатите. Тук въпросът е не кое колко струва, а дали си заслужава изгубеното време да запоявам потенциометри и кондензатори за проба, която незнам ще даде ли нужният резултат. Информацията, която ми даде е от голямо значение за мен. Благодаря.
  11. Много ми е любопитно каква ще е разликата в звука на бас със всеки един от изброените комплекти потенциометри. Jazz Bass, пасивни адаптери. 1. 3бр. 250к кондензатор 104к 2. 3бр. 500к кондензатор 473к 3. 3бр 250к кондензатор 473к
  12. syko

    Бас мечта?

    Мечтая си за един американски Fender Jazz Bass '64 от същата година.
  13. Обясни ми, защото наистина не разбирам. Срещал съм диаграми с двата вида връзване. Говорим за пасивни адаптери. Аз лично преди два дни смених потенциометри и "звездната спойка" я замених с другата. Шумът не е повече, а точно обратно.
  14. Защо масите трябва да имат обща точка? Хората от EMG показват, че може и по друг начин. Всеки адаптер се замасява към неговият си потенциометър. Jazz Bass тип.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.