Jump to content
Българският форум за музиканти

syko

Members
  • Мнения

    36
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от syko

  1. syko

    Bartolini

    Имам два "single" адаптера на тази фирма без кабели. Единствено от тях стърчат три жички не по дълги от три милиметра. Какво да направя за да открия коя каква е?
  2. Всичко е ясно/до следващият въпрос/. Благодаря.
  3. С общи усилия ще се разберем. Благодаря.
  4. Кондензатор с надпис 47к еднакъв ли е с кондензатор с надпис 473к?
  5. Може да се гръмна и всичко да свърши.
  6. Плочката с надписите и потенциометрите със самозалепващо фолио ли е правена?
  7. Смени ли кабелите(ако "да" какви сложи) или само махна екрана?
  8. Overdrive, благодаря за предложението. Истината е, че не харесвам в звука на баса да има прекалено много високи честоти. Но както и да е. Вариант 1: Глух звук; баса има обем, както и нужда от още високи честоти, които нямаше откъде да му дам. Вариант 2: Изчистен звук; много високи честоти; обема на баса се загуби, поради нуждата от ниски. Вариант 3: Леко глух звук, позволяващ да се свири "slap"; запазва се обема на звука; най-големи възможности за промяна на звука. Искам да отбележа, че направените изводи са субективни, тъй като са направени на база мойте лични предпочитания и вкус.
  9. Резултатите бяха точно такива, каквито ги описа. Понеже в момента на баса са сложени потенциометри 250к и кондензатор 104к третата проба ще изисква смяната единствено на кондензатора с 473к. Ако те интересува ще ти пиша какво е станало.
  10. Варианти 1 и 2 са изпробвани и са отчетени резултатите. Тук въпросът е не кое колко струва, а дали си заслужава изгубеното време да запоявам потенциометри и кондензатори за проба, която незнам ще даде ли нужният резултат. Информацията, която ми даде е от голямо значение за мен. Благодаря.
  11. Много ми е любопитно каква ще е разликата в звука на бас със всеки един от изброените комплекти потенциометри. Jazz Bass, пасивни адаптери. 1. 3бр. 250к кондензатор 104к 2. 3бр. 500к кондензатор 473к 3. 3бр 250к кондензатор 473к
  12. syko

    Бас мечта?

    Мечтая си за един американски Fender Jazz Bass '64 от същата година.
  13. Обясни ми, защото наистина не разбирам. Срещал съм диаграми с двата вида връзване. Говорим за пасивни адаптери. Аз лично преди два дни смених потенциометри и "звездната спойка" я замених с другата. Шумът не е повече, а точно обратно.
  14. Защо масите трябва да имат обща точка? Хората от EMG показват, че може и по друг начин. Всеки адаптер се замасява към неговият си потенциометър. Jazz Bass тип.
  15. syko

    Help

    Много ти благодаря за отделеното внимание и изчерпателния отговор. Жив и здрав.
  16. syko

    Help

    На кондензатора пише 473К. Не разбрах за адаптерите. Трябва да запоя червеният и белият кабел заедно , а екрана отделно или белият кабел заедно с екрана? В момента потенциометрите са свързани по същият начин както и преди смяната им т.е екрана е с белият кабел заедно, но има бръм, както и преди. Ако свържа белият и червеният кабел дали ще изчезне бръмченето или причината е друга
  17. syko

    Help

    Здравейте. Ще сменям потенциометрите на баса си и искам малко помощ. Общо взето ми е ясно какво трябва да се направи, но отваряйки китарата виждам , че адаптерите са с три кабела-червен, бял и маса. Червеният и масата знам къде да ги запоя, но белият -не. В момента е вързан с масата. Другият въпрос ми е следният: Ще възникнат ли проблеми при смяната на потенциометри 3бр. "500к и capacitor 0.47" със 3бр. "250к и capacitor 0.100". Става въпрос за Jazz Bass
  18. syko

    Bluthner

    Благодаря за мненията. Засега спирам темата, докато собствениците си изяснят всичко относно продажбата на този инструмент.
  19. syko

    Bluthner

    Ако в крайна сметка пианото ми излезе на 700-800-1000 лв (ремонт на механика и външен вид) за мен ще е добре. Въпросът е да не е безвъзвратно увредено.
  20. syko

    Bluthner

    Понеже съм от малък град и акордьор идва веднъж на две години(ние сме като тези села, които чакат да дойде лекар веднъж в седмицата) аз ще бъда "специалиста" по пиана. Ако някой има желание нека ми обясни по подробно как да проверя механиката му(не съм съвсем бос по темата) . Сега се сещам че акордьорът който идва толкова рядко е познат на собствениците на пианото и не ми се иска да разчитам на неговото мнение. Благодаря. P.S. Както казах външният вид не ме притеснява. Държа на здрава механика( или поне подлежаща на поправка)
  21. syko

    Bluthner

    Имам възможност да купя такова пиано, но незнам дали да го направя, поради следните причини: 1. пианото е с лош външен вид; 2. 4 бр. от клавишите му са за смяна; 3. незнам как се нарича това което прави пианото да няма постоянен сустейн( и то трябва да се смени); 4. мисля че има проблем с тонът До на втора или трета октава(не съм сигурен) От друга страна пианото има страхотен звук; външният вид не ме притеснява, тъй като подлежи на реставрация; интересува ме механиката на пианото и дали тя е здрава(ще бъда благодарен за напътствия по този въпрос);цената му е $350(по малко от 500 лв); така или иначе в близката 1 година ще купя пиано, и Ви моля за компетентни и обосновани мнения. Благодаря
  22. syko

    Фукня

    Имам в предвид, че е поздрав за "basis4eto"
  23. syko

    Фукня

    Честито. Да си свириш със здраве. По случай новия бас:liberty city
  24. syko

    Новогодишен поздрав

    С това изпълнение поздравявам всички колеги и пожелавам успех в музикалните начинания. Giant Steps- John Patitucci
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.